Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “GÜN nasıl bitiyor, hayat nasıl geçiyor farkında değiliz” cümleleri daha da çoğalacak. Çünkü hayatımız hiç olmadığı kadar hızlanıyor 4.5 G ile. Hatta ve hatta bu hızla kalmadı telefona daha da yapışacağız. Evet gerçekten yapışacağız, bunu perşembe gecesi ve dün daha iyi anladım. Size 4.5G ile olan imtihanımı olduğu gibi aktarıyorum.

        Perşembe gecesi saatlerin 00.01’i göstermesini bekliyorum büyük bir sabır ve heyecanla. Telefonumun kartını aylar önce değiştirmiştim. Ayarlarını da yaptım. Her şeyi yaptım, elimde telefon, gözüm ekranda. Ama sırf ben değilim 3G’den 4.5G’ye geçiş anına şahit olmak isteyen o kadar çok kişi var ki... Beklerken Twitter’da dolaşıyorum. İnanılmaz güzel mesajlar dolanıyor. Tam o sırada benim de teknolojide sıkıştığımda gece-gündüz demeden aradığım teknoloji bağımlısı arkadaşım Atilla Bingöl’ün “Birinin 00.00’dan sonra doğum günü gibi 4.5G’yi bekliyorum” tweet’ine denk geldim. Hemen “Bağlanamazsam seni daraltırım ona göre” diye mesaj attım.

        Ve işte saat geldi. Gözüm ekranda. Tam geçiş anına şahit olmak istiyorum. Ama yok, bir türlü olmadı. Gece uğraştım. Aradım Turkcell operatörümü, bana mesaj gönderdiler. Resetlediler ve işte tamam ben de artık 4.5G hızına yetişmiştim. Gece pek bir şey anlamadım ama sabah telefonumun hızı gibi gelişti her şey. Ben de o kadar hızlıydım ki anlatamam. Dilimde de sürekli ‘ışık hızı’ ile başlayan cümleler.

        İnternet uçuyor, ben uçuyorum

        4.5G’ye geçtiğimiz gün inanılmaz yoğundum. Sabah erkenden Caddebostan’a geçmem lazım. Ben de bu arada sabah defalarca operatörümü arayıp eksiklikleri gedikleri sordum. Turkcell’deki Tuba’yı bunalttım ama gayet nazik bir şekilde bıkmadan sorularımı yanıtladı. Neler mi sordum?

        Alo şu anda (Bu arada saatler 09.00) Dolmabahçe’deyim. Ama internete giremiyorum?

        Esin Hanım şu an çok acayip bir yoğunluk var. Birazdan normale döner.

        Alo şu anda Boğaz Köprüsü üzerindeyim ve gerçekten çok hızlı giriş yapıyorum internete. Peki bu benim faturaya nasıl yansıyacak?

        Esin Hanım bugün size bir mesaj gelecek. 3 aylık hediye bir internet gelecek size. Daha sonra uygun paketler hazırlanıyor. Merak etmeyin. (Doğrusu biraz içim rahatladı. Çünkü gerçekten internet acayip hızlı. Ben bir tweet atıyorum, tweet’im ışık hızıyla anında aşağıya düşüyor yeni tweet’ler geliyor.)

        Alo neden ara ara ekranımda 3G gözüküyor. Sanırım sürekli düşüyor bu 4.5G?

        Telefonla konuşurken 3G yazacak. Ama internete bağlanırken 4.5G yani LTE yazacak. Merak etmeyin sürekli kopma yaşanmıyor.

        Speedtest ile test ettim

        BEN İstanbul trafiğinde, teknoloji canavarı arkadaşım Atilla Bingöl de Alaçatı otobanında test etti 4.5G’yi. Hatta kendisi indirdiği aplikasyon speedtest ile sık sık ölçüm yaptı. Sabahın köründe Alaçatı yollarında olduğu için 4.5G’yi de orada test ediyor. Ve test sonuçlarının fotoğrafını koyunca kendisini arayıp “Nasıl?” dedim. “Süper hızlı, inanılmaz. Telefon yetişmez bunun hızına. Test ettim” dedi. Kendisi gayet memnun anlayacağınız.

        ‘Alo Demet ışık hızıyla bağlandım sana’

        TABİİ Instagram, Twitter, Snapchat bağlantılarımı yaptım. Safari’ye ışık hızıyla bağlanıp sayfalarda dolandım. Her şey tamam. Peki ya Facetime nasıl? Ben de bunu test etmek için Demet Akalın’ı aradım.

        Tam o anda yürüyüşteydi. Taşınacağı ve bir türlü sesin bitmediğinden dert yandığı Hadımköy’ü gösterdi bana. Demet Akalın ile yaptığımız 4.5G bağlantılı Facetime bağlantımız anında gerçekleşti.

        Demet her zamanki doğallığındaydı. Ben daha çok heyecanlandım. Işık hızıyla Demet Akalın bağlantımızı HTDokun ile siz de izleyin derim.

        Ayrıca size de çok hızlı günler dilerim. Malum telefon ile daha bir aşk yaşamaya başladık. O yüzden şimdiden eşinize, dostunuza, sevgilinize haber edin. Telefon aşkınız daha bir perçinlendiği için aman kavga etmeyin.

        Demet Akalın’ı arama sebebim sosyal medyayı en iyi kullanan kişilerden olması. Bu test ancak onunla güzel olurdu. Zaten harika da oldu. HTDokun ile sen de izle.

        Diğer Yazılar