Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir türlü ders çalışmıyorsa...
        1

        Bazı çocuklar için ders çalışmak sıkıcıdır ve bu durum ebeveynlerini endişelendirir. Onları zorlamak duruma yardımcı olmaz, teşvik etmeye çalışmalısınız. İşte yapabilecekleriniz…

        2

        1. PROBLEMLİ ALANLARI BELİRLEYİN

        3

        Yapmanız gereken ilk şey problemin ne olduğunu belirlemek olmalı. Bir şeyleri hatırlamayı zor mu buluyor ya da konu ilgisini mi çekmiyor? Ya da sorun öğretiliş şeklinde mi? Sorunun neden kaynaklı olduğunu bulduğunuzda, strateji üretmeniz daha rahat olacaktır.

        4

        2. KEYİFLİ SUNUM

        5

        Bazen öğrenmesi gereken şeyden değil, öğretilme şeklinden dolayı isteksiz davranabilir. Konuyu eğlenceli bir şekilde sunmak, çocuğunuzun hevesini artırabilir. Örneğin tarih çoğu yetişkine bile sıkıcı gelebilir ama onu canlandırarak bir oyun gibi öğretmeye çalışmak çok daha keyifli olmasını sağlar.

        6

        3. ETKİLEŞİM

        7

        Çalışmak sadece bir şeyleri hatırlamaya çalışmak olduğunda sıkıcıdır. Çocuğun öğrenmeye çalıştığı şeye dahil olması lazım, interaktif eğitim şekillerine yönelmelisiniz.

        8

        4. GERÇEK HAYATLA BAĞDAŞTIRIN

        9

        Öğrenmeye zorunlu tutuldukları şeyler genellikle gerçek hayatla pek alakalı görünmez ve bu da çocuklarda öğrenmeleri için heves bırakmayabilir. Dersleri gerçek hayatla bağdaştırırsanız, ilgisi ve hevesi artacaktır.

        10

        5. EĞLENCELİ HALE GETİRİN

        11

        Eğer çalıştıkları şeyler hoşlarına gitmiyorsa, bunları eğlenceli hale getirmeyi deneyin. Örneğin matematik sevmiyorsa, çizerek matematik problemlerini görsellerseniz, bu onun ilgisini çekebilir ve heveslenmesine sebep olabilir.

        12

        6. KEŞFETMELERİNİ TEŞVİK EDİN

        13

        Çalışmak sadece gerçekleri öğrenmek olduğunda çok sıkıcı hal alabilir. Onların yeni şeyler keşfetmesine ve daha önce düşünmedikleri gibi, bakmadıkları açıdan bakmalarına sebep olun, teşvik edin. Bu hem konuları tazeler hem de ilgilerini kaybetmemelerine sebep olur.

        14

        7. ÇALIŞMANIN POZİTİF SONUÇLARININ ALTINI ÇİZİN

        15

        Çalışmanın sadece bilinen sonuçları değil, daha az belirgin faydalarını da gündeme getirmelisiniz. Çalışırken bir konuyu nasıl araştıracağını ve zaman yönetimini de öğrendiği gibi… Çocuğunuz yararlı becerileri öğrenmiş ve bunların performansını geliştirmiş olduğunu görürse, bu onları daha çok çalışmaya teşvik eder.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ