Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Malumunuz bu kış herkesi yordu. Kar-kış bizi bırakmadı. Ki bırakacağa da benzemiyor gibi. Nisan ayında da kar sürprizi olacakmış tadında haberler yapılıyor. Ülke geneli bu sene kara teslim oldu. Ve sabırsızlıkla dört gözle yazı bekliyoruz.

        Derken yaz konserlerinin listesi de gelmeye başladı.

        Bir dönem yabancı isimlerin ilgi odağı olan ülkemiz yeniden hareketlenmeye başlıyor. Pandemi sebebi ile ara verilen konserler Haziran ve Eylül'de yapılacak. Ve Beşiktaş Kültür Merkezi Organizasyonu ile çalışmalara hızla başlamış.

        6 Haziran Volkswagen Arena Pink Floyd grubunun efsanevi davulcusu Nick Mason, Saucerful of Screts grubuyla,

        10 Eylül KüçükÇiftlik Park'ta ise Dimitri Vegas & Like Mike sahnede olacakmış.

        Yakında daha büyük sürprizler bizi bekliyor. Ki bu yazın bol konserleri, bol eğlenceli geçeceğini düşünüyorum. Nisan ayında gece yarısı müzik yasaklarının da kalkması bekleniyor ki, herkesin dört gözle beklediği bir haber bu.

        Hem yeme-içme sektörü için, hem turizm açısından gece yarısı yasaklarının kalkması mühim. Ve ülkemizde yapılacak konserler pandeminin yarattığı yılgınlığı silip atacaktır. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

        Dırdır ayarı önemli

        Dırdır ayarı önemli
        0:00 / 0:00

        Ahhh bin yıllık konu; "Kadın dırdırıı"

        Şimdi eğri oturup, doğru konuşalım. Bazı erkekler de dırdır yapıyor ama kadın dırdırı meşhur olmuş ya... Varsa yoksa kadın dırdırı.

        E tamam evet bazı kadınlar çok dırdır yapıyor. Ben de yapıyorum zaman zaman. Ama yerinde. Sonra tıp diye susuveriyorum. Ki bir kadının da susması en fena bir şeydir. Kadın bir sustu mu, sonrası konuşturmak zor olur. Ancak evet bazı hemcinslerim susmuyor. Uzattıkça uzatıyor. Sakız gibi. Gereksiz ki, oyuncu Aybüke Pusat ne güzel itiraf etmiş İbrahim Selim'in programında "Kendinden boşanma sebebin ne olur?" sorusuna hiç düşünmeden direkt "Çok dırdırcıyım. Dırdır çenemle adeta yıldırırım. Çenem yüzünden kendimden de boşanırım" demiş.

        İşte bu...

        Kendi ile barışık insanlara bayılıyorum. Net ve direkt.

        Aybüke'nin cevabı sonrası kendimi düşündüm. Mesela benim dırdırım boşanma sebebi olmaz. Çünkü gerçekten sevmiyorum dırdırı, kavgayı, bazı konuları gereksiz uzatmayı.

        Bir yerde durmak gerek.

        Ama sonra etrafıma bir baktım. Evet ya... Mevzuları ne çok uzatan kadın ve adam var. Yapmayın gereksiz yere uzatmamak gerek. Hem dırdır yapmak sağlığa da zararlı. Şu sıkıntılı günlerde ne gerek var.

        Bir kere söylersin karşı taraf anlamıyorsa zaten geçmiş olsun. Uğraşmayın bile...

        Sal gitsin...

        Ki söylenen şey hem sen hem karşı taraf tekrar yapıyorsa geçmiş olsun. O ilişkiden yarar gelmez.. Benden söylemesi.

        Bu arada yeni neslin en sevdiğim yanı direkt ve şeffaf olup kendilerini eleştirmeleri.

        Unutmadan

        Unutmadan
        0:00 / 0:00

        -"Pera Palas'ta Gece Yarısı" dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapan Pera Palace Hotel yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyormuş. Kapıda kuyruklar oluşmuş. Kuyrukları görünce bayıldım. Diziyi izleyince ben de koşa koşa Pera Palas'a gitmek istedim. Çünkü gerçekten çok güzel gözüküyordu. Ve çok değerli bir otel. Kıymetini bilmemiz gerek. Bu arada dizi hakkında bir yorum yapmadım. Merak edenler olmuş. Ama başıma bir şey gelmeyecekse "Ben beğendim". Hazal'ı da çok beğendim.

        -Yönetmenliğini ve senaristliğini Gizem Kızıl'ın üstlendiği, yapımcılığını Ayşe Barım'ın ortak yapımcılığını Gizem Kızıl, Bulut Reyhanoğlu ve Emre Oskay'ın yaptığı, "Bana Karanlığını Anlat" filmi 41'inci istanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Bölümünde "Altın Lale En İyi Film Ödülü" ve "Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü" için yarışacakmış. Sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum.

        Yüzük sorunsalı

        Yüzük sorunsalı
        0:00 / 0:00

        -Mehmet Dinçerler'in, Hadise'ye evlilik teklifinde bulunurken taktığı 3 milyon TL'lik yüzük hala dillerde. Yok o taş öyleymiş, yok o taş böyleymiş. Hanımlar taş konuşuyor başka bir şey konuşmuyor. Bir tek ben anlamıyorum bu işlerden ve evet Hadise'nin yüzüğü daha uzun yıllar konuşulacak sanırım. Bu arada kadın istese o yüzüğü kendi de pek tabii alabilirdi. Ama tabii sevdiğin adamın alması ayrı bir güzellik.

        -Ve diğer yüzük sorunsalımız Seda Sayan'ın tek taşı. Yok evlilik teklif ettiği Çağlar mı takmış yoksa takmamış mı? Yüzüğün fiyatı 10 milyonmuş. O nasıl takabiliyormuş. Öncelikle, "Parayla imanın kimde olduğu belli olmaz" diye bir laf vardır. Ben buna çok inanırım. Ancak Seda Sayan, "Bu yüzük benim kendim aldım" demiş. Ki Seda Sayan'ın o yüzüğü ve daha fazlasını alacak gücü vardır. İlla ki, bir erkeğe bağlamamak gerek bazı yüzükleri. Ve kadınlarda tek taşını kendi alabilir. Ki zamanında ben de kendim almıştım. Takılmayın hanımlar bazı detaylara...

        Diğer Yazılar