Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çinli Vlogger Zhang, Aloe Vera'ya çok benzeyen zehirli bir bitkiyi yedi

        Sağlık vlogger'ı Zhang, sosyal medya üzerinden yaptığı bir canlı yayında aloe vera yediğini zannetti. Ancak Çinli kadın aloe veraya çok benzeyen zehirli bir bitkiyi yedi.

        Çiğ Aloe Vera yemenin faydalarını teşvik etmek için video çeken ve sosyal medya hesabından paylaşan Zhang, zehirlenince soluğu hastanede aldı.Videonun başında "çok lezzetli" ve "bu harika" diyerek bitkiyi yiyen Zhang, kısa bir süre sonra bir sorun olduğunu fark edip ve "Bu acı... çok acı" demeye başladı. 26 yaşındaki Zhang, yanlışlıkla aloe vera sandığı zehirli bir bitki olan agave americana'yı yedi.

        REKLAM

        ALOE VERA BİTKİSİNİN FAYDALARI

        Vitamin, mineral, sakkarid, aminoasit, salisilik asit ve enzimleri içeren aloe vera; Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Afrika’da eski zamanlardan beri geleneksel tedavilerde kullanılıyor. Doğal, ucuz, etkili ve yan etkilerinin az olması nedeniyle, aloe kullanımı tüm dünyada hızla arttı. Hal böyle olunca da sosyal medyada aloe vera ile ilgili pek çok yazılı ya da görüntülü içerikler paylaşılıyor. Aloe vera hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketiliyor, kozmetik sektöründe de yaygınlıkla kullanılıyor. Vlogger Zhang da bu nedenle bu bitkiyi tanıtmaya amaçladı fakat işler istediği gibi gitmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ