Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Türkiye'de bilinmeden önce ünlülerin yaptığı eski meslekler!
        1

        DEMET AKALIN

        Ünlü şarkıcı Demet Akalın, pop müziğe geçiş yapmadan önce mankenlik yapıyordu. Mankenlik ile beraber şarkı söylemeye başlayan Akalın, başarısı ile beraber kariyerine müzikle devam etti.

        2

        İBRAHİM TATLISES

        İbrahim Tatlıses oyunculuk, müzisyenlik, söz yazarı ve programcı mesleklerine geçiş yapmadan önce, inşaatlarda soğuk demir ustası olarak çalıştı.

        3

        HÜLYA KOÇYİĞİT

        Usta oyuncu Hülya Koçyiğit, Ankara Konservatuarı oyunculuk ve bale bölümünü tamamladı. 1991 yılında ise Devlet Snatçısı seçildi. 1991 - 1992'de kurucusu olduğu SO-DER'e baikan seçildi ve halen yönetim kurulunda görev alıyor.

        4

        MAHMUT TUNCER

        Küçük yaşlardan itibaren futbolla ilgilenen Mahmut Tuncer, Urfaspor'da profesyonel futbol oynamıştır.

        5

        CAN YAMAN

        İtalyan lisesinden birincilik ile mezun olan Can Yaman, Yeditepe Üniversite Hukuk Bölümü okudu ve dereceyle mezun oldu. Mezun olduktan sonra zorunlu staj için boyunca PriceWaterhouseCoopers adındaki dünyaca ünlü firmada 6 ay avutkatlık stajı gördü.

        6

        HALİL ERGÜN

        Halil Ergün, İznik'te kendilerine ait olan tarlada çiftçilik yapmıştır ardından Halk Oyuncuları'nda Teneke adlı oyunla profesyonel oldu.

        7

        LEVENT ÜLGEN

        ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nü bitiren Levent Ülgen, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nü bitirdi.

        8

        BUĞRA GÜLSOY

        Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden 2004 yılında mezun olan Buğra Gülsoy, Kıbrıs'ta bulunduğu süre içinde Kıbrıs Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli roller alarak oyunculuk hayatına adım attı.

        9

        RAFET EL ROMAN

        Birinci sınıftan itibaren Almanya'ya giden Rafet El Roman, öğrenimi orada tamamladı ve on altı yaşında beste yapmaya başladı. Ünlü olmadan önce İslam Kültür Merkezi'nde Kuran derslerine gitti ve sesi güzel olduğu için ilahiler ile ezanlar okudu. Bu nedenle yakın çevreşinde kendisine "Müezzin Rafet" olarak hitap edilirdi.

        16

        CÜNEYT ARKIN

        Usta oyuncu Cüneyt Arkın askerliğini bitirdikten sonra Adana civarında doktorluk yapmıştır. 1963 yılında ise Artist dergisi yarışmasında birinci oldu ve oyunculuk kariyeri başladı.

        17

        SERDAR ORTAÇ

        Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde torna-tesviye eğitimi alan Serdar Ortaç, bir dönem plastik kalıpçısı olan babasının yanında torna tezgahtarlığı yaptı.

        18

        HANDE YENER

        Hülya Avşar tarafından keşfedilmeden önce ünlü müzisyen Hande Yener, tezgahtarlık yapıyordu.

        19

        BURAK ÖZÇİVİT

        Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde fotoğrafçılık eğitimi alan Özçivit, Best Model yarışmasının ardından oyunculuk kariyerinde ilerledi.

        20

        CANAN ERGÜDER

        Mezun olduktan sonra garsonluk ve tiyatroculuk yaparak oyunculuk kariyerinde adım adım ilerlemiştir.

        21

        KIVANÇ TATLITUĞ

        Oyunculuktan önce basketbolla ilgilenen Kıvanç Tatlıtuğ, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştır. Sakatlanıp spora veda eden başarılı oyuncu kariyerini aktörlük ile devam ettirdi.

        22

        ŞENER ŞEN

        26 Aralık 1941 yılında marangozluk yapan usta oyuncu Şener Şen, oğlu Ali Şen doğduktan sonra Lüleburgaz'daki Kepirtepe Köy Enstitüsünden mezun oldu ve Kocaeli'ne öğretmen olarak atandı. Sanat hayatına ise İstanbul Belediye Şehir Tiyatrolarında başladı.

        23

        MABEL MATİZ

        Ünlü müzisyen Mabel Matiz'in asıl mesleği diş hekimliğidir. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Matiz, ilerleyen dönemlerde sanata yöneldi.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ