Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu gazete yayın hayatına küresel krizin tam ortasında Mart 2009’da başladı. Biz Eylül 2008’de binaya geldiğimizde gazete bölümünde pek kimseler yoktu. 10 yıllık aradan sonra şimdi yine ıssızlık bastı. Aradan 10 yılın geçtiğini anlamakta zorlanıyorum. 35 yıllık gazetecilik hayatımın yaklaşık üçte birini burada geçirdim. Benim için iyi bir çalışma ortamı ve dönemi oldu. Bu imkânı verenlere teşekkür ederim. Başta yakın çalıştığım Ekonomi Servisi’ndeki arkadaşlarıma, emeği geçen herkese ve siz değerli okurlara da çok teşekkür ediyorum.

        - Her başlangıç heyecanlıdır, her bitiş de hüzünlü. İyi şeyler için başlangıç yaparsınız ve bir yerde tercih etmek sizin elinizdedir ama bitişler pek öyle değil. İşi sonlandırmak için birçok neden bulunur ve de bazen sizin tercih hakkınız olmaz.

        - Ortaokuldan itibaren hep gazeteci olmayı istemiştim. 35 yıldır da bu işi yaptım. Televizyonlarda yer aldım ama temel işim hep basılı taraftaydı. Şimdi işin basılı tarafına maalesef elveda ediyoruz. Yaş 60 oldu ama gazetecilik heyecanımda, yazılı medyada çalışmakta hiçbir azalma yok.

        - Ancak gazeteler de eski etkinlikte değil. Televizyonlar, görsel medya ise çok etkili hale geldi. Dijital medya ve dijital hayat da birçok mesleği değiştirerek ve yok ederek arkadan hızla geliyor. Bize de bu değişime ayak uydurmak düşüyor. Gazeteciliği seviyorsak, şu veya bu şekilde bu işin içinde olmak zorundayız.

        - Geldik, kuruluşunda yer aldık, çalıştık, emek verdik, ekmeğini yedik, şimdi kapattık dükkânı gidiyoruz. Gelirken küresel krizin tam dibindeydik. Bu gazete böyle bir ekonomik ortamda doğdu. Şimdi krizde değiliz ama ciddi zorluklar ufukta belirdi, dönüp dolaştık yine kritik bir aşamaya geldik.

        - Ben ekonomiyi ve piyasaları izlemeyi sürdüreceğim, yazmayı da. En azından sosyal medyada veya dijital medyada. Mikrofon uzatırlarsa konuşuruz da. 10 yıl veya 35 yıl öncesine göre gazetecilik, haber alma ve yorum ihtiyacı azalmadı, değişim bunların mecrasında oldu. Bize de değişime uymak düşer. Her ayrılık veda değildir, yeter ki sağlık olsun.

        Diğer Yazılar