Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Türkiye - Norveç maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        METİN TEKİN: Oyunu tarif edemiyoruz. Hollanda'yı 4-2 yeniyoruz, Hollanda maçındaki gibi oynarsak diyoruz plansızlıktan. Biz mi çok misyon yükledik acaba Avrupa Şampiyonası'na gidilirken. İster istemez bunları soruyor insan. Bir oyun yakalarsak bu oyuncularla bunu başarabilir miyiz böyle bakmalıyız.

        2

        UĞUR MELEKE: Bu grubun favori üçlüsü içinde Letonya-Karadağ-Cebelitarık’a puan kaybeden tek ülke biziz. Puan tablosunda geride kalmamızın temel sebebi bu. Dün de maalesef nefesimiz yetmedi. Galibiyeti hak edecek bir oyun oynamadık. Katar bileti oldukça zora girdi.

        3

        UĞUR MELEKE: Tek bir maçla Kuntz’un performansını analiz etmek de güç. Dünkü formasyonumuz Güneş dönemiyle aynıydı, yine 4-1-4-1 oynadık. Ön liberoda Berat’ın enerjisi daha iyi. İki kanatta ikinci-üçüncü bölge geçişini çabuk yapan Cengiz-Kerem’i kullanmamızı az sayıdaki olumlu puanlarımız arasına yazabiliriz.

        4

        ERMAN TOROĞLU: 90 dakikaya baktığımızda Norveç bizden daha şekilliyidi, daha organizeydi bizden fazla istiyordu. 90 dakika boyunca sadece 1 gol attık başka bir şey yapamadık özellikle 45 dakikada. İkinci 45 dakika biraz tavır koyduk ama onda bile Norveç hücuma kalktığında arkada panikledik.

        5

        AHMET ÇAKAR: Sonuçta puan tablosuna baktığımızda birincilik umudumuz yok, ikincilik umudumuz yani play-off oynama şansımız da çok ama çok zora girdi. Peki niye böyle olduk? Oyuncularımızda coşku var ama bir yere kadar.

        6

        GÜNTEKİN ONAY: Evimizde, kendi seyircimizin önünde oynuyoruz. Norveç takımının kolu kanadı kırık. Başta Haaland ve Sörloth olmak üzere toplam 8 eksikle gelmişler. Cengiz’in baskısı ve bireysel becerisi sayesinde golü de erken bulup öne geçmişiz. Koşullar bundan daha iyi olabilir miydi? Asla... İlk 15 dakika seyirci desteğiyle bir heyecan ve önde baskı vardı ancak ardından futbol adına ortaya ne koyduk? Hiçbir şey.

        7

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Ne yazık ki her zamanki gibi hücum girişimlerinde plan program yoktu. Rakip savunma iyi yerleşti. Burak'ı hiç kıpırdatmadılar. Kerem'den olumlu bir katkı gelmeyince Cengiz de iki aksiyonun dışında etkili olamayınca gol atmamız tesadüfe kalmış. Kuntz'un yaptığı hamleler de işi değiştirmedi. Ama bana göre Cengiz hariç doğru hamlelerdi.

        8

        ÖMER ÜRÜNDÜL: Sonuçta ne yazık ki ikincilik şansımız artık çok az bir ihtimale kaldı. Her zaman vurguluyorum, senelerdir belli bir sistemimiz olmadığından bu rahatsızlığı en aza indirecek kadro istikrarımızı sağlayamamamızdan hangi maçta ne yapacağımız çok bilinmeyenli bir denklem.

        9

        ŞANSAL BÜYÜKA: Bizim adımıza garip bir maçtı... Kötü müydük, eh işte... İyi miydik, eh işte... Baskı yedik mi, ilk yarıda evet... Baskı kurduk mu, ikinci yarıda evet... Ama bütün bunları üstüste koy, böl, parçala, çarp ne yaparsan yap, Türkiye adına bir Kerem golü ve kaçan bir Kerem fırsatı dışında elde kalan, akılda kalan en ufak birşey olmadı.

        10

        ALİ GÜLTİKEN: Bizim adımıza çok önemli bir final maçıydı. Alınacak bir galibiyet hem büyük bir heyecan hem de büyük bir iddia ortaya koyacaktı. Ama elimizden kaçtıktan sonra bunun farkına varmış gibi görünüyoruz. Yani gruptaki iddiamızı tekrardan perçinleyebileceğimiz, bundan sonra en azından ikincilik için ciddi avantaj yakalayabileceğimiz bir fırsatı Norveç'e teslim ettik.

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: Norveç karşısında bizim iki ön liberomuz Ozan ile Berat ilk devre bittiğinde takımın pas isabeti en az oyuncularıydı. Bu da oyunu niye tutamadığımızın göstergelerinden biriydi. Topu kazanmada da başarılı değildik. Norveç nerdeyse her ayağına aldığı topu sonlandırmayı başardı.

        12

        İLKER YAĞCIOĞLU: Sonuçta bizim sıkıntımız teknik adam sıkıntısı değil. Geçen maçtan sonra da yazmıştım. Uzun vadeli bir plan yapıp sabırla hem bu takımdaki gençleri geliştiremezsek hem de yeni gelecek ve altyapısı kuvvetli oyuncuları bulamazsak işimiz çok zor.

        13

        ATTİLA GÖKÇE: İki görüntü can sıkıcı. Yusuf Yazıcı, kale önüne indireceği topu uzaya gönderiyor. Sonrasında Burak’ın gol pozisyonunda verdiği topla bir kez daha uzay vuruşu. Arada taca giden bir topta Burak’ın rakibine yaptığı gereksiz faul de var.

        14

        ATTİLA GÖKÇE: Ne diyeyim, şaşkınlık, öfke ve tükenmişlik mi? Evet!Özetle yolda kaldık dostlar. Daha önce de dediğimiz gibi. Yolun sonu göründü ve biz yolda kaldık. Adamlar oynadı, biz koşa koşa bayıldık. Geçmiş olsun.

        15

        OKTAY DERELİOĞLU: Norveç karşısında takım olarak etkili ve organize bir görüntü çizemedik. Sadece bireysel çabalarla sonuca gitmeye çalıştık. Zaman zaman Cengiz, ikinci yarıda ise Yusuf Yazıcı takımımızı ileriye taşımaya çalıştı.

        16

        OKTAY DERELİOĞLU: Ancak takım olarak üretken olamayınca bireysel çabalar yetersiz kaldı. Kaybedilen iki puan da bizim için çok ağır oldu diye düşünüyorum. Bu saatten sonra Dünya Kupası yolunda işimiz çok zor ve ipler artık bizim elimizde değil.

        17

        REHA KAPSAL: Milli takım koşan, enerjisi yüksek bir görüntü verdi. Daha çok duygularıyla hareket ettiler. Aksine daha akıl konulmuş, saha içi organizasyonun ve planlarla beraber tüm rollerin daha doğru dağıtıldığı bir oyun oynamamız gerekiyordu. Letonya maçında bu konuya özellikle daha dikkat etmeliyiz. Yoksa evdeki hesabımız tutmaz, bu da bizi çok ama çok mutsuz eder.

        18

        ÖNDER ÖZEN: Tamamen yarım bardak dolu, yarım bardak boş diye bakabileceğimiz bir maç oldu. 90 dakika oynadık, 6 dakika iyi oyunumuz var. Baskıyla başladık. Golü bulduk, Cengiz hazırladı Kerem attı. Yaklaşık 20 dakika Norveç üstünlüğüne karşılık veremedik. Direkten dönen topları oldu. İlk devre de Norveç'e hiç cevap veremeden baskı altında bitti.

        19

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: Başlangıç 11'ini belli ki Hamit Altıntop yaptı. Her takıma mavi boncuk dağıttı. Yabancı kısıtlaması olmasa Trabzon'da Siopis'i kesemeyecek "Hep yana pas" Berat ile Trabzon'a mavi boncuk. "Kalecide Uğurcan'ı tercih ettim ama bak Serdar Aziz'i oynatıyorum" mavi boncuğu Fener'e. Çok yakında yerini Barış Alper'e kaptıracak olan Kerem ile bir mavi boncuk da Galatasaray'a.

        20

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: E hoca zaten eski Beşiktaşlı, yetmez son 10 dakikada defansif forvet Kenan da sahaya.. Bu kadar eyyam ile kurulan 11'de iki tane formda futbolcumuz vardı. Cengiz ve Merih. Zaten onlar iyi oynadı. Maçta Türkiye adına güzel olan ne varsa Cengiz ile başladı. Allah'ın nimeti ile çok erken dakikada gol bulduk ve öne geçtik. 10. dakikadan itibaren bitene kadar tüm maç boyu oyun üstünlüğü Norveç'teydi. Hamit Altıntop'un mavi boncuklu kadrosu oyuna hükmedemedi. Edemezdi de..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ