Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Gardınızı alın! Süper kahramanlar geliyor

        Sema EREREN – Ece ULUSUM / HT CUMARTESİ

        THOR

        Yüce Odin’in oğlu, yıldırım tanrısı, Asgard’ın varisi Thor! Thor, uzun süre Yenilmezler Takımı’nda yer aldı. Thor’u Marvel evreninde alt edebilen kişi sayısı yok denecek kadar az. Gücü çekicinden geliyor. Sadece onun kullanabildiği çekiciyle yıldırım kontörlü, çekicini dokunmadan kullanma, çekiciyle uçma ve yıkma yetisi var. Uzun yıllar demir ve kanatlı şapkasıyla çizilen süper kahraman son dönemlerinde şapkasız ve üstsüz tasvir ediliyor. Çizgi filmlerinden sonra sinemaya Chris Hemsworth’un başrolüyle 2011’de girdi. 2013’te de ikincisi “Thor Karanlık Dünya” çekildi. Son film “Thor: Ragnarok”, Kasım 2017’de izleyici karşısına çıkacak. “Ragnarok”, İskandinav mitolojisinde evrenin sonu anlamına gelse de film hakkında tahminlerden öteye giden bir bilgi yok. Thor’un üvey kardeşiyle uğraşacağı konuşuluyor.

        Wonder

        WONDER WOMAN Woman, savaşçı ve yarı tanrıdır. Adı Diana. Uçma ve büyü gücü var. Cazibesinin yanı sıra en güçlü silahı fırlattığı demir halkalar... Batman’in sevgilisi olduğu söylense de kesin bir bilgi yok. Çünkü kendisi Superman’e de çok yakın! Ortaya 1941’de çıkan karakter, başta diğer kahramanların dostu olarak belirse de yoluna tek başına devam etti. Süper kahramanlardaki erkek egemenliğini kıran yegâne karakter oldu. Süper kahramanın filminin yönetmen koltuğunda Patty Jenkins oturuyor. Henüz proje aşamasında olsa da vizyon tarihi belli, 2017.

        SUPERMAN

        Superman’in aslında adı Clark Kent değil KalEl’dir. Kripton gezegeninde doğar. Babası gezegen yok olmak üzereyken onu Dünya’ya yollar. Kal-El’i Kansas’ta bir çiftçi bulur ve evlat edinir. Adını da Clark Kent koyar. Daily Planet Gazetesi’nde çalışan Superman’in en büyük düşmanı Lex Luthor’dır. Superman, bir kurşundan daha hızlı, bir lokomotiften daha güçlüdür; uçabilir, X-ray, ısı, mikroskobik, teleskopik ve infra-red görme yeteği var! Çizgi roman dünyasının gelmiş geçmiş en meşhur karakteri 1938’de ortaya çıktı. Fakat Superman, ilk çizildiği yıllarda uçamıyordu! Sadece çok yükseğe zıplıyordu ama zamanla süper güçleri arttı. Çizgi romana yeni bir hava katmak için de Clark’ı aynı gazetede çalıştıkları muhabir Lois Lane’e âşık ettiler. Televizyon şovları ve çizgi filmi derken 1978’de ilk sinema filmi çekildi. Christopher Reeve’nin başrolde oynadığı film o kadar çok izlendi ve o kadar çok VHS kaset olarak satıldı ki klasik filmler arasında yerini aldı. Bu kadar ilgi görünce serisi çıktı.

        GREEN LANTERN

        Green Lantern, Green Lantern Corps.’a da ismini verir. Yani sadece bir kişi değil! Green Lantern’ların en ünlüsü Hal Jordan’dır. Süper güçleri büyülü yüzüklerinden gelir. İlk çizgi romanı 1940’ta yayımlanan Green Lantern, yüzüğü olmasa bir hiç... İlk filmi 2011’de çekildi. 200 milyon dolara malolan film beklenen ilginin yarısına bile ulaşamadı. Marvel, yeni filmin 2020’de geleceğini duyurdu.

        FLASH

        Işıktan hızlı Flash, bu sayede birçok fizik kanununu yok sayabilir. Örneğin çok hızlı koştuğunda duvarların içinden geçebilir, zamanda yolculuk edebilir... Dünya’yı 1 saniyede turlayıp Lex Luthor’u yumruklamışlığı da var! Çizgi romanı ilk defa Flash Comics adıyla Ocak 1940’ta yayımlandı. Toplam 4 Flash var; Jay Garrick, Barry Allen, Wally West, Bart Allen... Barry Allen, DC’nin günümüze dek en popüler süper kahramanlarından birisi olarak kabul ediliyor. 2018’de vizyona girmesi beklenen filmin detayları henüz bilinmese de hayranları heyecanlı.

        KAPTAN AMERİKA

        Asker Steven Grant Rogers, II. Dünya Savaşı’nda bir bombanın patlamasıyla sulara gömülür ama özel serum sayesinde ölmez. Gün geçtikçe gücü artar, ordunun lideri haline gelir ve adı da Kaptan Amerika olur. Süper gücü yok ama fiziksel yetenekleri insanüstü. Asıl olay ise kalkanında. Adamantiyum ve vibranyum karışımından kalkanını bumerang gibi kullanır. 1941’de karşımıza çıkan Kaptan Amerika, okurların milliyetçi duygularını kabarttığından hızla popüler oldu. Sinemaya ise 2011’de girdi. Christopher Robert Evans’ın başrolde oynadığı film gişede patlayınca da 2014’te yeniden çekildi. Hayranları karakterlerin yeni filmde ne gibi maceralar yaşayacağını sabırsızlıkla bekliyor. Mayıs 2016’da vizyona girecek olan Captain America: Civil War’da, Chris Evans yeninden Kaptan Amerika kostümü giyecek.

        Batman ve Superman: Adaletin Şafağı

        Batman’i Ben Affleck’in, Superman’i Henry Cavill’in canlandırdığı, yönetmen koltuğunda Zack Snyder’in oturduğu filmin senaryosu Frank Miller’ın 1986’daki kitabından uyarlandı. “Batman ve Superman: Adaletin Şafağı” Mart 2016’da vizyona girecek.

        BATMAN

        Kostümün altına gizlenen kahramanımızın adı Bruce Wayne... Wayne, ailesi gözleri önünde öldürülünce Gotham şehrine adalet getirmeye ve suçlularla savaşmaya karar vermiş bir milyoner. Superman gibi özel yetenekleri sahip değil fakat bilimsel donanımı, detektif becerileri ve atletik gücü var. Çizerler, Batman’i kırmızı bir kostümle tasarlamıştı. Ama yarasayı andırmadığından vazgeçtiler. İlk hikâyesi 1939’da yayımlanan Yarasa Adam, diğer Marvel karakterlerine göre merhametsiz, zengin ve cazibeli. Zamanla çizgi film ve televizyon şovlarında sahnelenen Batman’e 1966’da Robin ve Bat-Girl gibi yeni karakterlerin de eklendiği bir sinema filmi çekildi. Film, çizgi roman kadar etkili olmadı. Ta ki 1989’da Tim Burton yönetmenliğindeki Michael Keaton’lı Batman çekilinceye kadar... Batman’in baş düşmanı Joker’in (Jack Nicholson) banka kasasıyla süper kahramanı tuzağa düşürdüğü sahne yıllarca konuşuldu! Son Batman serisinin yönetmenliğini Christopher Nolan, Batman rolünü Christian Bale üstlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ