Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİZİLERDEKİ kötü karakterleri hem seven hem nefret eden bir toplumuz. Kabul edelim, en akıllara kazınanlar kötü karakterlerdir. Vazgeçilmezler. İşte Show TV’nin fenomen dizisi Çukur’un Vartolu’su da onlardan olacak belli.

        “Çukur”un Vartolu’su Erkan Kolçak Köstendil’in taklidi yapılmaya, söylediği sözler tekrarlanmaya başladı bile. Pazartesi yayınlanan bölümünde dile getirdiği, “Merkür geriye mi gidiyor? Herkeste bir alınganlık!” 3 gündür duyduğum en sık cümlelerden biri. Malumunuz tam da Merkür gerilerken.

        Ve tabii bir de Vartolu’nun şarkı söylemesi dillerde. Herkes onu konuşuyor, taklit etmeye çalışıyor. Ben de kendisinin hastasıyım. Role cuk oturmuş Erkan Kolçak Köstendil ve her bölümde bir adım daha ileriye gidiyor ki “Çukur”da fanlarını daha da çoğaltacak gibi.

        *************

        BİR DÖNEMİN ŞÖHRETLERİ ALKIŞLAMAYI SEVMİYOR

        ÖNCEKİ gün ödül törenlerinde ödülünü alıp hemen giden ve bir başka sanatçı arkadaşını alkışlamayan şöhretlerden bahsetmiştim. Ama şöyle bir düşündüm de bir dönemin şöhretleri hiç ortada yok. Mesela Nükhet Duru sürekli mekânlarda sahneye çıkan faal bir sanatçı. Hem de bir dönemin şöhretlerinin en başında geliyor.

        O dönemden hem Sezen Aksu’yla hem de Ajda Pekkan’la arkadaş. Ve daha birçok ünlüyle dost. Ama ben bir kez bile Nükhet Duru’nun sahnesini dinlemeye giden bir ünlüye denk gelmedim. Ne Sezen Aksu ne Ajda Pekkan, ne Nilüfer ne de Zerrin Özer; hiç ortada yoklar. Hiçbir zaman birbirlerinin çıktığı yerlere gidip alkışlamıyorlar.

        Onlardan sonraki kuşak da aynen onlar gibi. Çünkü öyle öğrenmişler büyüklerinden. Ancak yeni nesil şöhretler birbirini izlemeye gidiyor ve alkışlıyor. Sosyal medyada rakibi albüm, single çıkarsın ya da güzel bir klip yapsın en azından paylaşıyor. Bir nevi alkışlıyor aslında. Nükhet Duru da bu kuşağı yakalamış durumda. O da yapıyor ama eski jenerasyon burnundan kıl aldırmıyor.

        Kısacası, bir dönemin şöhretlerinin inanılmaz bir egosu var. Bir başka egoya asla yer açmıyorlar. Sadece kendileri var, başka bir isim ancak albümde şarkılarını söyleyebilir. Mesela Sezen Aksu’nun sadece şarkılarını dinleyebilir.

        *************

        ‘SEZEN AKSU’YU GÖRDÜM, ÇOK ŞAŞIRDIM’

        GEÇEN gün Nişantaşı’nda bir makyaj ürünleri mağazasında tanıdığım çok şeker bir makyaj ustasıyla sohbet ediyorum. Bana Sezen Aksu’nun bu hafta dükkâna gelip alışveriş yaptığını anlattı. Birçok ünlünün sürekli mağazaya geldiğini belirtikten sonra, “Sezen Aksu konuşunca o olduğunu fark ettim. Yoksa önce tanımadım. Ama kaç senedir buradayım ilk kez geldi mağazaya. Çok şaşırdım” dedi.

        Keşke biraz daha görünür olsa Sezen Aksu. Sadece şarkılarıyla değil varlığıyla da. Bir dönem şöhret merdivenlerini paylaştığı arkadaşlarını izlemiyor, takip etmiyor, bari yeni nesli takip etse. İnanın Sezen Aksu’dan bir şeyler eksiltmez bu durum, daha da kazandırır.

        Diğer Yazılar