Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bunu ben değil Twitter kullanıcısı ‘Burcudündar’ söylüyor. ‘Çukur’un yayınlandığı gün o kadar güzel tweet’ler atılıyor ki hepsi birbirinden yaratıcı. Önceki gün de ‘kimvuruldu’ ve ‘çukurdayız’ hashtag’leriyle yine birbirinden dikkat çekici tweet’ler vardı. Hatta diziden sonra çok güldüklerim bile var.

        Evet pazartesi akşamları ‘Çukur’ bağımlısı olduk, oldum. SHOW TV’nin fenomen dizisinin kadrosu, matematiği, senaryosu, oyunculuğu derken uzun zaman sonra ilk kez bir diziden kopamıyorum. İdris Baba ve Vartolu hayranlığım tavan yapmış durumda. Ancak önceki gün Yamaç hayranlığım da ciddi yükseldi. Aras Bulut İynemli çok iyiydi. Sosyal medya da benim gibi düşünüyor olacak ki dizi bitiminde herkes Yamaç’ı yani Aras Bulut İynemli’yi alkışladı. Kısacası ‘Çukur’u daha çok konuşacağız.

        *************

        HOCAM SEN HİÇ YORULMA

        ETRAFIMDAKİ herkes “İnsanlar çok değişti. Herkes bir tuhaf oldu. Kimse kimseye güvenmiyor. Kimse kimseyi sevmiyor” diye söylenirken önceki gün Habertürk Gazetesi’nin manşetinde günün en anlamlı haberi vardı. Nalan Koçak’ın haberine göre Dünya Mutluluk Raporu’nda 69’uncu sıradaymışız. Bence hiç fena değiliz, söyleyeyim. Ve hatta iyi günlerimiz, onu da söyleyeyim.

        Uzmanı, “Türkler birbirine güvenmiyor” demiş. Düşünün elin yabancısı gelmiş, bizi bizden iyi özetliyor. Prof. Dr. John Helliwell’in yazısını bulup okuyun. Doktor mutluluğun reçetesini vermiş. Şöyle ki:

        - ”Sıkı aile ve dostluk bağları” demiş. Oysaki gün boyu gündüz kuşağını izlese, bağların nasıl düğümlendiğine daha çok vâkıf olacaktı.

        - ”Eşiniz en yakın arkadaşınız olmalı” demiş. Ama hocam bizdeki eşlerin boşandıktan sonra ne kadar nafaka alırım derdinde olduğundan haberiniz yok sanırım.

        - ”Temel inanç sistemi” demiş. Ama her gün bir hocanın çıkıp abuk sabuk şeyler söylediğinden haberi yoktu tabii. Mesela en son biri “Erkekler sakal bırakmazsa kötü şeyler olur” dedi.

        - ”İnsanlara güvenin” demiş. Hocam, ben bu cümlenin üzerinden uzun eşek yaparak hızla atlıyorum.

        - ”Biraz para” demiş. Vallahi hoca çok iyimser. Biraz mı? Pardon hocam şu ara herkes “Hep daha çok, daha çok” diyor, haberin ola.

        - ”Başkasını nasıl mutlu ederim?” demiş. Hocam bence siz hiç yorulmayın.

        *************

        LÜTFEN, RİCA EDECEĞİM

        - Eş-dost-arkadaş-tanıdık lütfen beni WhatsApp gruplarınıza almayınız hatta hızla püskürtünüz.

        - Eğer sizi takipten çıkardıysam “Neden beni takip etmiyorsun?” diye sormayınız hatta yüzüme bile bakmayınız ki zaten bakmıyorsunuz.

        - Eğer beni takip etmiyorsanız “Neden beni takip etmiyorsun?” gibi bir soru beklemeyiniz hatta bana kızıp küfür ediniz. Ki zaten arkamdan ediyorsunuz. Hepsini duyuyorum. Yarasın.

        - Eğer sizin davetinize gelmediysem ben de sizi bir şeye davet ettiğimde “Sen gelmedin ben de gelmem” diye laf sokunuz ki zaten sokuyorsunuz.

        - Hatta “Sen gelirsen gelirim, sen gelmezsen gelmem, sen selam verirsen veririm, sen selam vermezsem vermem” demeye devam ediniz.

        Neyse bu kadar işte, teşekkür ederim.

        *************

        YENİ YIL LİSTEM

        HER sene uzun uzun yeni yıl listesi yapıyorum. Ama bu sene liste yapmayacağım.

        Listeye yazacağım şey sadece ‘iyi insan olmak ve sürekli şükretmek’ olacak.

        Diğer Yazılar