Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karagümrük çetesine operasyon!

        Kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 1'i kadın 9 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince kamuoyunda ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 5 ay önce teknik ve fiziki çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında belirlenen yerlere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, suç örgütünün şu andaki elebaşı konumunda olduğu iddia edilen, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin ağabeyi Nejat Ergin gözaltına alındı. Ergin dışında 2007 yılı Best Model of Turkey birincisi Neslihan Önder de gözaltına alındı.

        Bu kişilerin bazı iş adamlarından tehdit ve şantaj yoluyla para istedikleri, çek ve senet tahsilatı ile darp ve yaralama olaylarına karıştıkları iddia edildi.

        CÜBBELİ'NİN KORUMASI VE ŞOFÖRÜ DE GÖZALTINDA

        Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonun ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün yakın koruması ile şoförünü de gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ