Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BENİM gözümde insan öldüren ile kedi-köpek ve kuş öldürenin değeri aynı. Direkt “Katil” diyorum ben bunlara. Başka bir kelime yok. “Neden yaptığına bakmak lazım” gibi sözlere gerek yok.

        Düşünün bir kadın ve bir adam Bozburun’da organik bir hayat yaşıyorlar. Şehirden uzak, mis gibi bir hayat kurmuşlar kendilerine. Yeni çocukları olmuş. Ama komşuları, bebeklikten beri bakıp büyüttükleri gözbebekleri iki köpeklerini zehirli tavukla öldürüyor.

        Tanem Sivar’ın Instagram’da paylaştığı üzücü mesajı görmüşsünüzdür. Kadın, köpeği Django için diyor ki: “Hamileliğim süresince yanımdaydı. Süt verirken hep yanımdaydı. Yürürken, yüzerken beni hep korudu. Ve bebeğimiz oldu, kapısından ayrılmadı, adeta bir kalkan oldu.”

        Yani kimseye zararı olmayan canlılar. Üstelik sahipli. Özel bir mülkte ve bahçede yaşıyorlar. Ama komşunun kafasına bir şey olmuş ki öldürmüş işte. Acımamış, katil olurum dememiş. Önceki gün konuştum Tanem’le, çok üzgün. Huzurları kaçmış. O güzel yuvalarına ateş düşmüş. Köpekleri, eşi Edhem’in ellerinde can çekişerek ölmüş.

        İyi de bugün köpeğini zehirleyen yarın seni zehirler, çocuğuna zehirli çikolata verir. Belli ki sorunlu. Gerçekten çok üzgünüm. İnsanımızın bu denli acımasız olmasına çok üzgünüm.

        2.5 aylık bir anne, bebeği kucağındayken gözü önünde köpeklerinin kıvranarak öldüğüne şahit oluyor. Neden bu sevgisizlik. Bir yasa olsa, bir ceza verilse bir daha olur mu bu? Olmaz, olamaz. Ama çıkmıyor işte hayvan haklarının gerçekten korunduğu bir yasa.

        **************

        ÇIKMIYOR, ÇIKMAYACAK

        - KEDİYE, köpeğe, hayvana eziyet eden, öldürene...

        - Kadına taciz, tecavüz edene...

        - Çocukları katledenlere, taciz, tecavüz edenlere...

        - Trafik kazasında adam öldürene...

        Gerektiği kadar ceza verilmiyor, bunun için bir yasa çıkmıyor, çıkmayacak. Yıldırıcı hiçbir yasa yok.

        **************

        BİLGİSAYARDAN SİLAH SATILIRSA

        CUMA akşamı tam da arkadaşlarımla huzur içinde, güzel bir eğlencenin ortasındayken bir haber geldi. Haber şöyle: “İstanbul’da Bostancı sahil yolunda iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti.” Herkesin cebinde bir silah ve en küçük bir tartışmada hemen ateşleniyor. Hayır, bozuk paraları yok ama silahları var bazılarının. Neden, neden, neden?

        Diğer Yazılar