Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Orijinal ve replika çantayı ayırt edebileceğiniz 5 fark
        1

        Dizayn ve orijinal çantalara milyarlarca lira ödemek yerine, başarılı bir replika kullanırım diyen ve bu tercihlerini yaşayan insan sayısı o kadar fazla ki… Evet, çok başarılı replikalar üretiliyor, bu replika çantaları ünlü isimlerde dahil pek çok kişi kullanıyor. “Taklitler aslını yaşatmaz” sözüyle yola çıkarak; dizayn ve replika çantayı birbirinden ayırabileceğiniz birkaç tüyo paylaşmak istedim. Bakın bunu nasıl anlayabilirsiniz?

        2

        TEMİZ DÜZ ÇİZGİLER
        Orijinal çantada arka yazısı ve renkler muntazam iken, replika çantada çizgilerin kaymış olması ve özensizliğini görüyoruz.

        Sağdaki replika, soldaki orijinal

        3

        DİKİŞLER
        Dikişlerin kumaşla aynı renk olması gerekir orijinal çantalarda, replika çantada ise dikişler gelişigüzel ve farklı renkte iplikler kullanılarak yapılmış.

        Orijinal

        4

        Replika

        5

        MATERYAL
        Çanta yapımında kullanılan materyallerin kalitesi de bir çantanın orijinal mi yoksa replika mı olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

        Soldaki replika, sağdaki orijinal

        6

        ORİJİNALLİK KARTI
        Markanın, ürünün orijinal olduğuna dair verdiği kartta, önemli bir ipucu olacaktır. Kartın üzerindeki yazıların fontu, yazı karakteri ve sticker’a bakarak, çantanın orijinal mi replika mı olduğunu anlayabilirsiniz.

        Soldaki replika, sağdaki orijinal