Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son yıllarda unuttuğumuz bir duygu var. O da "Mutluluk" ya da "Mutlu" olmak.

        Mutlu sözlük anlamında; her türlü isteği eksiksiz ve sürekli olarak yerine gelmiş, mutluluğa ermiş (kimse) olarak geçiyor.

        Mutluluk ise; bütün özlemlere, bütün isteklere eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak erişilmekten duyulan kıvanç durumu.

        Yani kendi duygusunu, mutluluğunu ön plana çıkartan kişiyi koruma altına almamız gerekirken.

        Yani, mutluluğu için yaşayan kişiyi tebrik etmemiz gerekirken.

        Yani, "Helal olsun bak ne güzel kendi için yaşıyor" diyecekken.

        Yani "O", "Şu", "Bu" ne der demediği için alkışlayacakken.

        Yine, "O"nun, "Bu"nun, "Şu"nun için yaşayan kimse olmadığı için tebrik edecekken eleştiriyoruz.

        Seda Sayan'ı.

        Ben Seda Sayan'ı tanıdığım günden bu yana çalışıyor, ailesine bakıyor. Tüm ailenin sorumluluklarını sırtlanmış gidiyor.

        Yıllardır bu sektörde zirvede kalmayı da başarıyor.

        Üstelik tüm bu mücadele de kendine bakıyor.

        Fıstık gibi.

        Daha doğrusu tabiri caizse taş gibi.

        Aşık oluyor evleniyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Kiminle evlenmiş, yaşı kaçmış. Kime ne! Ne olursa olsun bravo. Kendi için yaşıyor. Ve gerçekten günümüzde çok kıymetli bir duygu bu.

        Evet tamam son yıllarda millet, bir başkasının mutsuzluğu ile mutlu olduğu için anlayamıyor bu duyguları. Ama mutlu olmak bir başkasının mutsuzluğundan değil, mutluluğundan mutlu olmaktır demektir. Bunu kendinize defalarca tekrarlayın isterseniz.

        REKLAM

        Evet Seda Sayan yedinci kez evlendi ve gerçekten helal olsun. Benim öyle enerjim olsa ben de evlenirdim üç-beş. Tek evlilikle kalmazdım. Ama bu tamamen enerji meselesi. Güven meselesi. Seda Sayan'da bu güç, enerji ve güven duygusu kaybolmamışsan evlensin tabii.

        Hala dinç ve kendinden emin. Kime ne! Üstelik bazı kadınların yaşları rakam olarak ilerler ama duyguları hep aynı yaşta kalır unutmayın.

        Üstelik Seda Sayan köşesine çekilecek bir kadın değil ki, asla da çekilmesin. Birçok kadına da cesaret veriyor, yüreklendiriyor.

        Daha ne olsun! Helal olsun bacım... Bir ömür boyu mutluluklar olsun inşallah.

        Oğulcan ile arasına kimse giremez

        Oğulcan ile arasına kimse giremez
        0:00 / 0:00

        Seda Sayan ile oğlu Oğulcan Engin'i arasında harika bir diyalog var. Bırakın evliliği ana-oğul arasına hiç kimse giremez. Ki bundan önce ki, ne evliliğine ne de ilişkisine karışmadı bildiğim kadarıyla Oğulcan.

        Ayrıca bu saatten sonra ne Oğulcan bir sınırlama getirir ne de Seda Sayan oğluna fikrini sorar. Çünkü öyle bir güven ve sorumluluk var aralarında. Bundan daha güzel bir şey olamaz.

        Ne yani, kadın belli bir yaşına geldiği zaman hayattan elini eteğini çeksin mi? Yapmayın lütfen hanımlar-beyler. Erkek her yaşta istediği kişiyle birlikte olacak.

        İstiyorsa evlenecek.

        Ama kadın yapamayacak, öyle mi? Geçelim lütfen bu mevzuları...

        Hadi erkeklerin işine geldiği için böyle konuşuyor ya da böyle düşünmek istiyor. Fakat siz hanımlar. Siz yapmayın bari!!!

        Her yerde konu aynı

        Her yerde konu aynı
        0:00 / 0:00

        Uçakta, gezmede, trende, yaylada, tatilde, çayırda, çimende.

        Mevzu aynı.

        Hayat pahalılığı...

        Kiminle karşılaşsam, kiminle konuşsam, kiminle muhabbet etsem konu hep aynı; "Hayat çok pahalı, bu yaz tatile zor gideceğim sanırım, otel fiyatları inanılmaz pahalı, markete girdim şok oldum, benim iki-üç çocuğum olsa hayatta geçinemem" gibi uzayıp giden cümleler kuruluyor.

        Önceki gün bir arkadaşım, "Okul tatilinde Marmaris'e annemlerin yanına gittim. Bir araya geldik. Deniz kenarında oturuyoruz. Bir-iki saat oturduğumuz süre boyunca sadece 'Domatesin kilosunu gördün mü?', 'Biber fiyatlarından haberiniz var mı?' diye konuşuyoruz" dedi. Hatta arkadaşım, "Bir ara, 'Arkadaşlar yeter bari burada konuşmayalım' dedim" diye anlatıyordu.

        Peki sonuç ne olacak?

        Kimse bilmiyor. Ki geçen bir arkadaşım, "Bilmemek de güzeldir. Bakalım nereye kadar gideceğiz böyle" dedi. Ben de meraktayım. Özellikle bu yaz nasıl geçecek herkes gibi ben de aşırı meraktayım. Keza yazlık yerlerde fiyatlar inanılmaz uçmuş durumda.

        Otel ve ev fiyatları hakkında sık sık yazıyor ve konusunu ediyoruz. Keza haberlerin en baş konusu bu. Bakalım bizi nasıl bir yaz yaz bekliyor.

        Diğer Yazılar