Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta Çeşme’de en çok konuşulan bir konu da kafes dövüşleriydi. Bizim ülkemizde resmi olmayan kafes dövüşleri pek bir meşhurmuş.

        Yanımda oturan bir kadın, “Dün tanıştığım çocuk kafes dövüşleri yapıyormuş. Şaka gibi acayip paralar dönüyormuş, şok geçirdim duyunca” dedi.

        Bir diğeri de “Evet özellikle bodygard’ları dövüştürüyorlar. Çok ciddi para var işin içinde” dedi. En son Kuzey Güney dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ da para kazanmak için böyle bir yarışın içinde bulmuştu.

        Birden o sahne geldi aklıma. Ben de küçük bir araştırma yaptım. Evet gerçekten de doğruymuş ve birçok yerde hâlâ sürüyor bu dövüşler. 1000 dolardan 10 bin dolar ya da Euro’ya kadar çok ciddi paralar var işin içinde anlayacağınız.

        Ama tabii resmi olmayan bir durumdan bahsediyoruz. Sağlıksız ortamlarda yapılan bu dövüşler birçok kişinin de dilinde. Şaşırtıcı olan da bu değil mi? Şahsen ben çok şaşırdım.

        BEFORE SUNSET’TE 13 BİN TL’LİK HESAP VE KAVGA

        GEÇEN sene Çeşme’nin en popüler beach’lerinden Before Sunset’te yaşanan bodyguard terörü hâlâ akıllarda.

        4 bin TL’lik hesap yüzünden çıkan kavga ciddi büyümüş, yaz boyunca da herkesin en çok konuştuğu kavga olmuştu. Peki tamam, geçen yaz bitti. Mevzu kapandı, unutuldu. Kış girdi araya. Ve şimdi de sezon açıldı.

        Ben geçen hafta bir günlüğüne Bej Beach’in açılışı için gittim Çeşme’ye. Daha oturdum bismillah, herkesten cuma günü Before Sunset’te çıkan kavgayı dinledim.

        Bu sefer kavga klasik. Geçen sene olduğu gibi mekâncıların ya da bodyguard’ların suçu yok. Sadece “Sen bana baktın, ben sana baktım, omuz atıldı” kavgası. Zaten son zamanlarda çıkan kavgaların sebebi bu: Omuz atma kavgası.

        Mekânlarda çıkan kavganın yüzde 50 sebebi buysa, yüzde 50 sebebi de kadındır. Klasik anlayacağınız. Neyse yine ilk kavga haberi Before Sunset’ten geldi diye söylenirken cumartesi günü de oradan gelen bir arkadaş, “13 bin TL’lik hesap olur mu kardeşim” diye söyleniyordu.

        Hoppala.... Harbiden bu kadar hesap olur mu? Ben, “Hayırdır, gün boyu tüm beach’e yemek falan ısmarladınız galiba” dedim, ama kalabalık bir ekiplermiş ve birçok şampanya açılmış. Ciddi yeme-içme olmuş gün boyu falan filan. Ama ne olursa olsun bu parayla St. Tropez Nikki Beach’te krallar gibi ağırlanırsınız, onu da sizi söyleyeyim.

        Alaçatı-Çeşme-Bodrum bu fiyatları daha ne kadar yükseltecek, çok merak ediyorum doğrusu.

        Ayşe, Şamanlara gidiyor

        GEÇEN akşam yazarımız Oben Budak’ın kitabı “Büyük”ün kitap partisinde Ayşe Hatun Önal ile karşılaştım. Kafası bir yerlere takılı gibiydi. Ben, “Tadını çıkarsana, herkes senden bahsediyor, konuşuyor, hayırdır inşallah” dedim, ama o pek ciddiye almadı. Kafası bir yerlere takılıydı. Bu yüzden de Hindistan’a Şamanlara gidiyormuş. Millet gider Ibiza’ya, Ayşe gider Hindistan’a. Her zaman anlatıyorum. Ayşe değişiktir, özeldir, farklıdır. Diğer starlara benzemez. Onun yerinde başka biri olsa şu an başka işler düşünür. Ama o hâlâ kendi özündeki gerçeği bulmaya çalışıyor. Yıllar önce de albümü tuttuktan sonra bırakıp gitmişti buralardan. Neyse inşallah Şamanlarda aradığını bulur. Ama döner dönmez yeni bir single geliyormuş hazır olun. Daha sonra da ekimde albüm.

        ŞAMANİZM NEDİR:

        Neredeyse taş devrine, hatta daha da gerilere kadar uzanan, ilkel kavimlerde görülen bir çeşit inanç sistemidir. İnsan ve ruh arasında aracılık yapan ve her türlü hastalığı iyileştirdiği zannedilen Şaman isimli simgesel görevlilerin etrafında yoğunlaşan bu ilkel dinde, ölmüş ataların ruhlarına ve doğa figürlerine tapınma da bir başka noktadır. Şamanlık başta Orta Asya ve Kuzey Asya halkları olmak üzere kabul görmüştür.

        HAYIRLI RAMAZANLAR

        HAYIRLI ramazanlar efendim. Tüm Müslüman âlemimin ramazanı güzel ve huzurlu geçsin inşallah.

        Size bu ay içinde zaman zaman güzel iftar yerlerinden de bahsedeceğim. Çünkü hemen hemen birçok restoran ve mekânda güzel iftar sofraları kuruluyor. Hatta sahur sofraları bile.

        Geçen gün bir arkadaşım “İftar sofrası bu sene ne kadar acaba?” diye birkaç mekânı sorunca aklıma takıldı.

        Son yıllarda iftar ve sahur sofralarıyla dikkat çeken üç mekânı arayıp sordum.

        Hisar’da Nezih Kebap: 90 TL, Lokma 75 TL, Huqqa: 95 TL, haberiniz ola.

        Beş yıldızlı otellerin mönü fiyatlarını sormaya kalkmadım bile. Artık gerisini siz hesaplayın. Hayırlı ramazanlar.

        Diğer Yazılar