Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADINA şiddeti, tecavüzü anlayamıyorken, çocuklara tecavüz herkesi çıldırtma noktasına geliyor. Artık işin içinden çıkılamayacak bir delirme noktası halindeyiz. Demet Akalın önceki gece, “Adalet Bakanlığı’na yalvarıyorum. Bu sapıklara artık cezalar ölümcül olsun. Ölsün bu bebek tecavüzcüleri” diye seslendi. Sabahına ise “Tüm erkek popçularımızdan bebek tecavüzcüsü için imza kampanyasına destek bekliyoruz. Takipçi sayıları hanımlardan fazla. Sessiz kalmayalım” dedi.

        Aslında Demet Akalın açık ve net diyor ki: “Ayağa kalkın. Yasanın çıkması için harekete geçelim. Biz hızlandıralım. Bir şeyler yapalım. Sessiz kalmayalım. Belki sesimizi duyurursak bu yasa bir anda hayata geçer. Bu canilere bir şeyler yaparlar.”

        Düşünsenize tüm ünlü şarkıcılar, oyuncular, küs olanlar, kavgalı olanlar, asla bir araya gelmeyecekler herkes kol kola girse, egolarını, kibirlerini, kaprislerini bir yana bırakıp sadece bu yasanın hayata geçmesi için yürüse neler değişir. Neler değişmez ki!

        En azından biz bu konuyu tartışmaya başlarız. Şimdiye kadar hiçbir şey olmadı, belki bu işe yarar. Belli mi olur. Demet Akalın’ın çağrısına ilk Tarkan yanıt vermeli. Herkesi ayağa kaldırmalı ve kol kola girmeli. Çocuklar için.

        ***********

        NASIL BİR RUH HALİ

        ÖNCEKİ gün Ayşe Arman’ın köşesinde, Antalya’da kanser hastası bir kadının eşinden gördüğü şiddet ve tecavüzü, üstüne kızlarına yaptığı cinsel istismarı okurken tüm günüm altüst oldu. Nasıl normal gidebilir ki! Düşünün bunu baba, kızına yapıyor. Hem kızına hem de kanserli ve kemoterapi gören kadına. Bu insanlık değil ama hayvanlık da olamaz. Peki bu türlere ne diyeceğiz, onu bilemiyorum. Aklım oradan sonrasını basmıyor.

        *********

        TUHAF BİR İŞ VAR BUNDA

        HABERTÜRK’te Nalan Koçak’ın haberiyle uzun süredir adı ve soyadıyla alay konusu olan Cambridge Üniversitesi Felsefe Profesörü Bence Nanay’ın düşüncelerini öğrendik. Evet Türk halkı, adını-soyadını alay konusu yaptı ama profesör, “Türk kullanıcılar, Amerikalı ya da İngiliz kullanıcılardan kesinlikle daha komik ve seviyeli. (Seviyeli kelimesine dikkat. Türk halkından bahsediyor.) 20’li yaşlarda aylarca Türkiye’yi gezdim. Ülkenize, yemeğine, mimarisine, insanlara âşık oldum” diyor.

        Düşünün yabancılar bize hayran, bizim her şeyimize bayılıyorlar, ama biz kendi içimizde birbirimizden nefret ediyoruz. Seviyeli olduğumuzu düşünmeyi bırak, saygılı olduğumuzu bile düşünmüyoruz.

        Bu durum size de tuhaf gelmiyor mu? Ben ne zaman yurtdışında bulunsam ya da yabancı birinin röportajını okusam, hep aynı şeyleri duyuyorum. Ama biz kendi içimizde birbirimizi didikledikçe didikliyor, hakaret ettikçe ediyoruz. Tuhafız ama gerçekten “Çılgın Türkleriz”.

        *********

        AŞK BİTTİ YAPI PAYDOS

        MUSTAFA Sandal ile Emina Sandal’ın ayrılık haberleri çıktı. Sonrasında bir şarkı, ardından sosyal medya mesajları geldi. “Amma reklam kokuyor bu ayrılık” derken ikiliden “Boşanıyoruz” açıklaması geldi. Hatta “Aşkımız bitti, buraya kadar” dendi. “Aşk bitti yapı paydos” durumu. Malum uzun ilişkilerin, uzun evliliklerin kanayan yarası. Aşk biter, önemli olan sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı yürütebilmek. Onu da başaramıyorsanız geçmişler olsun.

        Diğer Yazılar