Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN sene tam da bugün köşemde şunları söylemiştim:

        “2016 çok ağır geçti ülkemiz için. Çok acılar yaşandı, çok kayıplarımız oldu. Hayatımızdan çok kişiyi alıp götürdü. Kısacası bizi çok üzdü. 2016 seni hiç unutmayacağız... Çünkü:

        - Bizi çok ağlattın.

        - Yüreğimize ateş attın.

        - Evleri, ocakları dağıttın.

        - Çok ailenin yüreğine acılar verdin.

        - Çok anayı, babayı evlatsız bıraktın.

        - Askerlerimizi, polislerimizi, masum insanları aldın.

        - Ustalarımızı aldın.

        - Her dakikamız ‘Son dakika’ haberleriyle geçti. O yüzden seni hiç unutmayacağız, hiç iyi anmayacağız.”

        Tam da o gece Reina acısı geldi, yüreğimize öyle bir oturdu ki yıl geçti, 10 yıl geçecek, 20 sene geçecek unutmayacağız.

        ***********

        REİNA ACISI İÇİMİZDE

        GEÇEN sene de tıpkı bu seneki gibi düşünceler içindeydik. 2017’ye girerken, “Oh be şükür, 2016 bitiyor. Ne kötüydü, ne çirkindi. Gel 2017, gel 2017” diye videolar çekiyor, paylaşımlar yapıyor, yazılar yazıyorduk. Şimdi de “Bitsin bu çirkin 2017” diyoruz.

        Tuhaf işte... Oysa yılların ne günahı var. Biz insanlar çirkinleştiriyoruz dünyayı. Geçen sene bugüne dönersek yüreğimizde Reina katliamı başköşede. Hiç aklımızdan çıkmıyor. “Unuttuk” diye düşündüğümüz her noktada benliğimizde yaşıyor. Tıpkı 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gibi.

        İki korkunç olay biz farkında olmadan hayatımızı, beynimizi, düşüncelerimizi ele geçirdi. Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın. Her türlü kötülüklerden korusun.

        ***********

        GÜZEL GÜNLER GÖRELİM

        ACILARLA yoğrulmuş bu topraklarda yaşadıklarımız son olsun, bir daha asla yaşamayalım. Başka da bir beklentim, dileğim yok. Bundan önceki yıllarda uzun uzun listeler yapardım. Şu olsun, bu olsun diye. Yaş aldıkça daha da farkındalaşıyor insan. Daha fazla güzellik, huzur, ferahlık istiyorsun. Gerisi geliyor çünkü. Biz ülkemizde bunu fazlasıyla hak ediyoruz. Daha da güzellerini, en güzellerini.

        ***********

        2017 MAGAZİNİNİ NASIL BİLİRDİNİZ?

        ÇİRKİN, korkunç, tüyler ürpertici.

        1- Murat Başoğlu olayını hatırlamak, konuşmak dahi istemiyoruz. Çok çirkin.

        2- Vatan Şaşmaz olayını hâlâ çözemiyorum; ona yakışmayan bir ölüm olduğunu düşünüyorum.

        3- Kadınlar, ah kadınlar. “Kocama dokunma” diye çirkin bir hashtag ile kadınları daha da yerin dibine sokmaya çalıştılar. Gülben Ergen-Yeşim Salkım-Seren Serengil... Yıllar sonra bence kendileri de kızacaklar bu duruma. Ve sonraki günlerinde Hande Yener-Seren Serengil olayı. Of ki ne of... Sonra, “Bu erkekler kadınlara neden saygı göstermiyor” diyoruz. Kadınlar, kadınlara saygı göstermiyor ki erkekler göstersin. Bakın Kıvılcım Ural. Susmuyor, susmuyor. Kötüydü işte bu sene kadınlar ve magazin haberleri.

        4- Metin Hara ile Adriana Lima’yı söylemiyorum bile. Adam hâlâ, “Yok biz ayrılmadık. Adriana’nın koyduğu videoda sesimi duyabilirsiniz” diye haber gönderiyor. Sonra da “Ben bilim insanıyım” diyor. Pardon, Metin Hara bir yok mu olsan.

        5- Daha çok var da sayarken bir anda magazinden soğudum. O yüzden gelin yılı güzel kapatalım hanımlar beyler. Şöyle mis gibi magazin haberleriyle kapatalım ve yeni yıla coşkuyla, güzel dileklerle girelim.

        Diğer Yazılar