Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Wi-Fi bağlantınızı güçlendirmenin alternatif yolları! - Teknoloji Haberleri
        1

        YÖNLENDİRİCİNİZ YUKARIDA VE AÇIK OLSUN

        Wi-Fi yönlendiricisi modeminizin radyo alıcısıdır. Yönlendirici mümkünse, ihtiyaç duyduğunuz telefon, tablet veya televizyona yakın olmalı.

        2

        Wi-Fi sinyalleri duvarların, metal ya da ağır eşyaların arasında bulunduğu zaman çekim gücü azalır. Bu nedenle modeminizi yüksek yerlere koyarsanız bu engelleri aşmış olursunuz.

        Kalın duvarlar Wi-Fi sinyallerinin iletilmesinde sorun yaratabilir. Bu nedenle duvar diplerine koymazsanız daha iyi çekim gücü sağlayabilirsiniz.

        3

        KANAL DEĞİŞTİRİN

        Kablosuz Wi-Fi’ların kanalları bulunuyor ve bu kanallar üzerinden yayın sağlanıyor. Genelde yönlendiricilerde 12 kanal bulunur ve en sık kullanılan kanal 6 numaralı kanal olur. Eğer bulunduğunuz kanalda çok fazla kullanıcı varsa performans düşüklüğü yaşayabilirsiniz.

        4

        Bu duruma kanal gürültüsü de denir. Peki, hangi kanalı kullandığınızı nasıl anlayacaksınız? Öncelikle yönetici paneline giriş yapmanız gerekir. Tarayıcı pencerenize 192.168.1.1 ya da 192.168.0.1 adresini yazarak bu panele erişebilirsiniz.

        5

        Panelin kullanıcı adı ve şifre bölümüne modeminizin kullanım kılavuzunda yazan bilgileri girin. Giriş yaptıktan sonra genel kanal seçimini “ağ ayarı” adlı menüde yer alan “kablosuz” sekmesi içerinden yapabilirsiniz.

        6

        GEREKTİĞİNDE KABLO KULLANIN

        Devamlı olarak cihazınızın bağlantısından şikâyetçiyseniz, eski usul kablolu bağlantı modeli deneyebilirsiniz.

        7

        POWERLİNE AĞ ADAPTÖRÜ

        Kablo çekmek ve duvar delmek yerine Powerline Adaptörü ile gücü artırabilirsiniz. Powerline’nı modeminizin yakınında bir fişe takarak tüm odalara daha fazla Wi-Fi sinyali taşıyabilirsiniz.

        8

        ANTENLER

        Modeminizin üzerinde yer alan antenler sinyal kalitesini güçlendirebilir. Eğer çok katlı bir binadaysanız antenleri yaklaşık 30 derece açı ile yanlara doğru eğerek her kat için daha iyi bir çekim alanı sağlayabilirsiniz.

        9

        GÜNCELLEME YAPIN

        Modeminize gelen yeni yazılım ve özellikleri zaman zaman kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca uzun süredir kullandığınız modeminizin yerine yeni çıkan versiyonunu almak diğer bir alternatif olabilir.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ