Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Önceki akşam Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy eşliğinde küçük bir gurup yeni AKM'yi yani Atatürk Kültür Merkezi'ni gezdik. Nasıl özlemişim, nasıl anlatamam.

        13 yıldır hayatımızda koskocaman bir eksikti Atatürk Kültür Merkezi'ni olmayışı. Evet evet eksikti. Sizi bilmem ama benim için eksikti. Benim için AKM'nin orada olması, durması bile bir değerdir. Çünkü sayısız, gösteriler yapılır. AKM birçok sanatçının er meydanıdır. Ben de gerek meslekten, gerekse okul yıllarımda sayısız kez AKM'de gösteri izledim. Çok ama çok özlemişim. Benim gibi özleyenler benim ne demek istediğimi anlayacaktır. O yüzden de hoş geldin Atatürk Kültür Merkezi.

        Yine, yeniden kavuştuk çok şükür.

        Ve gerçekten emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

        AKM bizim ülkemiz için önemli ve değerlidir. Böyle salonların olması şehrimize daha da bir değer katar. Atatürk Kültür Merkezi sade, güzel, keyifli ve abartıdan uzak olmuş. Mis gibi olmuş. Hiçbir abartıya yer verilmemiş. Rol çalıyor gibi gözüküyor ama aslında rol çalmıyor gibi. Sergilenecek eserlerin önüne geçmeyi hedefleyen bir AKM var karşımızda.

        Sade, yalın, görkemli bir salon olmuş.

        İnşası 2,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi'ni gezerken bize eşlik eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy da oldukça heyecanlıydı.

        REKLAM

        Fotoğraflarda göründüğü gibi değil bir kere. O yüzden gidin, görün, o duyguyu içinde yaşayın, hissedin derim. Mehmet Ersoy ve ekibi bizlerin her türlü sorusunu yanıtladı.

        Sonrasında da yine küçük bir gurup için düzenlenen yemekte Bakan Mehmet Ersoy tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

        Uzun bir kuyruk oluşmuştu

        Uzun bir kuyruk oluşmuştu
        0:00 / 0:00

        Güzel bir Atatürk Kültür Merkezi turu sonrasında küçük bir gurup ile yemek yedik. Yemekte de bol bol sohbet ettik Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile.

        Heyecanla anlattı.

        Yeniden yapılacak, inşası süren eserlerden bahsetti. AKM'de görmeyi istediği, hayal ettiği eserlerden söz etti.

        Sıcak, samimi sohbetten çıkarttığım sonuç şudur ki; daha güzel salonlara kavuşacak ülkemiz.

        Ve yemek sonrasında çıkışta uzun bir kuyruk görünce duygulandım. Malum 1,5 yıldır korona sebebiyle evlere kapanmıştık. Tüm sosyal etkinlikler bitmiş, tükenmiş ve yok olmuştu. Sessizliğe bürünmüştü. Ki gün içinden, etkinliğe katılmasa bile fotoğraf çektirmek için gelen kişi sayısı oldukça fazlaymış.

        Merak büyük yeni AKM'ye.

        Ancak ben bu etkinliklerde ünlülerimizi de görmek istiyorum. Tiyatroya, sinemaya, müziğe, kısacası sanata emek vermiş ünlülerimizi. Turizm ve Kültür Bakanımız Mehmet Ersoy ve ekibinin de en kısa sürede böyle bir etkinlik tertipleyeceğine eminim. Çünkü bu salonlar sanata emeğe geçen insanlarla şahlanır ve daha da çok değerlenir öyle değil mi?

        Çilem'in çilesi

        Çilem'in çilesi
        0:00 / 0:00

        Çok yazık.

        Gerçekten çok ama çok yazık. Adana'da, kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği iddiasıyla eşi Hasan Karabulut'u tabancayla vurarak öldüren Çilem Doğan, yeniden cezaevine girecek. 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanmış.

        Çok üzgünüm. İyi de ne yapsaydı bu kadın Allah aşkına soruyorum. Ne yapsaydı?.

        Tamam mı deseydi?

        Kabul mü etseydi?

        Ya da kabul etmediği için, boyun eğmediği için öldürülmeyi mi bekleseydi sayısız kadın gibi?

        Gerçekten bir kadın olarak isyan ediyorum verilen bu kararlara. Kanım donuyor, kahroluyorum. Tam bu haberi okurken yeni bir bir kadın öldürüldüğünün haberi geldi.

        Eşi boğazını kesip, üstüne bir de yastıkla boğup öldürmüş.

        Yazarken bile kanım donuyor. Düşünemiyorum.

        Kadınlar öldürülüyor. Artık buna bir dur demenin vakti geldi de geçiyor bile. Sizler böyle kararlar verdikçe sonu gelmeyecek.

        Diğer Yazılar