Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞİLİ'NİN 7, ABD'NİN 4 NUMARASI!

        Dünya Kupası'nda Cezayir-Slovenya hariç tüm maçları izlemeye çalıştım. Avrupa, Afrika ya da Güney Amerika'da dünya futbol izleyicisinin bildiği isimlerin dışında gözüme en çok çarpan 2 oyuncu başlıktakiler.

        Şili'nin 7 numaralı oyuncusu Alexis Sanches çok ilgimi çekti. Sağ ve sol kanatta görev yapan bu yer uçağı, Udinese'de oynuyor. Türk takımları için çok dikkatle izlenmesi gerektiğini düşündüğüm son derece etkili bir kanat hücumcusu.

        Almanya'da Borussia Moenchengladbach'ta oynayan ABD'li Bradley de ilgimi çeken diğer oyuncu. Savunmanın önünde defansif orta saha olarak görev yapan bu isim topu bilmesi ve dengeli hücum çıkışlarıyla çok iyi bir futbolcu görüntüsü verdi.

        Ayrıca yine ABD'nin sağ beki Cherundolo müthiş bir isim. Hannover 96'lı oyuncu 2006 Dünya Kupası'nın da dikkat çeken isimlerindendi. Transfer edilebilirlerse Türk takımlarına bu tip isimlerin çok faydalı olacağını düşünüyorum.

        TRT VE YALÇIN ÇETİN'E ÇAĞRI!

        TRT Dünya Kupası yayınlarında yayın konusunda başarılı. Stüdyo yayınları da Güney Afrika'daki röportajlar da iyi. Ancak spikerler konusunda durum iç açıcı değil.

        TRT Spor Servisi'nin daha önce ismini duymadığımız genç spiker arkadaşlarımıza Dünya Kupası kadrosunda yer vermesi anlayışla karşılanabilir. Genç arkadaşlar için iyi bir test yeridir böylesine bir ortam.

        Ancak üzülerek söylemeliyim ki genç TRT spikerleri bu fırsatı pek de iyi kullanamadılar. İsimleri yanlış söyleyen mi istersiniz; golü yanlış isme attıranlar mı; hatta golü bile anlatamayanlar mı istersiniz hepsi var. Ama en felaketi İsviçre'nin golünü ısrarla N'Kufo'ya yazmaya çalışan; en az 4 dakika "N'Kufo attı" deyip golün sahibi Fernandes'e gıcığı olduğunu sanmamıza yol açan spikerdi.

        Aynı arkadaş İngiltere–ABD maçında da kötü bir sınav vermişti. Slovaky–Yeni Zelanda maçında Vittek'in golünü bile söyleyemeyen spiker de dikkatimizi çekti.

        Spor Müdürü Yalçın Çetin, başta doğru bir düşünceyle genç arkadaşlara fırsat tanımak istemiş olabilir ama bu fırsatları kullanamayanlarda ısrar etmek önce TRT'ye sonra kendine zarar verir. Yalçın Çetin kendisine ve Erdoğan Arıkan gibi isimlere daha çok maç yazmalı.

        Diğer Yazılar