Vision'a bayıldım
PAZAR günü Habertürk Gazetesi ile birlikte harika bir ek vardı. Vision’dan bahsediyorum. Bundan böyle her ay olacak bu muhteşem ek. Aylık dergi kıvamında. Kuşe kâğıda. Türkiye dışında birçok başka ülkenin havalimanlarında, ünlü otel zincirlerinde, Qatar Airways ve British Airways gibi önemli firmaların business class koltuklarında, tren garlarında, feribotlarda, seçkin alışveriş merkezlerinde yerini alacak. Harika bir yayın. Habertürk ekler servisi sabahlara kadar çalıştı ve sonunda müthiş bir ek hazırlamışlar. Ve konular da süper. Bir ay boyunca elinizin altından ayırmayacağınız bir ek olmuş. Bu eki okuyup İstanbul’a gelmek için can atar tüm yabancılar. Her detay düşünülmüş.
Bir eleştirdim bin ah işittim
HERHANGİ bir AVM işi organize etmiyorum, bir yapım şirketim de yok. Sadece sunuculuk tekliflerini değerlendiriyorum işimin bir parçası olduğu için. Ama “Dur ben şunu alkışlayayım, öveyim bana sunuculuk işi ayarlasın”, “Bilmem kimin kanalındaki programı öveyim de bana program yapsınlar” da demiyorum. Sadece işimi yapmaya çalışıyorum. Bu düşünce ile 42 senedir düzenlenen ülkenin en prestijli ödül töreni Altın Kelebek’in de kusursuz olmasını istediğim içindir yazdıklarım. Ama “Dur ben Cengiz Semercioğlu’na bir yıkama yağlama yapayım da bana yapım şirketinden bir iş ayarlasın” da diyebilirdim. Ama bak yıllardır bunu öğrenemediğim için sen kusuruma bakma artık Cengiz. Sonuç: Sanat dünyasında en büyüğünden en küçüğüne kadar kimden özür dilemem gerekiyorsa da dilerim. Benim öyle egolarım, kendimi büyük görmelerim yok. Ama ödül töreni ile ilgili yazdıklarımda özür dileyeceğim bir durum yok.
Her ödül törenini eleştiririm, kimse kusura bakmasın. Tıpkı senin her türlü ödül törenini eleştirdiğin gibi Cengiz. Canlı yayınlanmayan Magazin Gazeteciler Derneği gecesini gitmediğin halde ve gazetendeki çalışma arkadaşın ömür boyu başarı ödülü aldığı halde eleştirdin. Ama yok “Bizim dokunulmazlığımız var” diyorsan onu bilemem. O da senin ego imtihanın.
Bir dönem moderatörlüğünü yaptığım ‘Söylemezsem Olmaz’ programı ile aldığım ödül için günlerce heyecanla sonuçları bekledim. Hak ettim mi heyecanını yaşadım. Hesapla, kitapla, anlaşarak alınan bir ödül almadığım için de gecenin sonuna kadar bekledim. Ödülümü aldığımda saat gece yarısını çoktan geçiyordu. Ama hemen kaçmadım, bekledim ve törenin sonunda düzenleyenleri alkışladım. Ve sonrasında:
- “Ödül veren birçok sanatçı direkt salonu terk etti. Oturup ödül alan ya da ondan sonra alacak sanatçı arkadaşını asla alkışlamadı. Bizim sanatçılarımızın es geçtiği çok önemli bir detay var. O da şudur ki, “Siz alkışlamazsanız bir gün sizi alkışlayan birini de bulamazsınız” diye yazdım.
- “Tören sonunda toplu fotoğraf için sahnede ödül alan sanatçıların yerinde yeller esiyordu. Ne yazık, ne ayıp. Ben ödül alan ünlü isimlerin yerinde olsam inanın çok üzülür ve utanırdım.” 25 Haziran 2014’teki yazımdan bir bölüm.
Hepsini okumak istersen arşivde. Geçen sene tüm bunları Cihangir Ağa Kahve’de yüz yüze, göz göze de konuştuk. Hatta o gün bana ekipten bir kişi “Çok haklısın seneye bunlar olmayacak” dedi. Yani diyorum ki sevgili Cengiz: Ben bu sene de bunlara benzer şeyler yazmışım. Sadece çok fazla ödül veriliyor, tören bitmek bilmiyor maddesini eklediğim için sen buradan tutup yazıyı çekiştirip duruyorsun.
Bu son sözümdür. Bunları seninle telefonda konuşmak için aradım ama açmadın. Mevzuyu kişiselleştirdin belli ki. Yıllardır ne çalıştığım kuruma ne de sanatçılara asla saygısızlık yapmadım. Düşüncelerim budur. Kendimle ilgili özel mevzuları bile yazabilen bir gazeteci olarak şimdiye kadar okuyucularım ve izleyicilerimle her şeyi dürüst bir şekilde paylaştım. Ve öyle yapmaya da devam edeceğim.
Kafamda deli sorular
DUMAN’IN solisti Kaan Tangöze ile aşk yaşadığı ortaya çıkan Kıvılcım Ural, “Altı senedir birlikteyiz” demiş. İyi de:
1- Madem Kaan’ın Kıvılcım ile ilişkisi vardı neden gidip Seçkin’le evlendi de Kıvılcım’la evlenmedi?
2- Kıvılcım neden gidip Seçkin’le evlenmesine izin verdi?
3- Seçkin bu ilişkiyi biliyordu madem neden Kaan’la evlendi?
4- Bu ilişkiyi bilmesine rağmen neden hâlâ evli kalmak istiyor?
5- Altı yıldır bu ilişki böyle sürüyorsa o zaman sorun ne? Yine böyle yaşamaya devam edin?
6- Kıvılcım şimdi ikilinin boşanmasını mı bekliyor? Yoksa Seçkin ikilinin ayrılmasını mı istiyor?
7- Peki Kaan ne istiyor?