Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Turkcell ve Huawei 5G'li akıllı şehirler için imza attı - Teknoloji Haberleri

        Turkcell, Huawei ile Türkiye'de akıllı şehirlerin altyapılarının geliştirilmesi amacıyla yeni bir protokole imza attı. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre yapılan protokolle Turkcellile Çin'in teknoloji devi Huawei, 5G alanında sürdürdükleri iş birliğini bir adım öteye taşıyacak. İş birliği kapsamındaTürkiye'de akıllı şehirlerin altyapılarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

        Çin'de düzenlenen protokol törenindeTurkcellYönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Huawei Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komitesi Başkanı Li Dafeng'in yanı sıraTurkcellGenel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin ve Huawei Radyo Ürünleri Çözümleri ve Pazarlama Başkanı Wang Zhongtao da yer aldı.

        REKLAM

        Bu iş birliklerinin yapılmasının Türkiye'nin yeni nesil iletişim teknolojilerine sahip olması ve özellikle 5G'de öncü rol üstlenmesi adına son derece önem taşıdığını vurgulayan TurkcellYönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, şunları kaydetti:

        "Huawei ile yaptığımız bu iş birliği de bu yönde atılmış büyük bir adımdır.Turkcellbu çalışmalarla, Türkiye'de 5G’nin ticarileştirilmesi ve geleceğin teknolojilerini üretme konusunda gelişmeye devam edeceğiz. Sektörde kullanılan ekipmanların Ar-Ge çalışmalarının ve üretimlerinin ülkemizde yapılması konusunu Huawei yöneticileri ile istişare ettik. Bu iş birliği, şehirlerimizin 5G teknolojileriyle donatılarak daha da akıllı hale gelmesini sağlayacak ve insanlarımızın en son teknolojinin imkanlarından sonuna kadar faydalanarak konforlu bir yaşam sürmesine vesile olacak. Geleceğin çözümlerini geliştirerek, katma değer yaratan işlerdeki öncülüğümüzü sürdürmeyi amaçlıyoruz."

        DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN FIRSAT

        Huawei Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komitesi Başkanı Li Dafeng deTurkcellile 5G alanında yapılan bu iş birliğinin Huawei'ye Türkiye ve merkezi Asya bölgesinde dijital endüstri dönüşümü için fırsat sağladığını belirtti.

        Yapılan protokolle,Turkcellve Huawei'in ortak çalışmaları ile özellikle 5G'nin önemli bir ayağı olarak kabul edilen "akıllı şehirler" uygulamalarında, 5G teknolojilerinin kullanılması yönünde çeşitli modeller üzerine çözümler geliştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, iki şirket nesnelerin interneti, bulut teknolojileri, yapay zeka, akıllı araçlar, e-sağlık çözümleri ve çeşitli kullanıcı otomasyon çözümleriyle ilgili iş birlikleri yapıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ