Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ünlü profesörün mirası ailesini birbirine düşürdü

        Uzmanlık alanı ekonomiden çok gastronomi alanındaki yazı ve kitaplarıyla tanınan, “Mor İneğin Akıllısı” başlıklı kitabı Türkiye’de “tüm zamanların en çok satan iş kitabı” olan Prof. Arman Kırım, geçen yıl nisan ayında kansere yenik düştü. Ünlü profesörün mirası ise ilk eşinden olan çocukları Çağada Kırım ve Ceylan Lale Kırım ile ikinci eşi Yudum Kırım’la 8 yaşındaki kızı Zeynep Kırım arasında eşit olarak pay edildi.

        ÖLMEDEN 23 GÜN ÖNCE

        Çağada Kırım, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne “terekenin tespiti davası” açarak babasının banka hesaplarında para olup olmadığının araştırılmasını istedi. Yapılan araştırma sonunda Prof. Kırım’ın ölmeden önce bir banka şubesinde bulunan 241 bin dolarının başka bir banka hesabına aktarıldığı ortaya çıktı. Banka, mahkemeye verdiği bilgide, Arman Kırım’ın ölümünden 23 gün önce verdiği talimat ile, hesabında bulunan 505 bin dolar ve 108 bin Euro’nun ikinci eşi Yudum Kırım tarafından çekildiğini bildirdi. Bunun üzerine Çağada ve Ceylan Lale Kırım, babalarının ölüm döşeğinde bu parayı harcamasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu, Yudum Kırım’ın kötü niyetli olarak banka hesabını sıfırladığını ileri sürerek İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne alacak davası açtı.

        EVDEN ÇIKARDILAR

        İki kardeş, Yudum Kırım’ın çektiği paraları TL’ye çevirerek, başka bir bankada açtığı hesabına yatırdığını iddia etti. İki kardeş, Yudum Kırım’ın parayı çekmekle kendilerine daha az miras kalmasını amaçladığını da öne sürdü. Yudum Kırım ile kızı Zeynep’in oturduğu evin intifa hakkının babalarında, mülkiyetinin ise kendilerinde olduğunu belirten kardeşler, çektikleri ihtarname ile üvey annelerinin buradan çıkarıldığını da kaydetti. İki kardeş paradan kendi paylarına düşen miktarın geri ödenmesini de istedi.

        Hayati ARIGAN / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ