Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MADONNA’dan Jennifer Lopez’e dünya starlarını giydiren ve 9 yıldır Türkiye’de defile yapmayan yurtdışındaki gururumuz Hakan Yıldırım’ın defilesinde yıllar öncesine ışınlandım. Nasıl mı?

        1- Son yıllardaki defilelerde yaşanan, “Orası benim yerim, burası benim yerim” kaosu yaşanmadığı için.

        2- Salonda herkes kendisi için gösterilen yere oturduğu için.

        3- Kendini göstermek için tuhaflıklar sergileyen tiplerden eser olmadığı için.

        4- Son zamanlarda tuhaf kılık kıyafetler içinde defile izlemeye gelen insanlardan bulunmadığı için.

        5- Defile öncesinde “selfie” çekmek için sürekli koşuşturan, ama kimseyle sohbet etmeyen tiplerden olmadığı için.

        İzninizle önceki gün Four Seasons Hotel’de yapılan Hakan Yıldırım defilesini öve öve bitiremeyeceğim. Ki yazılarımı sürekli okuyan ve beni tanıyanlar, öyle bol kepçeden dağıtmadığımı bilir. Ama bir ara Serenay Sarıkaya çığlık atıyor, insanlar ayağa kalkmış alkışlıyor, Gülşen defile sonrası “Esin biz ne yaşadık, bu nasıl bir şovdu böyle” diye şaşkınlığını gizleyemiyor.

        Bir kere modeller, müzik, kıyafet ve ayakkabılar; son yıllarda ülkemde izlediğim en kusursuz işti gerçekten.

        *******

        Burcu’ya ithaf edildi

        ASLINDA bu geceyi Hakan Yıldırım, Dubai’den dönerken 11 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden Burcu Urfalı’ya ithaf etti. Çünkü Burcu ile 7 yıl birlikte çalıştı Hakan Yıldırım.

        Defileyi izleyenler arasında Burcu’nun eşi ve annesi de vardı. Gece boyunca güçlü durmaya çalıştılar, ancak zaman zaman gözyaşlarını gizleyemediler.

        Unutmadan

        * DEFİLE sonrasında podyuma tasarımcı çıkıp selam verir, ancak burada podyuma önce emekçiler, yani arka planda çalışanlar çıktı. Sonra Hakan Yıldırım çıkıp onları selamladı. Buradaki mesaj açık ve netti: “Tek başına hiçbir şey olamazsın. Ekip her şey demektir.”

        * Podyumda Hakan Bahar’ın şarkı söylemesi, defilenin sürprizi oldu ve hayli alkış aldı.

        * Son olarak beni yıllar öncesine ışınladığın için teşekkürler Hakan Yıldırım. Keşke orada bıraksaydın.

        *******

        Türkiye-Avrupa kıyaslaması

        BEN 10 yaşındayken Almanya’da yaşayan dayım, yazları ailesini toplayıp gelirdi. Sürekli “Avrupa’da şöyle, Almanya’da böyle” muhabbeti yaşanırdı.

        Eminim çoğunuzun hayatında böyle hikâye vardır. Neyse ben oldum 20, bu kıyaslama devam etti. 30 oldum bitmedi, 40 oldum bitecek gibi değil.

        Diyeceğim o ki “Avrupa şöyle, Türkiye böyle” diyen kaybeder. Saçma bir kıyas. Serel Yereli de bu hataya düşüp, “Avrupa’da soyundum dökündüm, kimse dönüp bakmadı” demiş.

        Gereksiz ve komik bir söz, tartışmaya bile gerek yok. Türkiye ile Avrupa’yı kıyaslayan mutsuz olur. İsteyen burada da soyunup dökünür. Geçiniz bunları geçiniz.

        Diğer Yazılar