Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DERYA Uluğ’un ‘Nabız 180’i benim nabzımı attırır ama ya müzikseverlerin? Ben tam da böyle şarkıların dinleyicisiyim. Bin yıl geçse de ‘Nabız 180’ini ve bu harika yorumunu dinlerim ama günümüzün müzik dinleyicisi ‘Canavar’ gibi, ‘Okyanus’ gibi şarkıların peşindeyken, ‘Nabız 180’ gibi şarkıları ne kadar sahiplenir? Tabii bunda dinleyicinin suçu yok. Çünkü günümüz pop starları dinleyiciye bunu alıştırdı.

        Geçen gün Cem Belevi yazımda tam da bunu anlatmaya çalışmıştım aslında. Sen dinleyiciyi neye alıştırırsan, ona doğru yol alır. Ki tek bir şarkı yapıyorsan, bu tarz bir şarkı sunduğun zaman diğerlerinden gördüğün ilgiyi, alakayı, popülerliği göremeyebilirsin.

        Bu tarz şarkılar tam da albüm şarkıları. Cem Belevi’de yazdığım şeyi tekrar ediyorum. Derya Uluğ’un çıkardığı bu şarkı albümde A2 olsaydı bingo. Tam da yerini bulurdu. Ama böyle tek başına çıktığı zaman cılız duruyor.

        Tekrar ediyorum, benim nabzımı attırdı, ben çok beğendim. Tam da bir müzik kariyerinde olması gereken güzel şarkılardan ama eller havaya müzik dinleyicisi pek ilgilenmez. Rekorlar kırılmaz.

        **************

        KİMDİR BU MANUŞ BABA?

        YAZIN bir ‘Raf’ vardı. Herkes birbirine “Kim söylüyor bu şarkıyı?”, “Bu şarkıyı nereden bulacağız?” gibi sorular soruyordu. Şimdi de dillerde bir Manuş Baba var. Herkes birbirine “Kim bu Manuş Baba?” diyor.

        3 single sonrasında ‘Dönersen Islık Çal’ albümüyle dillerde olan Manuş Baba, Tarsus’ta doğmuş. Asıl adı Mustafa Özkan. Peki neden Manuş Baba deniyor? Çocukluk döneminde anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk anlamında Manuş olarak seslenmesinden almış bu ismi. Baba ise bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan, ilk sesleniş kelimesi. Adının böyle bir hikâyesi var.

        Müzik dünyasında sessiz ve derinden ilerliyor.

        **************

        MÜZİK LİSTELERİ

        ITUNES gibi, Spotify gibi listelere ne zaman baksam hep bir Müslüm Gürses var, hep bir Ahmet Kaya var listelerde. Ne önemli, ne gerekli. Müzik dinleyicisi bu isimlerden asla vazgeçmiyor, vazgeçemiyor. Geleceğin star adaylarına örnek olsun. Biraz araştırsınlar bakalım bu adamlar nasıl bu kadar kalplere dokunmuşlar, nasıl şarkılar söylemişler, nasıl yorumlamışlar?

        **************

        MEHMET ERDEM’Lİ PAZARTESİ GECELERİ

        MEHMET Erdem, gece hayatının yenisi People İstanbul’da sahneye çıkıyor pazartesi geceleri. Bu akşam da var ve kimi ararsanız orada. İlk çıktığı andan itibaren müdavimleri oluştu. “Mehmet Erdem’in tam da şu ara bir albüm yapma vakti. Çünkü insanlar onun o buğulu sesiyle şarkı söylemesini, sahne performansını seviyor, vazgeçemiyor” diyordum ki kasımda albüm müjdesi geldi. Yeni şarkılardan oluşan bir albüm geliyormuş, merakla bekliyorum.

        **************

        90’LARIN SERDAR’I

        HOPP karşınızda 90’lardan fırlamış bir Serdar Ortaç. Buyurun gelin ‘Cımbız’a. Değişiklik yok. Albüm 90’lardan kalma ama bir ‘Yaz Yağmuru’ değil, bir ‘Bilsem ki’ değil tabii.

        Diğer Yazılar