Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI\GAZETE HABERTÜRK

        31.01.2016

        ■ Pera Müzesi; Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında ve Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlenen Türk Müziği Konserleri’ne; saat 15.30’da İstanbul Şarkıları konseriyle devam ediyor. Büyük bestekârların İstanbul üzerine eserlerinin seslendirilip yorumlanacağı konserin bu ayki misafir solisti Melihat Gülses. Yorumcuya udda Osman Nuri Özpekel, kanunda Taner Sayacıoğlu, kemençede Lütfiye Özer, neyde Volkan Yılmaz ve viyolonselde Volkan Ertem eşlik edecek.

        ■ Mehmet Erdem, sevilen şarkılarıyla 21.00’den sonra MOİ Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

        İZMİR

        ■ Rap müziğin popüler ismi Ceza konserlerine devam ediyor; saat 20.00 itibarıyla IF Performance Hall sahnesinde olacak.

        BURSA

        ■ Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali kapsamında, 31 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Kadın, Caz ve Müzik konulu ilk panel, Sevin Okyay moderatörlüğünde gerçekleşecek. Ardından Şenay Lambaoğlu, Eray Aytimur ve Ayşe Tütüncü; Şallıel Bros.& Önder Focan ‘Funkbook’, Şenay Lambaoğlu ve Elif Çağlar Quartet konserleri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnede olacak. 02.02.2016

        ■ Burhan Öçal & Borusan Quartet, 21.00 itibarıyla ‘Vestel Gururla Yerli Konserleri’ kapsamında Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama sahnesinde olacak

        ■ Erimtan Müzesi Konser Salonu, Müze’de Müzik Salı Konserleri kapsamında, 20.30 itibarıyla Çetin Aydar, Sinan Dizmen ve Özgür Uluçınar performansına sahne olacak.

        03.02.2016

        ■ Demet Tuncer 80’lerin yerli ve yabancı şarkılarını, muhteşem yorumu ve göz alıcı sahne performansıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesine taşıyacak.

        ■ Doğan Duru Akustik Seri Konserleri, 3 Şubat akşamı saat 21.00’de Cem Adrian’ı ağırlayacak. Konser Bronx Pi Sahne’de...

        ■ Ceylan Ertem, sevilen şarkılarıyla saat 21.30’da Babylon Bomonti sahnesinde olacak.

        ANKARA

        ■ Alternatif müziğin sevilen ismi Can Bonomo, saat 20.00’de IF Performance Hall sahnesinde olacak.

        05.02.2016

        ■ İsmi, duayen piyano virtüözlerinin başında anılan Martha Argerich, 1979 yılında kemanın tartışmasız en büyük virtüözlerinden Gidon Kremer tarafından kurulan oda topluluğu Kremerata Baltica ile 5 Şubat Cuma akşamı saat 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

        ■ Bu gece, garajistanbul’da indie rock gecesi... The Away Days ve The Ringo Jets, saat 22.00’den sonra sahnede olacak. ■ Sokak müziğinin Türkiye’deki en iyi temsilcilerinden biri olan Siya Siyabend, 5 Şubat akşamı saat 21.00’de Bronx Pi Sahne’de bir konser verecek. Saat 23.00 itibarıyla ise sahne What Da Funk’la birlikte Atiye & Bedük’ün olacak.

        ■ Model grubu, 21.30 itibarıyla Beyrut Performance sahnesinde olacak.

        ■ Red Bull Music Academy Nights, 2016 sezonuna Kaan Düzarat’ın ev sahipliğinde house müzik prodüktörü Julio Bashmore ve prodüktör Todd Edwards ile giriyor. Bashmore ve Edwards kendilerine has yorumlarıyla harmanladıkları müziklerini Babylon Bomonti’de elektronik ve house müzik tutkunlarına sunacak.

        ■ Les Ambassadeurs Bar, Aşkın Arsunan Quartet konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Özge Fışkın, 22.30 itibarıyla Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde olacak.

        ■ Cem Adrian, 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde olacak.

        ■ Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde.

        ESKİŞEHİR

        ■ Pop müzik şarkıcısı Ziynet Sali, 22.00’de 222 Park sahnesinde olacak.

        02.02.2016

        Simge Sağın, dinleyiciyle saat 21.00’de Jolly Joker sahnesinde buluşacak.

        KONSER/PARTİ

        30.01.2016

        ■ Gitarist Jean-Baptiste Hardy, triosu ile birlikte saat 20.00’de Akbank Sanat’ta bir konser verecek.

        ■ Seth Haley’nin synthwave projesi Com Truise, 22.30’dan itibaren Salon İKSV sahnesinde olacak.

        ■ Alman house müzik DJ ve prodüktörü Wankelmut, gece yarısından sonra Babylon Bomonti sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

        ■ Türkçe pop müziğinin gelmiş geçmiş en zengin arşivine sahip Hakan Eren, ‘Bir Zamanlar’ partisiyle Trump Cadde’de ziyaretçilerini eğlence dolu nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. Partisi saat 19.00’da başlayacak.

        ■ Usta müzisyen Bülent Ortaçgil, sevilen şarkılarıyla 21.00’den sonra MOİ Sahnesi’nde dinleyicileriyle buluşacak.

        ■ Rap müziğin popüler ismi Ceza, 22.00’den sonra Dorock XL sahnesinde olacak.

        ■ Birsen Tezer, ‘İkinci Cihan’ isimli albümünden şarkılarla 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de olacak.

        ■ Les Ambassadeurs Bar, Ceren Gündoğdu ve Emre Oktayoğlu Duo konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Barışın sesini müzikle duyurmayı hedefleyen Barış için Müzik Vakfı, Kadıköy konserlerine bir yenisini ekleyecek. 100 çocuktan oluşan Barış için Müzik Senfoni Orkestrası, Samuel Matus yönetiminde, 30 Ocak Cumartesi akşamı saat 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde konser verecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek konserde orkestra, Elgar, Bernstein, Dvorák’tan eserler seslendirecek.

        ■ Pera Müzesi’nde düzenlenen ‘Klasik Cumartesi’ serisinin ikinci konseri, bugün saat 17.00’de gerçekleşecek. 260. doğum günü vesilesiyle Mozart’a ayrılacak konserde; Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın baş kemancısı Pelin Halkacı Akın, genç kuşağın önemli piyanistlerinden İris Şentürker sahnede olacak.

        ■ Elite World İstanbul Hotel Jazz Company sahnesi, saat 22.00 itibarıyla Sevil Esen ile 45’likler gecesine ev sahipliği yapacak.

        ■ Anadolu müziğini Batı enstrümanlarıyla kullanan Ahmet Aslan, 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde bir konser verecek.

        ■ Mirkelam, ‘Denizin Arka Yüzü’ isimli son albümünden şarkılarla 22.00’de Mask Live Music Club sahnesinde olacak.

        ■ Alaturkadan arabeske farklı türden şarkıları bir araya getiren albümü ‘Tango’dan şarkılarla Şevval Sam; Kurtalan Ekspres ile aynı sahnede olacak. Konser saat 20.00’de The Mekan sahnesinde.

        ■ Coop sahnesi, Wake Up Call partisine ev sahipliği yapacak. Efsanevi prodüktör Delta Funktionen, başarılı işleriyle dikkat çeken Murat Tepeli, Sao Paulo’nun underground kraliçesi Adnrea Gram ve Rubsilent’ın konuk olduğu gecenin ev sahipleri kendilerini WUX olarak tanımlayan Wake Up Call ekibi olacak.

        ■ Multitap grubunun davulcusu Ali Cihan; ozan ve enstrümanist kimliğiyle, 21.00’de Bronx Pi Sahne’de olacak.

        ■ Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, hafta içi her gün ve cumartesileri ünlü piyanist Aslı Güral’ın canlı performanslarına ev sahipliği yapıyor.

        ANKARA

        ■ Soprano Burcu Soysev ile piyanist Paulo Villa, Dünya Şarkıları isimli programla saat 20.00 itibarıyla Mozarthaus sahnesinde olacak.

        ■ Pop müziğin sevilen şarkıcılarından Gökhan Tepe, 22.00’de Jolly Joker sahnesinde olacak.

        ■ Route sahnesi, Pink Floyd tribute grubu 7 Pink Floydlar ve 2 Prenses konserine ev sahipliği yapacak.

        ■ Ezginin Günlüğü, saat 20.30’da MEB Şûra Salonu sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        ■ Ata Demirer, tek kişilik gösterisi; Ata Demirer Gazinosu ile Congresium Ankara’da... Demirer, 20.30 itibarıyla Taşkın Sabah yönetimindeki orkestrayla sahnede olacak.

        ■ Bis Dine-Live sahnesi eğlenceli ve bol danslı sahne performansıyla, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konserini ağırlayacak.

        İZMİR

        ■ Zuhal Olcay ve Mehmet Erdem, 21.00’den sonra Container Hall sahnesini paylaşacak.

        ■ Rock grubu Mavisakal, ‘Naklen’den şarkılarla saat 22.30 itibarıyla Volume Alsancak sahnesinde olacak.

        ■ Murat Dalkılıç, sevilen şarkılarıyla 23.00 itibarıyla Ooze Venue’de dinleyicileriyle buluşacak.

        BURSA

        ■ Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali kapsamında ünlü caz müzisyenlerine davuluyla eşlik eden Ferit Odman, Quartet’i ile saat 18.00’de; hikâye anlatıcısı olarak nitelendirilen piyanist Ayşe Tütüncü ve Emre Karabulut Dörtlüsü ise saat 20.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne alacak.

        VİZYON

        ‘Zor Saatler’ başlıyor...

        Craig Gillespie’nin yönetip Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster ve Eric Bana’nın rol aldığı Zor Saatler, bir hayatta kalma mücadelesi. Şubat 1952’de New England’da sert bir fırtına çıkar ve doğu sahil şeridindeki kasabaları vurmaya başlayarak her şeyi paramparça eder, buna 150 metrelik iki petrol tankeri de dahildir...

        ‘Spotlight’ ekibinin gerçek hikâyesi

        Tom McCarthy’nin yönetip Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams ve Liev Schreiber’in oynadığı Spotlight, Boston Globe’un Pulitzer ödülü kazanan araştırmacı gazeteci ekibi Spotlight’ın gerçek hikâyesini konu alıyor.

        70’ler ve naif bir hikâye‘İftarlık Gazoz’

        Yüksel Aksu’nun yönetip Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Ümmü Putgül ve Yılmaz Bayraktar’ın rol aldığı İftarlık Gazoz, 1970’ler Türkiye’sinin Ege’sinde, küçük bir kasabada geçiyor. 5. sınıfı yeni bitirmiş Adem, yaz tatilinde Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak ister ve izni koparır.

        ‘Yalan Labirenti’nde yolunu bulmak

        Giulio Ricciarelli’nin yönetip Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht ve Johannes Krisch’in rol aldığı Yalan Labirenti, sıkı bir dram. 2. Dünya Savaşı’nın ardından dünyanın Auschwitz’deki soykırıma ve ne tür bir vahşet yaşandığına dair en ufak bir fikri yoktur. Yıllar sonra genç savcı Johann, tesadüf eseri bazı kanıtlara ulaşır ve tek tek sorgulamaya başlar.

        SAHNE / PERFORMANS

        ■ Gelenekselden çağdaşa, alternatiften popülere tüm sanat dallarını seyircisiyle bir araya getiren ENKA Kültür Sanat, 28. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları kapsamında 1 Şubat Pazartesi akşamı çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak: ENKA daimi sanatçısı ve usta oyuncu Genco Erkal, Bir Delinin Hatıra Defteri adlı oyunuyla sahnede olacak. Etkinliklerin ikinci konuğu, Ferhangi Şeyler oyunuyla usta tiyatrocu Ferhan Şensoy. Gündelik olayların Ferhanca bir mizah penceresinden değerlendirildiği oyun 3 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.30’da İbrahim Betil Oditoryumu’nda izlenebilecek. 4 Şubat Perşembe akşamıysa sahne, Çingene Boksör oyunu ile Burak Sergen’in olacak.

        ■ Londra’nın en önemli tiyatrolarında ve Broadway’de kapalı gişe oynayan National Theatre oyunları, Salon izleyicileri için İstanbul’a geliyor... Benedict Cumberbatch’in başrolde yer aldığı Hamlet, 1, 8, 15 ve 22 Şubat akşamları saat 19.30’da; Bill Nighy ve Carey Mulligan’ın başrollerini paylaştığı Skylight 31 Ocak saat 15.00’te; gerçek bir hayat hikâyesi, 18 yaş üzeri izleyiciler için, söz ve hareketi biraraya getiren dokunaklı bir teatral deneyim olan John ise 7, 14, 21 ve 28 Şubat saat 15.00’te Salon İKSV sahnesinde izlenebilecek.

        ■ Tiyatro Ak’la Kara, 2015-2016 sezonunda üçü yeni, ikisi geçen sezondan devam eden, toplam beş oyunla seyircisiyle buluşuyor. Sezon oyunlarından olan; Brian Clarke’ın yazdığı, Savaş Özdural’ın çevirdiği ve Atilla Şendil’in yönettiği; 30 ve 31 Ocak ile 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 ve 28 Şubat sahnelenecek olan Karar Kimin oyununda seyirci kendiyle yüzleşiyor ve oyunun finaline karar veriyor.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Kış sporlarını eğlence ve yaratıcılıkla buluşturan Red Bull Jump and Freeze, 31 Ocak’ta Kayseri’de Erciyes Dağı’nda cesur yarışmacıları bekliyor... Erciyes Kayak Merkezi, Develi Kapı Magna Apex Tesisi Playground’da gerçekleşecek eğlenceli yarışmada katılımcılar kendi tasarladıkları eğlenceli kostümleri giyip karlı havada kayarak buz gibi suyla dolu havuza atlayacak. Herkese açık etkinliğe katılım için başvurular redbull.com.tr/jumpandfreeze adresinden yapılabiliyor.

        ■ Puma geliştirdiği kadınlara özel Women Traning programıyla 16 hafta boyunca kadın sporseverleri sporla buluşturmaya hazırlanıyor. Ahmet Berkman, Levin Tahmaz ve Halil Kılıç gibi ünlü antrenörlerle gerçekleştirilecek programda kadın sporcular; koşudan spinning’e kadar birçok spor aktivitesine katılacak; kampı başarıyla tamamlayan üç kişi ekim ayında Puma Celebrity Bootcamp’e katılma şansı yakalayacak. Şubatın ilk haftası başlayacak olan program, her hafta farklı mekânda gerçekleştirilecek.

        ■ Hariom Yoga Merkezi, 30 Ocak Cumartesi saat 12.00’de Serhan Bulut’u ağırlayacak. Yapılacak çalışmada vücut farkındalığı ve yogayla duruş bozukluğunu düzeltmek, engellemek ya da ilerlemesini durdurmanın nasıl mümkün olduğu üzerine odaklanılacak.

        SERGİ

        ■ Galeri İlayda, 28 Şubat’a kadar Tema-ssız V isimli grup sergisine ev sahipliği yapacak. Sergide Ardan Özmenoğlu, Atilla Galip Pınar, Aysel Alver, Caner Şengünalp, Damla Özdemir, Derya Özparlak, Gazi Sansoy, Kerim Yetkin, Nurdan Likos ve Özcan Uzkur’un son dönem işleri görülebilir.

        ■ Galeri 5, 1 Şubat-3 Mayıs tarihleri arasında Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar başlıklı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide Özge Enginöz, Arzu Kıraner, Romina Meriç, Işık Özçelik, Dinçer Özüarap, Burhan Üçkardeş ve Süha Zaimoğlu’nun işleri aracılığıyla varoluşsal yalnızlık sorunsalı ve bu sorunsalın yarattığı ikilem inceleniyor. Sergide yer alan fotoğraf, desen, resim, kolaj, heykel ve neon gibi farklı tekniklerle üretilmiş eserler, yaşadığımız dünyaya dair tekinsiz bir aidiyet ve yabancılaşma hissi arasındaki gerilimi ortaya koyuyor.

        ■ Uluslararası Grafik Sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun yeni sergisi Virgül, 11 Şubat’ta İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde (İTÜ RSG) açılacak. Sanatla zekâyı buluşturan incelikli işleriyle Ekşioğlu’nun karma sergisinde, 50’ye yakın eseri yer alacak.

        YEME-İÇME

        İş çıkışı arkadaşlarla buluşmak, hafta sonu bildik, tanıdık yüzlerle iyi müzik dinleyerek eğlenmek, hafta arası akşam üzeri saatlerinde kahve-çay eşliğinde sakin sakin kitap okumak, belki de çalışmak... ‘Mahalle barı’, tüm bu aktivitelere olanak sağladığı için, sevdiğimiz bir mekân konsepti ama hem konforlu hem de huzurlu olanını bulmak o kadar kolay değil! Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da yeni açılan; şatafatlı ikramlardan ziyade, öz ama lezzetli bir mönü, geniş bira ve şarap seçeneklerinin yanı sıra özenle hazırlanan kokteylleriyle Trombon’u mahalle barı listemize kaydettik. Deneyin deriz. House of Hops&Barley, sizi tatmadığınız bira ve viski çeşitleriyle tanışmanız için Beyoğlu’na davet ediyor. 140 çeşit viski ve 105 çeşit bira arasında seçim yapmakta zorlanacaksınız. Tennessee harmanlarından İskoç single malt viskilere, İrlanda Ale’larından Alman Lager’lerine viski ve biranın birbirinden farklı ve tatmadığınız çeşitlerini keşfedebileceğiniz House of Hops&Barley’de her içki tadını tamamlayan, özel bir eşlikçiyle servis ediliyor. Mekânın yemek mönüsü de en az içkileri kadar iddialıymış, aklınızda bulunsun. Yakındoğu’dan Uzakdoğu’ya 8 farklı pişirme seçeneğiyle misafirlerini eşsiz lezzetlerle buluşturan Go Meso, Moğol barbeküsü pişirme tekniğiyle pek popüler. Eşsiz lezzetleri ve 8 farklı pişirme tekniğiyle misafirlerine unutamayacakları deneyimler sunan mekânın açık mutfak konsepti hem göze hem de damağa hitap ediyor.

        SİNEMA

        15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek. Bu yıl ‘!f İstanbul birleştiriyor!’ sloganıyla yola çıkan festival, bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluştururken, !f music partileriyle İstanbul’un eğlence hayatına alternatif olacak, !f² ile de 33 şehir, 50 farklı noktaya film götürecek. Galalardan Gökkuşağı Filmleri’ne, kült filmlerden müzik filmlerine kadar dolu dolu bir program sinemaseverlerin keşfini bekliyor... 12. İstanbul Japon Filmleri Festivali, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu, Japan Foundation ve Akbank Sanat’ın işbirliği ile şubat ayında sinemaseverler ile buluşacak. Festival boyunca yönetmen Naomi Kawase’nin başyapıtlarından ‘An’ ve yönetmen Hayao Miyazaki’nin son eseri olan 37. Japonya Akademi Ödülleri animasyon ödülü, ‘Rüzgar Yükseliyor’ gibi altı film gösterilecek. 27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, sinema sanatı kapsamında kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan ve yönetmenlerinin yeteneklerini en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan kısa filmi desteklemek, ulusal ve uluslararası alanda genç yönetmenlerin seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Festival, bu sene kasım ayından 3-10 Şubat tarihlerine ertelenmişti. İtalyan Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi salonlarında izlenebilecek kısa filmler hakkında detaylı bilgiye istanbulfilm.wix.com adresinden ulaşılabili

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ