Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Vodafone Dijital Benim İşim projesi hayata geçirildi - Teknoloji Haberleri

        Türkiye Vodafone Vakfı desteğiyle Türkiye İş Kurumu ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesiyle, 18 yaş üstü kadınların dijital becerilerinin artırılması amaçlanıyor. Biri “Dijital Okuryazarlık”, diğeri “Dijital Pazarlama” olmak üzere 2 farklı eğitim programının hazırlandığı projede, kadınlara sınıf içinde ve dijital ortamda eğitim verilecek. “Dijital Benim İşim” projesinin ilk yılında 11 ilde yaklaşık 12 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.

        REKLAM

        Kadınların günlük hayatta teknolojiyle temasını ve dijital mesleklere ilgisini artırması öngörülen “Dijital Benim İşim” projesi, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel’in katılımıyla düzenlenen online toplantıda tanıtıldı.

        KADINLARIN DİJİTAL OKURYAZARLIĞINA ODAKLANILACAK

        .png
        .png

        Toplantıda konuşan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Bekir Aktürk, şunları söyledi:

        “Dünyanın ve ülkemizin zor zamanlar geçirdiği bugünlerde, istihdamın korunması, geliştirilmesi ve artırılmasına yönelik çalışmalarımıza gayretli bir şekilde devam ediyoruz. Başta Kalkınma Planlarımız ve Ulusal İstihdam Stratejimizle uyumlu olarak bilişim sektörüne yönelik teknik yatırımlarımızın yanı sıra, bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik faaliyetler yürütüyor, işgücümüzün geleceğin mesleklerinde yetiştirilmesi ve mevcut çalışanlarımızın geleceğin becerileri ile donatılması için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın teknoloji alanındaki bilgi ve becerilerini artırabilecek, işgücü piyasasına katkısı olacak her türlü çalışmayı desteklemeye de devam etmekteyiz. Bu kapsamda, Kurumumuz, Türkiye Vodafone Vakfı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen ve kadınların dijital okuryazarlığını ve becerilerini artıracak proje kapsamında, Kurumumuza kayıtlı kadınların söz konusu eğitimlerden yararlanmasını sağlamak için eğitimlere ilişkin detayları kendileriyle paylaşacağız. Ayrıca eğitimler sonrasında yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunduğumuz İş Kulüplerimiz aracılığıyla da kadınlara destek olmaya devam edeceğiz.”

        REKLAM

        Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ise şöyle konuştu:

        .png
        .png

        “‘Her zaman her yerde herkes için eğitim’ felsefesini ilke edinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzce, 994 halk eğitim merkezi ve 24 olgunlaşma enstitüsü olmak üzere toplam 1.018 hayat boyu öğrenme kurumunda, 3 bin 400’ü aşkın eğitim programı ile yaygın eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. 2019-2020 yıllarında genel, meslekî ve teknik alanlarda toplam 438.610 kurs açılmış ve bu kurslara 8.539.505 kursiyer katılmıştır. Kursiyerlerden 3.342.084’ü erkek, 5.197.421’i ise kadındır. 2019-2020 yıllarında en çok açılan 10 kurstan birisi de özellikle çeşitli yaş gruplarındaki kadın kursiyerlerin tercih ettiği Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) kursudur. Bu alanda 8.633 kurs açılmıştır. Bu veriler de bize kadınların teknolojiyi öğrenmeye ne kadar istekli olduklarını göstermektedir. ‘Dijital Benim İşim’ projesiyle de kadınlara uzaktan eğitim yoluyla dijitalleşmenin önünü açıyoruz. Proje kapsamındaki eğitimlerin yüzde 66’sı yüz yüze, yüzde 34’ü online olacaktır.”

        REKLAM

        'TEKNOLOJİNİN GÜCÜYLE MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIZ'

        .png
        .png

        Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise şu açıklamada bulundu:

        “Türkiye Vodafone Vakfı olarak teknolojiyi kullanarak, sosyoekonomik gelişmeyi destekleyen, herkesi kucaklayan ve dünya kaynaklarını gözeten bir dijital toplum yaratılmasını hedefliyoruz. ‘Dijital Benim İşim’ projesini de ‘amaç odaklı’ vizyonumuzdan yola çıkarak tasarladık. Hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacağımız, hem de kadınların gelişimini destekleyeceğimiz bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu projeyle, teknolojinin gücünü kullanarak kadınları meslek sahibi yaparken, dijital toplum hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız. Kadınların potansiyelini teknolojinin gücüyle buluşturarak, toplumsal gelişmeyi destekleyecek bir projeye imza atmayı hedefliyoruz. Projemizden yararlanacak kadınların dijital dünyaya adaptasyon ve istihdama katılım konularında aldıkları eğitimlerle bir adım önde olacaklarını düşünüyoruz. Özellikle desteğe ihtiyaç duyan dezavantajlı kadınların dijitalleşmesiyle, ekonomik ve sosyal hayatta köklü değişimler yaratabileceğimize inanıyoruz.”

        REKLAM

        11 İLDE 140 EĞİTİMCİYLE 12 BİN KADINA ULAŞACAKLAR

        “Dijital Benim İşim” projesi kapsamında, 11 ilde 10 bin 500 kadına “Dijital Okuryazarlık”, 1200 kadına ise “Dijital Pazarlama” eğitimleri verilerek toplamda yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje eğitimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas ve Ağrı’da düzenlenecek. Eğitimler, proje illerinde yer alan Halk Eğitim Merkezlerindeki toplam 140 eğitimci tarafından verilecek. Eğitimlerin bir kısmı sınıf içinde yüz yüze verilen eğitimler, bir kısmı da dijital kanallar üzerinden izlenecek videolar şeklinde olacak.

        18 YAŞ ÜSTÜ TÜM KADINLAR BAŞVURABİLİYOR

        “Dijital Benim İşim” projesine 18 yaş üstü ve akıllı telefon sahibi tüm kadınlar başvurabilecek. Eğitimlere başvurular, Halk Eğitim Merkezleri ve Türkiye Vodafone Vakfı web sitesi üzerinden yapılacak. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü de “Dijital Benim İşim” eğitimlerini kendi veritabanında bulunan kadınlara duyurarak projeye katkıda bulunacak. Böylece eğitimlere, sadece Halk Eğitim Merkezlerinden değil, Türkiye İş Kurumu veritabanında yer alan kadınlardan da katılım olacak.

        REKLAM

        TOPLAM 64 SAATLİK 2 FARKLI EĞİTİM

        Kadınları dijital dünyayla tanıştırarak onlara djiital okuryazarlık becerisi kazandırmayı hedefleyen “Dijital Okuryazarlık” eğitimleri toplam 24 saat sürecek. Bu eğitimlerde kadınlara Bilgisayarın Temel Özellikleriyle Kullanımı, Dijital Ortamda İçerik Üretimi, Elektronik Haberleşme Yöntemleri, Arama Motorları ve Kullanımı, Web Sitesi Kavramı ve Amacına Uygun Kullanımı, Mobil İmkânlar ve Hizmetlerden Faydalanma, Sosyal Medya Kullanımı, Arama Motoru Pazarlaması, Bilgi ve Veri Güvenliği, Dijital Etik, Bilinçli Bilgi İletişim Teknolojisi Kullanımı konularında bilgi verilecek. Kadınlara dijital beceri kazandırmayı hedefleyen “Dijital Pazarlama” eğitimleri ise toplam 40 saat sürecek.

        DİJİTAL SKOR TESTLERİ DE YAPILACAK

        Bu eğitimlerde kadınlara Pazarlamaya Giriş ve Dijital Pazarlamanın Temelleri, Sosyal Medya Yönetimi, Görsel Üretimi ve Yönetimi, Mobil Pazarlama, Dijital Pazarlamada Güncel Stratejiler, E-Posta Pazarlama, Halkla İlişkilerde Temel Yaklaşımlar ve Dijitalde İtibar Yönetimi, Yasal Düzenlemeler, E-Ticaret, Arama Motoru Pazarlaması, Sosyal Medya Yönetimi konularında bilgi verilecek. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü de “Dijital Pazarlama” eğitimlerine yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı İş Kulübü ile destek olacak.

        “Dijital Benim İşim” projesi için kapsamlı bir ölçümleme de yapılacak. Buna göre, eğitimlerden önce ve sonra katılımcıların bilgi düzeyindeki değişimi ölçmek için ön ve son testler, dijital becerilerini ölçmek için ise dijital skor testleri uygulanacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ