Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EYLÜL ayını, Demet Akalın’ın 35 bin TL’lik çizmesini konuşarak geçirdik. En son, hangi oyuncu dizilerden ne alıyor onu konuştuk. Halit Ergenç, “Deli gibi çalışıyoruz. Alnımızın teriyle kazanıyoruz” diyerek isyan etti. Ve bu isyanında çok ama çok haklı.

        Çünkü oyuncuların sette yaşadıkları gerginlikler, dizinin tutup tutmayacağı, yayından kalkıp kalkmayacağı stresi var. Dizi kalksa iki sene iş yapamazsın, cepten yemek durumunda kalırsın.

        Yani diyeceğim odur ki, biz para konuşmayı çok seven bir toplumuz. Gazeteciler olarak da ister istemez bunu aşamıyoruz. Mesleğe başladığım zaman da bunlar konuşulurdu, şimdi de konuşuluyor. Eminim 30 sene sonra da bu tür haberleri okuyacağız.

        Ben de sık yapıyorum

        EVET eleştiriyorum ama ben de bunu sık yapıyorum. Daha geçen gün Ebru Gündeş’in bir ev fiyatı kadar aldığı sahne ücretini yazdım. Hatta bilmem kaç liralık yemek, bilmem kaç liralık çanta gibi şeyler de yazıyorum. Ve inanın yazmamaya, en aza indirmeye, bu konuda kendimi eğitmeye çalışıyorum. Fakat değişmiyor, değişmeyecek. Çünkü halkımız da basın mensupları da bu tarz haberleri çok seviyor.

        Selda az bile kazanıyor

        ÖNCEKİ gün HT Magazin’de Selda Bağcan’ın bir konserden 300 bin lira aldığının haberi vardı. Ki bu haber Selda Bağcan’ın ideallerini bilen biri olarak dikkat çekiciydi. Fakat Selda Bağcan, “Ben 300 bin TL’yi bir arada görmedim” diye açıklama yapmış.

        Keşke 300 bin TL değil daha fazlasını görebilseydi. Eğer Selda Bağcan bu parayı görmediyse bu onun değil Türkiye’nin ayıbıdır. Sanat ve sanatçının değerini bilmediğimiz içindir. Çünkü kendisini yıllardır tüm dünya dinliyor ve dünyaca ünlü starlar peşinde.

        Yine ne yazıktır ki Selda Bağcan’ı Türkiye yeni keşfetmiş gibi yapıyor. Kendisi de zaten “İyi ki sosyal medya var” diyerek bu sitemini tatlı bir dille anlattı geçtiğimiz günlerde. Düşünün Selda Bağcan, Türkiye’de değil yurtdışında ünlü olsaydı şu anda 300 bin TL’yi konuşmaya tenezzül bile etmeyecek, hatta “Kadın dünya starı” diye üstünü kapatacaktık.

        Ama bizler, “Vay be, Selda Bağcan 300 bin TL mi kazanıyormuş” diye büyütüyoruz. Oysa gerçekten milyonlar kazanması gereken bir isim. Yapacak bir şey yok. Türkiye, birçok kişi ve ünlümüz gibi Selda Bağcan ve şarkılarını da çok geç keşfetti.

        ***

        GAZINO KÜLTÜRÜ

        ASLINDA bu para pul konuşma muhabbeti magazin dünyasına gazino kültüründen geldi.

        Bir dönem sanatçılar, “Bir başkası ne kazandı, ne aldı” diye hep merak eder, “Onun ücreti benim ücretimin üstünde olursa kıyamet kopar” diye aba altından sopa gösterirlermiş.

        Tabii kendi ailemizde, sülalemizde de durumlar aynı.

        “Bilmem kimin kaynı şunu kazanıyor. Bilmem kimin gelini evine buzdolabı almış” gibi başlayan konuşmalar. Yani kurtulmamız zor.

        Fark ettim de...

        - Sağım solum, önüm arkam herkes Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i konuşuyor. Anlayan, anlamayan bu konudan bahsediyor. Siyasetin dilini herkes denklem çözer gibi çözüyor.

        Artık herkes nasıl magazinden anlıyorsa siyasetten de anlamaya başlamış. Ve o yüzdendir ki “Herkes kendi işini yapsın” cümlesi tarih olmuş. Ben de nerede bu cümle diye arayıp duruyordum.

        - Aleyna Tilki 9 yaşında kitap yazmaya başlamış. Öncelikle biri Aleyna’yı uyarabilir mi? O yaşlarda kitap yazılmaz, günlük tutulur. Zerrin Özer de Aleyna’nın “küstah ve ukala” olduğunu söylemiş. Bin yaşayın Zerrin Hanım. Ne özlemişiz sizi. Aleyna küstah ve ukala, ama aynı zamanda kötü bir şımarık tarzı var. Hani evin olay çıksın diye şımarıklık yapan çocukları vardır ya öyle işte. İnsan bulaşmak istemez. Aynı onun gibi.

        Diğer Yazılar