Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YANDAKİ fotoğrafa çok iyi bakın!

        Bu fotoğraf, özellikle bu köşenin tepesine iliştirildi çünkü devlet ve millet olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyin; inancın eseri! Fotoğraftaki açıkhava tiyatrosu, Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Eftal Gülbudak tarafından, Balıkesir'in Taylıeli Köyü'ndeki evinin önünde kurulmuş. Tiyatromuzun neferlerinden Gülbudak, 5 yıl emek vermiş bu tiyatroyu kurmak için. Sırtında kum çuvalları taşımış, inşaatın her kısmında görev almış, en yakınları bile ona "Boş bir hayalin peşinde koşuyorsun" demiş ama o inanmış. Sonunda da başarmış.

        ÇOCUKLARIN GERÇEK KAHRAMANI

        Hayranım böyle insanlara! Onlar modern çağın süper kahramanları! Düşler kuran, o düşlerin peşinde düşe kalka yol almayı kafalarına koyan ve sonunda mucizeler yaratan kahramanlar! Onlar iyi ki var! Taylıeli Köyü'nde yaşayan herkes ama özellikle de çocuklar çok şanslılar; çünkü onlar inanmanın başarmanın yarısı olduğunu bilen bir kahramanla aynı havayı soluyorlar. Tiyatro âşığı bir adamla; hem âşık hem de ışık olan... İçinden taşan aşkı ve ışığı, ışık hızıyla köyüne yayan... Keşke her aydın onun kadar cesur ve yürekli olabilse de, çevresini aydınlatmak için harekete geçse...

        Bu gerçekleşse; şu anda masal tadında yaşıyor olurduk bu memlekette...

        Gülbudak'ın yarattığı bu mucizeden; bu yıl ikin cisi düzenlenen ve 21-24 Temmuz'da, 'Köyümüzde Şenlik Var' alt başlığıyla gerçekleşecek olan Taylıeli Köyü Kültü r-Sanat ve Tiyatro Şenliği hakkında, Türk tiyatrosunun bir diğer cesur yüreği sevgili arkadaşım Hülya Ka-rakaş ile sohbet ederken haberdar oldum. Bu, ülkemizin sayılı köy şenliklerinden biri. Prof. Dr. Özdemir-Hülya Nutku, Taylıeli Köyü Muhtarı Halil İbrahim Çakır ve tiyatrocu Eftal Gülbudak ile Ümran İnceoğlu'ndan oluşan Şenlik Kurulu; bu etkinliği, toplumsal hayata katkı sunmak ve kırsal kesimin kültür-sanat ihtiyaçlarına dikkat çekmek için hayata geçirdiklerini söylüyor. Şenliğe sayılı günler kala, Taylıeli Köyü'nde heyecanlı bir hazırlık süreci yaşanıyor. Sanat âşığı Muhtar Çakır, köydeki kadınlar ve gençlerle birlikte arı gibi çalışıyor. 21-24 Temmuz'da, Türkiye'nin dört bir yanından tiyatro grupları, Taylıeli'nde sahne alacak. Dans, pandomim, Karagöz gösterileri yapılacak; resim, karikatür, kukla ve palyaço sergileri düzenlenecek. 'Gece Sineması' başlığıyla filmler gösterilecek. Dünya tatlısı Ayla Algan da, kendisine hem hayat hem de sanat sahnesinde eşlik eden eşi Beklan Algan'ın anısına düzenlenen şenlikte, onur konuğu olarak performanslar sergileyecek.

        ÇORBADA HEPİMİZİN TUZU OLMALI!

        Anatole Sokak Oyuncuları ve Taylıeli Köyü Muhtarlığı'nın işbirliğiyle düzenlenen şenliğe katılan tiyatrolar para almıyor. Aksine, şenliğin bir geleneğe dönüşebilmesi için kendi olanaklarını zorluyorlar. Yani ortada maddi-ma-nevi bir imece var! Buradan tüm Türkiye'deki özellikle de Balıkesir yöresindeki yatırımcılara, işadamlarına ve mülki erkâna sesleniyorum: 'Kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan bu güzel insanlara destek olun!'

        Çorbada herkesin tuzu bulunsun ki; geleceğimizin tuzu kuru, kendi ışıklı olsun! Taylıeli Köyü Muhtarlığı'nın telefonu 0266 416 26 70, kalbinizin bir köşesinde bulunsun. Ne demiş şair; "Aslında hepimiz tek kanatlı melekleriz. Ancak birbirimize sarılırsak uçabiliriz." Düşlerine sarılan, ülkesini bir düşler diyarına çevirebilmek için kanat çırpan tüm melekleri Tanrı korusun! Darısı sarmaş dolaş uçacağımız günlerin başına olsun!

        Diğer Yazılar