Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Dünyanın en ünlü 17 bıyığı
        1

        1.Bebek yüzlü Justin Timberlake “Seksiyi geri getiriyorum” dediğinde tüm dünya seksinin hiçbir zaman gitmediğinin güvencesiyle onunla dalga geçmişti. Seksilik, tüm zaman boyunca Tom Selleck’in bıyığında sessizce ikamet etmekteydi.

        2

        2. Theodore Roosevelt’in bıyığı, Ulusal Parklar Servisi’nde çalışmaya başlayıp modern muhafaza hareketini başlattığı dönemde, erkeklerin ihtiyaç duyduğu tüm ağırbaşlılığı katıyordu. Bir bıyığın daha büyük bir mirası olabilir mi?

        3

        3. Hulk Hogan’ın at nalı şeklindeki sarı bıyığı, düşman güreşçiler ve sarı sakallı erkeklerin kalbine korku salıyordu.

        4

        4. Meksikalı kadın ressam Frida Kahlo’nun bıyığı Kahlo’nun hemen hemen tüm otoportrelerinde göze çarpacak kadar belirgindi ve diğer tüm bıyıklı kadınları bastırıyordu.

        5

        5. Kötü adam Doktor Fu Manchu, bıyığıyla o kadar özdeşleşmişti ki bu bıyık stiline onun adı verildi.

        6

        6. Komedyen Charlie Chaplin (sağda) diş fırçası bıyığını meşhur eden kişiydi. Ancak bıyık daha sonra Hitler’in üzerinden kötü nam saldı.

        7

        7. Tarihin bir diğer öcüsü Joseph Stalin (solda), çağdaş komedi ustası Groucho Marx’la(sağda) aynı bıyık tarzına sahipti-ancak Groucho’nunki aslında takma bıyıktı.

        8

        8. Süt. En bilinen pazarlama kampanyalarından biri olan “Got Milk?” (Sütün var mı?) kampanyası 20 yıl sonra 2014’te, sadık bir kampanyanın Olimpik yüzücü Michael Phelps’in de dahil olduğu ünlüleri sütten bıyıkla giydirmesiyle emekli oldu.

        9

        9. Kızıl bıyıklı Lanny McDonald, gelmiş geçmiş en iyi hokey oyuncularından biriydi. Bu sıra dışı yüz dekoru 1992’de kendine ve sahibine ve Hockey Hall of Fame’e oldukça fazla ilgi çekmişti.

        10

        10. Tüm dünyada simgeleşmiş bu bıyık aslında gerçekten de bir simgeydi; Pringles cipslerindeki adam simgesi.

        11

        11. Bu, “deli olan birini nasıl tanırsınız”ın işareti. Salvador Dali’nin deli olmadığını söylüyorlar, ancak bu bıyığa sahip birinin deli olmadığını nasıl söyleyebilirsiniz ki!

        12

        12. Köleliğin kaldırılmasını savunan güvenilir Joshua Chamberlain’in bıyığı, Gettysburg Savaşı’ndaki birlikler için dayanan, Amerikan Güney Eyaletleri Konfederasyonu’nu mağlubiyete sürükleyen sivil savaş ve Amerika’da köleliğin kaldırılması sırasındaki temel noktaydı.

        13

        13. Bir Parker Kardeşler oyunu olan Mr. Monopoly’nin maskotu, aslında gerçek yaşamdaki tekelci ve finansör James Pierpont Morgan’dan ilham alınarak yaratılmıştı. Onun bıyıkları da bir simge haline geldi.

        14

        14. İlham vermekten bahsetmişken, bu şarkıcının bıyığı o kadar çok kullanıldı ki Amerikan Bıyık Enstitüsü, yıllık bıyık ödülünün adını onunla değiştirdi: Yılın Robert Goulet Bıyıklı Amerikalısı Ödülü.

        15

        15. Bu biraz Doğulu durmuyor mu? Hayır, öyle durmuyor çünkü aktör Sam Elliot’un havalı bıyığı, yıllar içinde canlandırdığı onlarca farklı karakterle, bilge Batılı incileri döktürdü.

        16

        16.Bilinen en eski bıyık tasviri M.Ö. 300 yılına dayan, at üstündeki bu İskitli adam tasviridir. Bu da bıyığın ölümsüz karşı kültürel iyi niyetini kanıtlar nitelikte.

        17

        17. Friedrich Nietzsche’nin bıyığı “Tanrı öldü” diye beyan etmişti. Oldukça cesurca.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ