Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Twitter, Apple'dan kalkıyor mu? Elon Musk 'Mavi Tik'i bu sefer Apple yüzünden erteledi iddiası! - Teknoloji Haberleri
        1

        Elon Musk, Apple hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor. Musk, Apple’ın Twitter’daki reklamlarını neredeyse tamamen durduğunu ve hatta uygulamayı App Store’dan kaldırma tehdidinde bulunduğunu açıklamıştı.

        Musk Twitter’da yaptığı paylaşımda “Apple Twitter reklamlarını neredeyse tamamen durdurdu. Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret mi ediyorlar?” demişti ve Apple CEO’su Tim Cook’u da etiketledi.

        2

        APPLE YETKİLİLERİNDEN BİRİ TWİTTER HESABINI KAPATTI!

        Ayrıca Musk, Apple’ın Twitter’ı uygulama mağazasından kaldırılma ihtimali olduğunu ve olası hamlenin nedenini kendilerinin de söylemediklerini ekledi.

        Apple telefon kullanan kişiler uygulamaya erişebilmek için doğrudan App Store kullanıyor ve ilişki oldukça büyük. Tüm bunlarla beraber Apple’ın önde gelen isimlerinden birisi olan Phill Schiller, Donald Trump’ın Twitter’a geri dönmesi üzerine hesabını silmişti.

        3

        Schiller aynı zamanda App Store’dan sorumlu isim olarak da anılıyor. Apple’dan Musk’ın iddialarına henüz resmi bir açıklama gelmedi ve bazı Twitter kullanıcıları hala Apple reklamlarıyla karşılaştıklarını söylüyor.

        4

        APPLE YÜZDE 30 KESİNTİ UYGULUYOR!

        Tüm bunlarla beraber konuya hakim kaynakların iddialarına göre Musk’ın Apple’dan asıl rahatsız olduğu konu App Store’daki yüzde 30’luk kesinti uygulaması.

        Kaynaklara göre yüzde 30’luk kesinti nedeniyle Elon Musk “Mavi Tik” aboneliğini başlatmadı. Apple hakkında rahatsızlıklarını dile getiren Musk’dan Twitter Blue aboneliğinin aktifleşmeyeceği de beklendiği söyleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ