Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAYDİ buyurun. “Alaçatı beach’leri kalabalık, çok pahalı” diyenlere el değmemiş özel bir yerden bahsedeceğim. Bu sene herkesin dilinde olan Delikli Koy’a gittim, gördüm, bir de HT Dokun’da izlemeniz için videoya çektim. Delikli Koy’da yok yok. Yabancı ve Türk turistler, kitap okumaya çalışanlar, fotoğraf çektiren gelin ile damat. Yok yok.

        - Yol yok.

        - Özel servis yok.

        - Tuvalet yok.

        - Çay-kahve servisi yok.

        - DJ yok, müzik yok.

        - Mis gibi deniz var.

        - Harika bir doğa var.

        - Doğallık var.

        Çok para harcamak istemeyenler artık el değmemiş koyları tercih ediyor ve oralara gidiyor. Delikli Koy gibi çok yer var Sit alanı olup imara açılmayan. Birçok ünlü yatırımcı bu koyların peşinde ama elde edemiyor. Tabii şimdilik. Belli olmaz, malum ne Sit alanı koylar bir bir gitti.

        İşte Delikli Koy

        ALAÇATI ve Ovacık arasında bulunan Delikli Koy, adını fotoğrafta gördüğünüz delikten alıyor. Bu delikten denize giriyor insanlar. Bu koyda sessizlik var. Arada partiler yapılıyor, ateş yakılıyor. Bazen denizden tekneler yaklaşıyor. 10 TL’ye bira satıyorlar. Bir de yabancı turistler çadır kuruyor. Çadırlarına ülkelerinin bayraklarını asıyorlar. Hatta üşenmiyorlar koltuk, yatak getiriyorlar.

        Denizdeki gelin

        ALAÇATI gelinleri pek modadır. Her sokağından bir gelin-damat çıkar. Hatta film platosu zannedersiniz. Ama denizin içinde gelin-damat görmeyi beklemiyordum. Delikli Koy’da vardı. Saatlerce fotoğraf çektirdiler. Gelinliği ile denize girmekten çekinmedi gelin. Helal olsun daha ne diyeyim. Sınır tanımıyorlar.

        Çeşme’den Ibiza çıkmaz

        MALUM Çeşme-Alaçatı denince en büyük sorunlardan biri olarak ses geliyor akıllara. Özellikle Aya Yorgi ve Port’ta bulunan beach’lerdeki yüksek müzik herkesi rahatsız ediyor. HT Magazin Müdürü Bülent İpek, “Esin bütün beach’leri Mersin Koyu’na taşıyorlarmış. Öyle bir söylenti var” deyince ben de hemen harekete geçtim ve Mersin Koyu’nun olduğu yere gittim. Orası da Sit alanı ve imara izin yok. Ha bir de tüm beach’ler oraya toplanacak bir durum da yok. Zaten valilik ve belediye “Böyle bir şey yok” dedi. Oysa Ibiza’da olduğu gibi tüm beach’leri bir araya toplasalar ne güzel olur.

        Siz uyurken

        - “Sen gitme dersen gitmeyeceğim” diyor çocuk. Telefondaki ne dediyse bilmiyorum ama “Atina’ya gideceğim. Çevresindeki her yeri gezeceğim. Tam kafa tatili olacak. Ama gitme dersen gitmem, hemen senin yanına gelirim” diyor. Karşısındaki ne dedi bilmiyorum ama “Emin misin” dedi çocuk ve çok üzgün bir şekilde kapattı.

        - Hacımemiş meydanda bir kız koşarak bir adamın kucağına atladı. Uzun uzun kimseyi umursamadan sarıldılar birbirlerine. Kız ve çocuk abartmıyorum on dakika ayrılmadan öylece kaldılar.

        Diğer Yazılar