Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NE Iggy Azalea imiş kardeşim. Sağım, solum Iggy ile inliyor. Gerçek adı Amethyst Amelia Kelly olan Iggy Azalea, 21 Ekim akşamı Küçükçiftlik Parkı’nda sahneye çıkacak. Ve ciddi fanları oluşmuş ülkemizde de.

        Hayranı olan insanlara, “Nesini seviyorsunuz?” dediğim zaman, “Poposunu gördün mü?” diye bir yanıt alıyorum. Şaka değil gerçekten.

        Iggy’nin tüm video kliplerini izledim. Evet poposunu da gördüm. Sağ olsun tüm büyük popolu kadınlar işimizi kolaylaştırdılar, ama sesini de yabana atmayın kızın. 1990 doğumlu Iggy bir hayli iddialı.

        Sahne adını, köpeğinin adı olan Iggy’den, soyadını da büyüdüğü sokağın adı olan Azalea’dan almış. Tanınana kadar her işi yapmış. En nefret ettiği iş de kasiyerlikmiş.

        Iggy Azalea

        Iggy, “Bütün gün ayakta durmak zorundaydım. Oturmaya iznim yoktu. Saatte sadece 7 dolar kazanıyordum. Bir sandviç 7 dolardı ve bir sandviç için tam bir saat ayakta durmam gerekiyordu” diye anlatmış ki şimdi poposuyla milyonlar kazanıyor.

        Hayat böyle bir şey işte. Konserlerinde giydiği meşhur bir kostümü var ki şimdi Türk izleyicisi o kostümü giymesi için dua ediyor. Göreceğiz bakalım Iggy, Türkiye’de ne kadar cesur davranacak.

        **************

        ‘BANA NE, BEN ÇALIŞ DEDİM’

        TAM da Demet Şener’in isyanı gibi bir mevzu geldi tanıdığım bir çiftin başına. Mahkemede kadın, “Ben saçımı süpürge ettim. Üç çocuk verdim. Çalışmadım, yeteneklerim vardı köreldim. Şimdi yaşlandım, iş bulamıyorum” dedikçe adam da “Hâkim bey, ben yıllarca çalış diye yalvardım. Çalışmadı. O altın günlerinde dolaşmayı tercih etti. Hatta her kavgada, ‘Allah aşkına çalış biraz, nefes al’ dedim o, ‘Sen çalışıp bana ve çocuklara bakmak zorundasın’ diye bağırıyordu” karşılığını verip şahitlerini dinletti.

        Sonuç ne mi oldu? Kadın istediği parayı alamadı. Yazık tabii ki ama bunu kariyer planı olarak gören hanımlarımız da var gerçekten. “Demet Şener de böyleydi” demiyorum tabii ki, zira ben bir kadın olarak her zaman hemcinslerimin yanındayım. Ama kadınların da hangi şartta olursa olsun çalışmasından yanayım. İsterse eşi ya da kendisi milyoner olsun, kadın çalışmalı. Hele Demet Şener gibi zirvede bir insanın işini bırakıp ev kadını olmaya çalışmasını asla anlamıyorum, anlamayacağım.

        **************

        HANIMLAR, NE OLURSA OLSUN ÇALIŞIN

        DEMET Şener, “Çalışsaydım 32 milyon lira kazanırdım” demiş. Kesinlikle haklı. Tam zirvede olduğu bir dönem evlendi. Herkes onun peşindeydi. Ve belki 32 milyon liradan fazla da kazanırdı. Hatta paradan daha çok bir kadın olarak güç, kuvvet, saygı, ayaklarının üzerinde sapasağlam durma gücü de kazanırdı. Ama o evinde olmayı, kendini tamamen kocasına ve çocuklarına adamayı seçti. Hiç işinin peşinden koşmadı. Gözü hiçbir şeyi görmedi.

        Belki de İbrahim Kutluay işini bırakmasını istedi. Ki bunu İbrahim Kutluay istediyse zaten yüzde bir milyon haklı Demet Şener. Daha fazlasını istesin, tazminatının peşini bırakmasın. Ki bu da bir kariyer sonuçta öyle değil mi?

        **************

        ÖRNEK ÇİFT

        ÇAĞLA Şıkel ile Emre Altuğ’un ilişkisine bayılıyorum. Boşanırken tatsız olaylar yaşandı yaşanmasına ama ikili o kadar güzel üstesinden geldi ki mevzunun. Hiç çirkinleşmeden, tatsızlaşmadan konuyu mis gibi kapattılar. İki çocuklarına karşı anne-baba görevlerini çok güzel yapıyor, kendi işlerine de sahip çıkıyorlar. Düşünün, eski eşinin sahnesine çıkıp dans ediyor Çağla Şıkel. Ki Çağla Şıkel hiçbir zaman işini bırakmadı. Her zaman çalışmaya, üretmeye devam etti.

        **************

        HATIRLADIĞIM

        - DEMET Akalın hamileyken sahneye çıkıp şarkı söyledi.

        - Gülşen karnı burnunda o sahne senin bu sahne benim dolaştı.

        - Ebru Şallı hamile haliyle ekranda pilates yapıyordu.

        - Ebru Gündeş de doğumuna kadar şarkılarını söyledi.

        Daha çok var tabii. Her gün hamile haliyle işine koşturan kadınları görüyorum. Ve işyerinde tuvalette çocuğu için süt sağan anneleri. Hanımlar, zor ama işinizi bırakmayın.

        Diğer Yazılar