Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Moda: Uzun, tek renkli ve doğal saçlar , Deniz Egeli haberleri, Saç modelleri, Saç modası, Uzun saç modası

        Deniz Egeli

        Moda haftalarında sadece gelecek yılın tekstil trendleri değil saç ve makyaj eğilimleri de belirlenir. Özgür Masur’un geçen hafta Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında hazırladığı 2015 ilkbahar-yaz koleksiyonu da saç trendlerinin altının çizildiği defilelerden biriydi. Geçmişten günümüze güçlü formların detaylandırıldığı defilenin gerçekleştiği Rahmi Koç Müzesi, bu kez tuvallerdeki değil saçlardaki çarpıcı renklere ev sahipliği yaptı. Defileye özel tasarlanan yuvarlak formlu gümüş renkli saç tokalarının koleksiyonla bağını ve yeni saç trendlerini Tasarımcı Özgür Masur, Loreal Paris renk uzmanı Ahmet Çoban ve Loreal Paris saç stilisti İbrahim Zengin’den dinledik.

        ÖZGÜR MASUR: TÜM ZAMANLARA HİTAP EDEN RENKLERİ SEÇTİM

        “Yeni koleksiyonumda tüm zamanlara dokunmak istedim. Bu anlamda koleksiyonumda geçmişten günümüze her dönemde zarafetiyle ışıldayan bir kadının moda serüvenini yansıtmaya çalıştım. Son derece trend ama bir o kadar da tüm zamanlara hitap eden saç renkleriyle koleksiyonumu birleştirdim. Bu kapsamda L’Oréal Paris Excellence Intense saç boyasının ışıltılı ve zengin renklerini koleksiyonuma özel olarak tasarlanan yuvarlak formlu saç tokalarıyla moda severlerin beğenisine sundum. 2000’lerde 1920’leri yorumlarken, dönemlerden hep küçük esintiler aldım, birebir yansıtmamaya çalıştım. Renkler o dönemlerin içindeki patlamış olan renklerdi.”

        RENK UZMANI AHMET ÇOBAN: IŞILTILI TEK RENK SAÇLAR ÖN PLANDA

        “Özgür Masur defilesinde modellerin saçlarına trend ancak bir o kadar da tüm zamanlara hitap eden renkleri uygulamayı tercih ettik. Böylelikle farklı birçok renk seçeneğinden oluşan, saç boyasında yeni bir dönemi başlatan, koyu saçlarda bile fark edilir değişim yaşayabileceğiniz, saç boyalarını defilenin konseptine bağlı kalarak modellerimizin saçlarına uyguladık. Yeni sezonda yoğun ışıltı ve parlaklık içeren tek renk saçlar ön planda olacak. En öne çıkan 3 renk karamel kahve, tarçın bakır ve zengin altın sarı olacak. Bu renkleri tercih ederken ten, göz rengi uyumu da büyük önem taşıyor. Saçlarda boya uygulaması gerçekleştirilirken yoğun bakım özelliği olan boyalara öncelik verilmeli.”

        SAÇ STİLİSTİ İBRAHİM ZENGİN: KADINLARIN KENDİLERİNE ÖZEL BİR SAÇ STİLİ OLMALI

        “Moda ve stil sahibi saçlara sahip olmak aslında iç içe kavramlar. Tarzıyla dikkat çekmek isteyen kadınların öncelikle kendilerine özel bir saç stili olmalı. Bu kapsamda Özgür Masur defilesinde saçları boyanan modellerimize geçmişten günümüze her ana hitap eden özel bir saç stili uyguladık. Yeni sezonda uzun, tek renkli, natürel bir styling ve kesime sahip saçlar ön planda. Tüm modellerin uzun düz taranmış saçlarını koleksiyona özel tasarlanan altın ve bronz renklerde küre şeklinde tokayla tamamladık. Bu sayede modellerimizi tüm zamanları yansıtan saçlarıyla trend ve bir o kadar da yeni bir görünüme kavuşturduk. Saç bakım tüyolarından da bahsetmek gerekirse bakım özelliği içeren ürünleri düzenli kullanmak, yoğun bakım sunan boyaları uygulamak büyük önem taşıyor. Günümüzün yoğun hayat akışı içerisinde özellikle beyaz kapama, saçı besleme, trend renkleri her renk saça uygulama, yoğun ışıltı ve parlaklık sunma özelliğine sahip boyalar kadınların en büyük kurtarıcısı konumunda.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ