Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Ekonomi Bitcoin'de son durum ne? Bitcoin neden düşüyor?

        Çin'de devam eden Evergrande belirsizliği sürerken ABD'de SEC Başkanı Gary Gensler'in kripto para piyasası için düzenleme çağrısında bulunmasıyla Bitcoin gece saatlerinde 6 hafta sonra ilk kez 40.000 doların altını gördü. Sabah saatlerinde yeniden 41.000 doların üzerine çıktı.

        300 milyar dolarlık borcu bulunan Çin'in en büyük ikinci gayrimenkul şirketi Evergrande'ın iflas edip etmeyeceğine yönelik belirsizlikle kripto paralarda geleneksel borsalarla beraber bir düşüş yaşanmıştı.

        Bitcoin bu süreçte 3 günde yaklaşık 48.000 dolardan 43.000 dolara geriledi. Dün akşam ise Bitcoin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'in açıklamalarıyla 6 hafta sonra ilk kez 40.000 doların altını gördü.

         

        Gensler kripto para piyasası için devlet denetim ve regülasyonunun şart olduğunu belirtti. Özellikle ABD Doları'na endeksli stablecoinlerin denetlenmezse yatırımcı için büyük bir risk barındırdığını belirtti.

        Gary Gensler regülasyonların kripto para piyasasının gelişimi için şart olduğunu söylese de yatırımcı bu açıklamalara pek olumlu yaklaşmadı.

        Açıklama öncesi 42.800 dolar olan Bitcoin 39.787 dolara kadar geriledi. Buradan gelen tepki alımlarıyla bu sabah itibarıyla yeniden 41.940 dolara çıktı.

         

         

        BAKMADAN GEÇME