Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BLOOMBERG TV’de Ece Saruhan’ın hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT Life’ta Can Gürzap, Cihan Ünal ve Mutlu Güney’in konuk olduğu bir sohbete denk geldim. Ustalar ‘Sanat’ adındaki oyunlarını anlatıyorlardı. Ve sanattan bahsediyorlardı. Cihan Ünal “Keyif almamız gerekiyor sanat yaparken ama sanat yapmak için çabalıyoruz. Bu çok yorucu ve üzücü” diye anlatıyordu.

        Zaten ‘çabalamak’ kelimesi başlı başına yorucu. Düşünsenize, yıl olmuş 2018 hâlâ sanat yapmak için çabalamaktan bahsediliyor. Acı ki ne büyük acı. Can Gürzap insanın ayakkabı bağlamasının bile bir adabı olduğundan bahsederken, Mutlu Güney “Sanat iyileştirir” diyordu. Ustalar anlattıkça üzüldüm. Bir an önce bu durumun iyileşmesi için dua ettim.

        Söylemeden edemeyeceğim Ece Saruhan’ın tatlı muhabbetiyle program su gibi akıp gidiyor. Ellerine sağlık. Böyle sanat, tiyatro, kültür programlarına hasret kalmışken dört elle sarılmamız gerek.

        ***********

        İNANCIM BÜYÜK

        SONUNDA bir kanal ve bir yapımcı “Tamam” dedi ve format değiştirdi. Seda Sayan bugünden itibaren SHOW TV’de eski eğlenceli programları yeniden izleyiciyle buluşturuyor. Şükür ki ne şükür.

        Cinayet çözmekten, kavga, gürültü izlemekten, bir kıyafeti 2 saat yorumlarken kavga edilmesinden milleti ekrandan soğuttular.

        Seda Sayan öncülük ediyor ve yeniden eski günler yaşanacak. Gülben Ergen’li, Demet Akalın’lı konuklarıyla yeniden coşacak ekranlar ki lütfen coşsun. Yeter, hayatta bu kadar sorun ve sıkıntı varken insanları ekrandan boğmayın bari, yeter.

        İnşallah diğer kanallar da en yakın zamanda bu kararı alırlar.

        ***********

        HABERTÜRK’ÜN ARAŞTIRMASI

        ÖNCEKİ gün Gazete Habertürk’te başladı dev Türkiye araştırması. Bir çırpıda okudum. Çünkü önemli. Sizler de kaçırdıysanız okuyun derim. Ve şöyle bir durup bakın durumumuza. Son zamanlarda sürekli “Psikolojimiz bozuk” diye yazıyoruz çiziyoruz ya, alın işte IPSOS, 2017’den kalan psikolojiyi ve 2018 beklentileriyle Türkiye gerçeğini araştırmış.

        Benim en çok ilgilendiğim kısım ‘eğitim’. Çünkü eğitim tam olursa zaten gerisi gelir. O yüzden de bu ülkede ve mecliste oturan büyüklerimizin ortaklaşa, kavgasız gürültüsüz buluşacakları tek konu eğitim olmalı. O günü de merakla bekliyorum.

        ***********

        KESİNLİKLE BİRLEŞMELİLER

        ÖNCEKİ gün “Dün Gülşen’e, bugün Hadise’ye, yarın sana” diye bir yazı yazıp tüm sanatçıların ayaklanması gerektiğinden bahsetmiştim. Hadise’nin klibine RTÜK ‘erotik’ bulup ceza kesiyorsa yarın kimse klip çekemeyecek. Özellikle kadın sanatçılar. Atlamışım ama Demet Akalın ilk tepkiyi veren isim olmuş. Ne güzel, harika, ellerine sağlık ama yetmez. Daha da büyük ses çıkarılmalı ve hepsi bir araya gelmeli. Bu konuda birleşmeliler.

        Durum farkında olmadan, inceden, sessizden fenalaşıyor.

        Haberiniz ola.

        Diğer Yazılar