Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİZİ tarihinde görülmemiş bir sezon finaliyle veda etti ‘Çukur’ sezona. Bir değil birçok sezon finali sahnesiyle muhteşemdi gerçekten. Hâlâ konuşuluyor. Son yazımda yapımcı Kerem Çatay’a seslenip “Kayıplar oldu. Haliyle yeni oyuncu bulmakta zorluk çekeceksin. Yeni sezonda artık bana bir yer açılmıştır. Rol bekliyorum” dedim. Sağolsun hemen yanıt geldi, “Yaz boyunca güzel bir rol düşüneceğiz artık” dedi.

        Havalara uçuyorum. ‘Çukur’ diyorum başka bir şey demiyorum. Dört gözle rolümü, şaka bir yana yeni sezonu bekliyorum. Ve herkes gibi Vartolu’yu yani Erkan Kolçak Köstendil’i. Sezon boyunca en çok o konuşuldu. Tanıdığınız, tanımadığınız kadınlar “Vartolu” dedi, başka bir şey demedi. Yaz boyunca özleyeceğimiz Vartolu sezona jilet gibi başladı, jilet gibi devam etti.

        1- ‘Çukur’a giriş:

        Marlon Brando’lu, Al Pacino’lu, Robert De Niro’lu ‘The Godfather’ı izlemeyeniniz yoktur. Vartolu yani Erkan Kolçak Köstendil ‘Çukur’da tam da ‘Godfather’dan bir sahneden fırlamış gibi geldi bana. Beyaz ince çizgili, yelekli, lacivert takım elbisesi ve pek tabii kırmızı mendiliyle. Islak geriye taranmış saçlarını da unutmamak gerek. İşte o ‘Çukur’daki eksik tamamlanmıştı.

        2- Ben bildiğiniz babalardan değilim:

        Vartolu bildiğimiz babalardan olmadığını bordo takım elbisesiyle gösterdi aslında. İtalyan stili bordo takım elbisesiyle sınırları zorladı ‘Çukur’da. Dikkatleri üzerine çekti.

        3-Her şekilde dikkat çekiyorsun Vartoliii:

        İşte o sahne. Köprü altında. Jilet gibi takım elbiselerinden eser yok. Bitmiş, pejmürde bir halde. O sahnede “Adam oynuyor” cümleleri çıktı ağzımdan. Oynuyor gerçekten. Her şekilde yansıtıyor bunu. Takım elbiselerine geri döner mi bilinmez ama köprü altında bitmiş, tükenmiş halde de etkiledi herkesi. Geriye bıraktığı his “Sezona kadar özleyeceğiz” oldu.

        4-Bu da biz:

        Evet bu da sezon finalinde sete ziyarete gittiğim gün birlikte çektirdiğim bir fotoğraf. Vartolu çekim arasında siyah ceketini çıkarıp siyah gömleğini pantolonunun üstüne çekerek yeni sahnesinin gelmesini bekliyor. Erkan Kolçak Köstendil iyi oyuncu ödülünü bir de benden alıyor gerçekten.

        **********

        BUGÜN BAYRAM, ERKEN KALKIN ÇOCUKLAR

        ÜLKEMİZ için önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Sayılı günler kaldı. Hepimiz vatandaşlık görevimizi yapmak için sandık başına gideceğiz, oyumuzu kullanacağız ama önce bayram. Onun neşesini heyecanını yaşayalım. Şöyle bir bayram olsun:

        - Küs olanların barıştığı.

        - Yardıma muhtaç insanlara yardım edildiği.

        - Büyüklerin ihmal edilmediği.

        - Anne ve babalara, büyüklere kötü davranılmadığı.

        - Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüldüğü.

        - Küçükleri sevindirmek için harçlık hatta eskisi gibi mendil verildiği.

        - Diyetin bir günlüğüne askıya alındığı.

        - Tatlı, baklava gibi her türlü yaramazlığa bir günlük izin çıktığı.

        - Çocukların hep güldüğü, koştuğu, oynadığı, savaşın son bulduğu.

        - Büyük, güzel aile masalarında yemeklerin yenildiği.

        - Siyasete her evde ara verildiği. (Tam seçime yaklaşırken bu imkânsız ama.)

        -Bayram tadında kavgasız, gürültüsüz... “Sen o tarafsın, bu tarafsın” demeden, “Biz” diyerek... Mutlu, huzurlu, saygılı, iyi bayramlar diliyorum. Hatta bunun sonsuza kadar sürmesini temenni ediyorum.

        Diğer Yazılar