Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şiddeti uygulayanlar da bir kadının evladı. Ve o kadınların çoğu erkek evlatlarını bebekken “Paşam” diye sevmeye başlıyor. Anlayacağınız topluma değerli paşalar yetiştiriyorlar. Paşa oğulları büyüyünce şiddet gösteriyor, sonra da o kadınlar “O bir erkek” açıklamasını yapıyor. Örnek mi istiyorsunuz? İşte Nil Burak! Diyor ki: “Benim oğlum da erkek ve delikanlı biri. Sinirlenmiş. 22 yaşındaki bir genç kızın gece kulüplerinde her gece ne işi olabilir?” Vah vah vah ki ne vah! Nil Burak’ın hiç erkek evladı olmasaydı sadece kızları olsaydı da aynı açıklamayı mı yapardı? “Şiddet, aldatma, kırma, dökme, kavga, gürültü. Bunların hepsinin suçlusu kadın diye” yazdığım zaman “Sen kadın düşmanısın” diyorlar. Evet ben bir kadın düşmanıyım. Düşman olacaksam bu kadınlara olayım. Böyle sığ şekilde evlat yetiştiren kadının düşmanıyım evet. Oğlunun uyguladığı şiddeti haklı göstermek uğruna 22 yaşındaki genç bir kız için “O kızın kulüplerde ne işi var?” diyen kadının düşmanı olayım. Böyle yanlış, kötü bir düşünce şekli olabilir mi? Üstelik bunu yapan da ünlü, genellikle “Ünlü insanlar topluma örnek olur” denilen bir isim. Bu düşünceyi savunduğum sanılmasın. Şöhretli insan topluma örnek olmak zorunda değil. Böyle saçma bir düşünceyi kabul etmiyorum. Nil Burak’ın şiddet uyguladığı oğlunun arkasına geçip bir başka kadının kız evladını yermesini de asla kabul etmiyorum. Etmeyeceğim.

        Kenan’ın Cihangir’deki yeni mekânı

        Üç yıldır Kenan İmirzalıoğlu’nun inşaatlarıyla başımız ağrıdan kurtulmuyor Cihangir bölgesinde. Allah’a çok şükür inşaatlar son buldu. Artık takır tukur ses yok. Kamyonlar girip çıkmıyor. Kurtulduk bu olaylardan ama şimdi de gelen giden bitmiyor. Çünkü o apartmanlar apart otel oldu. Sabahın kör vakti, gece yarısı bavullar iniyor, biniyor. Sesler, cümbür cemaat... Genellikle de buraları Arap turistler tercih ediyor. Artık Kenan’ın olduğunu biliyorlar mı bilmiyorlar mı bilemem. Ama biliyor musunuz inşaat sesindense buna razıyız. Memleket zaten şantiyeye dönmüşken insanın evine gelince de bu sesi çekmesi inanın berbat bir durum. Neyse ki şükür şimdilik inşaatlar son buldu. İki apart otelin bulunduğu sokağın tam ortasında küçük bir ev ve arsa vardı. İşte orayı da satın almıştı Kenan İmirzalıoğlu ve yazın başlayan çalışmalar son buldu. Şimdi ortaya da bu güzel görüntü çıktı. Bembeyaz bir ev. Ama burası ev olarak değil bir hatta bir-iki mekân olarak değerlenecekmiş. Bahçesi de çok büyük. Şimdi de güzel bir restoran ve kafe açmaya hazırlanıyormuş ekibi burada. Mahallede herkes burayı konuşuyor. Fısır fısır, kulaktan kulağa... Güzel bir yer açsın bari de gidip yemek yiyelim. O kadar inşaat sesini çektik. Azıcık sefasını sürelim. Hakkımız gerçekten. Ancak alkollü olmaz bu mekân. Çünkü cami var hemen yanında. Meraklısına duyurulur.

        Bol bol tabak kırdım

        Malumunuz bizim memlekette Yunan müzikleri, adaları, yemekleri pek meşhurdur. Yazın Türkler akın akın Yunan adalarını keşfe giderler. Memlekette Yunan müziği ve yemeklerinin olduğu mekânlar tıklım tıklım dolar. Daha bir hafta önce açılan Cahide On5’in Yunanlı kardeşi Cahide Salonika’yı da duyan gelmiş. Akaretler’deki mekân, geçen hafta yani açıldığı haftanın sonunda bile tıklım tıklımdı. Çapamarka ekibinin elinden çıkan bu mekânda Buzuki Hakan ve grubu pazar hariç her gece sahneye çıkıyor. Ekibin solistleri müthiş. Ebru Gündeş’in de vokalistliğini yapan Derya’nın sesi bir harika. İstediğiniz şarkıları da yorumluyor. Pek keyif aldım. Üstelik şu meşhur tabaklardan da bolca kırdım. İnanın ilk deneyimim ama pek keyifliymiş. Yunanistan’da da pek meşhur olan karanfil uygulaması burada da var. Sepet sepet karanfiller de hazır, aklınızda bulunsun. İster masaya, ister sahneye döktürebiliyorsunuz.

        Diğer Yazılar