Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜŞÜNSENİZE, annenizi özel bir hastanenin yoğun bakımında kaybediyorsunuz, bir sene sonra bir kadın çıkıp “Anneniz kendiliğinden ölmedi, öldürdüler” diyor. Bunu diyen, o hastanede bir dönem çalışmış bir hastabakıcı. “Neden?” diye soruyorsunuz, “Eve erken gitmek için” gibi saçma bir açıklama yapıyor.

        Bu hastabakıcı, 20 aylık bir bebeğin cinsel istismara uğradığını, üstelik 2 kişinin daha öldürüldüğünü iddia ediyor. Yani cinayete tanıklık ettiğini söylüyor canlı yayında. Kadın günlerdir televizyonda konuşuyor ama hiçbir yetkili kılını kıpırdatmıyor.

        Olacak iş değil. Pes ki ne pes. Aklım almıyor bu ekranlarda olan bitene. Yahu kadın, “Cinayeti ve olanları gözümle gördüm” iddiasında bulunuyor. Polisin alıp sorgulaması gerekmiyor mu? Ya da neden canlı yayın yaparken RTÜK “Hop durun” demiyor?

        Ekranda küçücük masum bir öpüşmeyi sorun eden RTÜK, neden buna sinirlenmiyor? “Çoluk çocuk izliyor” demiyor? Benim kafam basmıyor bu olaya. Anlayan varsa bir anlatıversin lütfen.

        *********

        Cenk Eren’in üzüntüsü

        OLAY tüyler ürpertici. Bunları anlatan kadın, bir sene içinde tutmuş, şimdi insanların içine kuşku düşürmeye çalışıyor. Cenk Eren’in annesini kaybettiği gün yanındaydım. Yani o hastanede yoğun bakımın önünde. Ve Cenk Eren’in annesine bakan hemşireler de o yoğun bakımdaydı. Kendi anneleri gibi baktıkları rahmetli Şadiye Teyze’nin yanından bir saniye bile ayrılmadılar.

        Kadının iddiasına göre, bu olayı yapan Cenk Eren’in özel tuttuğu hemşirelerden biri. Evine erken gitmek için yapmış. Günlerdir bakıyor ama 1 saat daha dayanamamış. Çünkü doktor zaten “Sayılı saatleri var” demiş. Şadiye Teyze yoğun bakıma getirildiği zaman “Sayılı saatleri var” denilmişti ve bu sözden sonra 3’üncü gün hayatını kaybetti, hem de gece yarısını geçtikten sonra.

        Olayın neresinden tutsanız mide bulandırıcı. Bu olay patladıktan sonra da Cenk’in yanındayım. Nasıl üzgün. Anneciğine nasıl gözü gibi baktığına, eve yoğun bakım ünitesi kurduğuna, tuttuğu o hemşirelerin Şadiye Teyze’ye kendi anneleri gibi baktıklarına şahit oldum.

        Bir kadın çıkıyor, bir şeyler saçmalıyor. Kusura bakmayın ben “Saçmalık” diyorum. Ama Sağlık Bakanlığı, savcılık, valilik tabii ki olayı inceleyecek ve bize gerçeği söyleyecektir. Buna tüm kalbimle inanıyorum.

        ***********

        ÖNCEKİ GÜN METRO

        ÖNCEKİ akşam gazeteden çıktım, Levent’e gitmek için metroya bindim. İki erkek yanımda sohbet ediyor. Biri, yanındakine “Ben inerken binenlere ciddi savaş açtım” dedi. Yani metrodan inerken dışarıda metroya binmek için hareket edenleri söylüyor. Hani metronun kapısının açıldığı yer çizgisinde “İnenlere yol verin” diye yazar ama insanımız bu yazıyı okuyup da uygulamaz ya... İşte bu mevzudan bahsediyor.

        Arkadaşı da “Nasıl, ne yapıyorsun?” dedi. Çocuk anlatmaya başladı: “Özellikle Yenikapı ve Mecidiyeköy duraklarında insanlar hurra nasıl biniyorlar anlatamam. İnenlere asla yol vermiyorlar. Ben de inadına insanlara vuruyorum. Geçen gün biriyle nasıl sertleştik. Gırtlak gırtlağa geldik.”

        Arkadaşı, “Dikkat et, biri sinirlenir” dedi.

        Çocuk, “Umurumda değil. Yeter artık. Tek başıma bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Üç-beş kişiye anlatsam kârdır. İnsanlar asla beklemiyor. Yahu benim çıkmam gerekiyor ki sen rahat binesin. Bunu asla anlamak istemiyorlar” cevabını verdi.

        Evet, maalesef bazı kişiler bunu anlamak istemiyor. Bir de yürüyen merdivenlerde sağ tarafta durulması gerektiğini... Nedendir bilinmez, öğrenmek, yapmak istemiyor. Ama yurtdışına gitsin, anında uyguluyor. İşte bunu da çözemiyorum.

        Diğer Yazılar