Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cihaz Vestel ve ABD’li Xperi’den Avrupa’nın TV’si için iş birliği - Teknoloji Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yerli teknoloji şirketi Vestel, IFA Berlin’de ABD merkezli Xperi Holding ile iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Xperi iştiraklerinden TİVo, Vestel’in ürettiği televizyonlarla kullanıcıya sunulacak. Kullanıcılara farklı içeriklere erişim imkanı sunan platformun yer aldığı akıllı TV’lerin 2023 yılında Avrupa’da satışa sunulmasının ardından Türkiye’ye de getirilmesi planlanıyor.

        REKLAM

        Vestel CEO’su Turan Erdoğan ve Xperi Holding CEO’su Jon Kirchner’in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni, Almanya'nın Berlin kentinde başlayan tüketici elektrobiği fuarı IFA 2022'de gerçekleştirildi. Anlaşmaya göre ABD merkezli Xperi Holding çatısı altında faaliyet gösteren TİVo, Vestel’in Avrupa’da satışa sunduğu akıllı televizyonlara entegre edilecek. İzleyicilere ilgi alanlarına göre içerik ve canlı etkileşim deneyimi sunan yeni nesil içerik platformu TİVo'nun, Vestel’in Avrupa’daki TV satış gücüne de katkı sağlaması bekleniyor.

        REKLAM

        Vestel CEO’su Turan Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Ülkemizde TV pazarının lideri, Avrupa’da ise pazarın ilk 3 oyuncusundan biriyiz. Bu konumumuzu korumak ve yükseltmek için özellikle tüketicinin beklentilerine yanıt verecek teknolojileri üretmenin yanı sıra, içerik alanına da yoğunlaşıyoruz. TİVo iş birliğiyle özellikle Avrupalı tüketicinin beklentilerini karşılayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

        Xperi Holding CEO’su Jon Kirchner ise “TİVo olarak dünya çapında 40 milyon hanede varız. Özellikle akıllı TV’ler için tasarladığımız işletim sistemi ve medya platformumuz TİVo'nun Vestel ile iş birliği yapmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

        YENİ ÜRÜNLERİ İLE BERLİN’DE

        Öte yandan Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA’da 30’uncu kez yerini alan Vestel, 3 bin metrekarelik standında sürdürülebilir yöntemler kullanarak ürettiği yenilikçi ürünlerini tanıttı.

        Toplumsal ve çevresel fayda yaratan bir teknoloji şirketi olmayı hedeflediklerini belirten Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “30’uncu kez katılımcısı olduğumuz IFA’da tüketici elektroniği, beyaz eşyalar, akıllı ürünler, elektrikli araç şarj cihazları, profesyonel ekranlar, otomotiv ve batarya çözümlerinden oluşan yeni ürün yelpazemizi tüm dünyaya tanıtıyoruz” diye konuştu.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ