Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Türk-Rus heyetler Ankara'da İdlib için bir araya geldi! - Haberler

        Türk ve Rus heyetleri arasındaki İdlib görüşmelerinin sona erdiği bildirildi.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye ile Rusya heyetleri arasında Dışişleri Bakanlığında yapılan İdlib görüşmelerinin sona ermesinin ardından Rus heyet Türkiye'den ayrılıyor.

        Görüşmede, Rus tarafına, derhal sürdürülebilir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereği vurgulandı.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Rus heyeti ile yapılan üçüncü görüşmede sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereğinin vurgulandığını duyurdu.

         Kalleş saldırı! 33 şehit!
        Kalleş saldırı! 33 şehit! Haberi Görüntüle

        Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bugünkü görüşme Rus tarafından gelen talep üzerine gerçekleştirildi. Rus tarafına derhal sürdürülebilir bir ateşkes ilan edilmesi, gerginliğin azaltılması ve rejimin Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmesi gereği vurgulandı" denildi.

        Görüşmelerini tamamlayan Rus heyetinin bugün Türkiye'den ayrılacağı bildirildi.

        Türk ve Rus heyetleri daha önce İdlib konusunda Ankara ve Moskova'da 2 tur görüşme yapmıştı. İki ülke heyetleri, dün ve önceki gün de Dışişleri Bakanlığında bir araya gelerek, İdlib'deki durumu ele almıştı.

        REKLAM

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE PUTİN'DEN TELEFON GÖRÜŞMESİ

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

        Lavrov, Türkiye ve Rusya'nın İdlib konusunda koordinasyonu sürdürmeye hazır olduğunu söyledi. Lavrov ayrıca, Putin ile Erdoğan'ın Suriye konusunda anlaşmaların uygulanması konusunu tartıştıklarını söyledi.

        Lavrov ayrıca, şehit olan Türk askerleri için başsağlığı dileklerinin iletildiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ