Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İKİ gün önce Bodrum’da deprem oldu. Ve tabii olan müşteri de kaçtı. Çünkü bu sene Bodrum kalabalık gibi görünüyor, ama yok, kuru kalabalık var. Yıllarını bu işe vermiş hiçbir işletme memnun değil.

        Ve tabii işletmeye bağlı hatalar çok, başta Yalıkavak Palmarina olmak üzere fiyatların yüksekliği, kaliteli müşterinin Bodrum’dan kaçması, iskânsız, izinsiz bir sürü gece kulübünün açılması, Suriyeli kaçak işçilerin çalıştırılması ve daha birçok şey.

        Biliyorsunuz, Türkbükü’nün yıldızını bitiren Yalıkavak Marina, son yılların en gözde yeriydi. Ki bence muhteşem olmuştu. Megayatlar bölümünde ağzımız açık dolaşıyorduk, güzel işletmeler vardı.

        Dünyadan birçok kişi Marina’ya geliyordu. Ama özellikle bu sene eskisi gibi değil. Çünkü Marina’da orta sınıf bir müşteri var ki bu da gerçekten para harcayan, dünyayı gezen üst sınıf müşteriyi kaçırıyor.

        Yunan adalarına gidiyor insanlar. Çoğu zaman kızıyoruz, ama haksız sayılmazlar ki. Şu anda Yunan adalarında fiyatlar Bodrum’dan, Yalıkavak Marina’dan 3’te 1 daha düşük.

        Bunların içinde liman, yakıt, çalışan, yiyecek, içki hepsi var. Birçok kişi artık Marina’ya gitmek istemiyor. Palmarina’nın sahibi Mübariz Mansimov’u bile görmüyorum Bodrum’da, artık siz düşünün.

        Yalıkavak Marina

        Servisten memnun olmadığını duyuyorum. İnsan kendi yaptığı bir yere gitmiyorsa demek ki bir şeyler eskisi gibi gitmiyordur.

        Sadece Doğuş Grubu’nun markaları adından söz ettiriyor ki o da Mübariz Mansimov ile Ferit Şahenk’in dostluğuyla alakalı diye düşünüyorum. Tüm bunların da Mübariz Mansimov’un geçici olarak işletmeyi, işi bilmeyen bir Azeri gruba vermesiyle alakalı olduğundan söz ediyor herkes.

        Kendisinin de bu durumdan memnun olmadığını çok sık duyuyorum. Herkes konuşuyor. Mübariz Bey’i tanıyanlar dile getiriyor. Hatta Marina’da çocuk parkının yıkılmasına ve 2 bin ağacın sökülmesine çok kızgın olduğu söyleniyor. Sadece müşteri değil anlayacağınız. Ben de aradım kendisine sordum.

        MÜBARİZ MANSİMOV GERİ GELİYOR

        EVET sürekli konuşulan bir durum doğru çıktı. İşletmeyi yeniden alacağını söyledi Mübariz Mansimov. Ki bence çok doğru bir karar. Zaten Mübariz Mansimov, Palmalife’ı tamamen devralmış. Marina’yı da sene sonunda alacakmış. Şu an sezon ortasında herhangi bir değişiklikten Marina etkilenmesin diye. Ki yine Bodrum’u düşündüğünü gösteren bir hareket.

        Mübariz

        Mansimov

        Ne zaman görsem sürekli Bodrum var dilinde Mübariz Mansimov’un. Tam bir Bodrum âşığı. Ve “Ben size söz verdim. Yalıkavak bölgesi halkından özür dilerim. Kısa bir süre sonra düzelteceğim. Görünen o ki boyundan büyük bir yüke kalkışmışlar. Bu kadar beceriksiz çıkacaklarını ben de tahmin etmemiştim işletme grubunun. Bu yanlışı ben yaptım ama söz veriyorum eski günlerine geri getireceğim. Kaybolan 2 bin ağacın da hesabını soracağım” demesinden belliydi telefonda konuşurken.

        FİKRET ORMAN’LA ORTAKLIK DÖNEMİ BAŞLIYOR

        TABİİ Mübariz Mansimov’u aramışken olaylı ihaleyi de sordum. Bodrum’un Gökçebel Köyü’nde bulunan beş parsel arazinin satışı hakkında Mübariz Mansimov, “İhaleyi benim yaktığımı söylediler. Ama hayır öyle bir şey yok. Benim teminat mektubumu hiçbir esası olmadan yakıp kanunsuz bir şekilde haksız yere ziyana uğrattılar. Devlete 35 milyon ziyanla tam zıt şartlarda kasten ikinci şahıslara verildi. Şu anda da ikinci şahısların belli bir sahtekârlığı ortaya çıktı ve FETÖ’den tutuklu bulunuyorlar. Gördüğünüz gibi size gönderdiğim belgelerde de haksız yere izin teminatımı yaktıklarının kararı kesinleşmiştir. Ben size gönderdim. Siz de okuyun. Şu anda da tutuklular zaten. Ankara’da dava kazandık” diyor.

        Bu projede ortaklık yapması için de Mübariz Mansimov, yakın dostu Fikret Orman’a da teklif götürmüş. Ve projeyi birlikte yapıyorlar.

        Mübariz Mansimov, “Fikret Orman’ın işadamlığına, dürüstlüğüne ve üstün derecede bilgi sahibi olmasına güvenerek ortak olmasını rica ettim” dedi.

        Fikret Orman’la da konuştum. Ortaklığı doğruladı. Aynı zamanda kendi otelini de Yunanlı işletmenin elinden aldığından bahsetti.

        BAŞINA BÜYÜK KIZINI GETİRİYOR

        HATIRLARSANIZ Fikret Orman’ın kendi oteli Grand Focus Otel, başka bir işletmenin elindeydi. Ancak kendi oteline para ödeyerek geri devralmış Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman. Başına da büyük kızı Aslıgül Orman’ı getirecekmiş.

        Fikret Orman - Aslıgül Orman

        Sırf Türkiye’nin ve Bodrum’un imajını korumak adına bile güzel bir adım. Bu demek oluyor ki Fikret Orman ile Mübariz Mansimov’un işbirliği önümüzdeki yıllarda Bodrum’u şahlandırır. Bu sene yara almış olabilir Bodrum ama seneye bir anda bu yara sarılır ve yine Ege’nin gözbebeği olur ki Bodrum’a da bu yakışır. Bodrum’dan asla vazgeçilmez.

        Diğer Yazılar