Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜZİK adamı Ozan Çolakoğlu, önceki gün Twitter hesabından “Popüler müzik adına her şey ‘yersen’. Yıllardır Türk pop müziği adına en berbat dönemdeyiz” diye yazınca şaşırdım. Neden şaşırdım; çünkü son yıllarda böyle dürüst itiraflar pek gelmiyor da ondan.

        Düşünün Ozan Çolakoğlu, Gülşen’le evli ve onun albümlerini yapıyor. Ayrıca Tarkan’ın son albümü de ona emanetti. Edis, Cem Belevi derken birçok ismin şarkılarını yapan bir müzisyenden böyle bir itiraf gelmesine şapka çıkarıyor, ayakta alkışlıyorum.

        Birileri sonunda “Kral çıplak” demeye başladı. Çünkü bizler bazı albümleri ve şarkıları eleştirince ünlü isimler hemen sinirleniyor ve düşman kesiliyorlar. Bu eleştirinin Ozan Çolakoğlu’ndan gelmiş olması bir hayli sevindirdi.

        **************

        DÜNYA, TARKAN’I GEÇTİ ETNİK MÜZİK PEŞİNDE

        YILLARDIR yurtdışına çıktığım zaman çok alakasız yerlerde hep Tarkan’ın “Muck muck”unu duyardım. Ama son yıllarda bir etnik modası var ki Tarkan’ın “Muck muck”unu çoktan geride bıraktı. Aklımıza bile gelmeyen isimlerin şarkılarını duyuyorum dünyanın çeşitli yerlerinde. Selda Bağcan’ı sık sık duyardım ama artık başka isimlere de denk geliyorum.

        Geçen gün köşede de bahsettim, Lyon’da bir otelin lobisinde Hülya Süer’in “Şeker Oğlan” ve Kamuran Akkor’un “İkimiz Bir Fidanın” şarkıları çalıyordu. DJ bu iki şarkıyı etnik versiyonda düzenlemiş. Bayıla bayıla dinliyordu herkes.

        Son yıllarda bu müziğin popüler olmasıyla birçok mekân da etnik tarzda hizmet veriyor. Ve o mekânlar da tıklım tıklım doluyor. İstanbul gecelerinde DJ’ler de listelerine etnik müzik ekliyor.

        **************

        İSTANBUL GECELERİNDENELER OLUYOR?

        - ÖNCEKİ gün sezon tamamen açıldı diyebiliriz. Eskinin Flamingo’sunun yerine People açıldı. Açılış gecesinde sahnede Barbaros vardı. Haftanın 7 günü canlı müzik yapacak mekânda Selen Servi, Cenk Eren, Nükhet Duru ve Mehmet Erdem sahneye çıkacak.

        - Harbiye’nin Klein’i da açıldı. Bu sene üçüncü sezonu kutlayan Klein müdavimleri mekâna akın etti.

        - İstanbul Etiler’de bulunan Fenix de kapılarını açtı. 2 gün müdavimleri mekânı boş bırakmadı.

        - Yılların Aztek’i de bu sezona hızlı başladı. Duyduğuma göre yine birçok kişi kapıda kalmış. “Aztek’in kapısı o kadar zor ki, asla almıyorlar” diyor. Adamların 40 yıldır kurduğu bir sistem var, bunu bozmak istemiyorlar. O nedenle ince eleyip sık dokuyorlar.

        - Pera’daki Zilly, Maçka’ya taşındı.

        - Çilek henüz kapılarını açmadı, ama duyduğuma göre yeni bir mekân açılacakmış Pera’daki yerine.

        - Sess sezona kaldığı yerden devam ediyor. Bu mekânın sahiplerinin geçen sezon açtığı Karaköy’deki Drone de çoktan açıldı. Meraklısına.

        - Ebru Gündeş’li geceler Günay’da devam ediyor. Önceki gün hayranları yine kendisini yalnız bırakmadı.

        - Boğaz hattında Reina sonrasında neler oluyor. Ali Ünal, “Ruby ile yola devam” diyor.

        - Sortie de kaldığı yerden devam ediyor.

        - Nişantaşı Atiye Sokak’ın en yenisi The Muse oldu. Köşede oturup gelen geçeni göreyim derseniz bir bakın derim.

        - Zorlu’da Morini’nin üç patroniçesi yakın zamanda ikinci şubeyi Beymen Suadiye’ye açmaya hazırlanıyor. Şu ara onun heyecanı içindeler.

        - La Boucherie’de bu sezon Murat Dalkılıç performansına başladı. Salı günleri sahnede olacakmış. Ama bu performans bir zaman sonra “Üç Adam ve Murat Dalkılıç”a döner gibi geliyor bana.

        **************

        MERT NE YAPTIN SEN!

        MALUMUNUZ Hande Erçel şu ara, eski sevgilisinin arkadaşı Mehmet Dinçerler’le aşk yaşıyor. Ve tabii eski sevgili buna ne diyecek? İnsanların uzun süredir en merak ettiği konu bu. Eski sevgili Ekin Mert Daymaz, “Ben Hande’yle ilişkimi 6 ay önce bitirdim. Mehmet’le de konuşmuyorum. İkisine de mutluluklar dilerim” dedi.

        Vay sen misin mutluluk dileyen. Sosyal medya ahalisi, “Sen nasıl erkeksin?”den girip “Olmaz olsun böyle erkek”ten çıktılar. “Klavye delikanlısı” diyoruz işte bunlara. Kim bilir kendileri neler karıştırıyor? Ama klavye arkasında oldukları için sallamak kolay. Neyse şaşırdık mı, tabii ki hayır.

        Diğer Yazılar