Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Küçük mekanların büyük kahramanları onlar. Gerek ünlü bir sanatçının arkasında vokal yapıyor, gerekse sahnenin önünde kendi şarkılarını söyleyerek parlıyorlar. Yıldızları en parlayan birbirinden güzel ve başarılı altı kadın son zamanlarda fırtına gibi esiyor.

        Gece gündüz demeden, memleketin dört bir köşesindeki popüler mekanlarda sahneye çıkan yeni dönemin yeni yıldızları Özlem, Alya, Dicle, Eda, Ayla ve Seda gerek düğünlerin, gerek beach'lerin, gerek özel gecelerin çoğunluk ise popüler mekanın aranılan yüzleri ve sesleri.

        Ben de sık sık onları dinlemeye gidiyorum.

        Çok rahatlar. Kıyafet konusunda asla kasmıyorlar. Kendilerini rahat hissettikleri en rahat kıyafetlerle sahneye çıkıp şarkılarını söylüyorlar. Neredeyse haftanın altı, yedi gecesi sahneye çıkıp şarkı söylüyorlar.

        Gelen seyircinin çoğunu tanıyor, iletişim kuruyor, arkadaş oluyorlar.

        Göz teması kurup, seyircinin nabzına göre repertuar değiştiriyorlar.

        Seyircileri ile dost ve arkadaş olup sahneden gerek onlara laf atıp şarkılarını birlikte söylüyorlar.

        Kimi zaman efkarlı, çoğu zaman eğlenceli şarkılar ile kah kendi dertlerinden bahsediyor kah da, hayata dair ufak da olsa cümleler kurup sabahlara kadar şarkılarını söylüyorlar.

        Seyirciden "E nerede alkış" diye eski jenerasyon saçmalığını asla dile getirmeyip kimseden zorla şampanya istemiyorlar.

        Seyircilerini eğlendirirken, kendileri de fazlasıyla eğleniyor.

        İşte yeni dönemin karanlık gecelerinin parlayan yıldızları.

        Özlem Başar

        Özlem Başar
        0:00 / 0:00

        Özlem Başar'ı aslında ilk Simge Sağın'ın vokalisti olarak fark ettim. Değişik bir sesi ve yorumu vardı. Asla sanatçının önüne geçmeye çalışmıyordu. Sonra asıl Murat Dalkılıç ile daha bi dikkatimi çekti.

        Çünkü Murat mikrofonu Özlem'e verdiği sırada seslendirdiği rap şarkısı ile şaha kalkıyor. Ki sadece benim değil herkesin çok eğlendiği, dakikalarca alkışladığı bir yorum sergiliyor.

        Çok istememe rağmen çoook geç de olsa sahneye çıktığı İstanbul Arnavutköy'deki Rise'n Fall'da izlediğimde ise "Tamam" dedim. Özlem adeta parlıyor.

        En son "Kaf" isimli bir şarkı çıkarttı. Murat Dalkılıç ile de düet yaptı. Yakın zamanda da yeni şarkılar hazırlayacakmış. Ama ben kendisine de söylüyorum. Özlem'in acilen Sefo ile bir çalışma yapması şart.

        Hem ses renkleri, hem de yorumları birbirine aşırı benziyor. Ortaya harika bir çalışma çıkar benden söylemesi.

        Alya

        Alya
        0:00 / 0:00

        Uzun süredir İstanbul gece hayatında sahneye çıkıp kendinden söz ettiren Alya, bu yaz adeta fırtına gibi esiyor. Bir gün boş vakti yok. Her gün bir mekanda sahneye çıkıyor.

        Özellikle Bodrum-İstanbul arası mekik dokuyor.

        "Alya'dayız" hashtag'ı ile arkadaşlarını, dostlarını, sevenlerini kendi açtığı ve kendi hashtag'ını oluşturduğu bir hesapta topluyor. Profesyonel bir ekiple de çalışmaya başladı.

        Gayet başarılı ilerliyor.

        Gördüğüm ve izlediğim kadarıyla doğru adımlar atıyor. Yani popüler olmak, kendinden söz ettirmek, ün-şöhret artı ses ve sahne performansı gerekliliğini yerine getiriyor gibi.

        Yakın zamanda Alya'nın adını duymayanlar da duyar benden söylemesi.

        Dicle Olcay

        Dicle Olcay
        0:00 / 0:00

        Serdar Ortaç'ın "Bilsem Ki" şarkısının performansı ile tanımayanlar da tanıdı Dicle Olcay'ı "O Ses Türkiye" yarışması ile. Sesi, yorumu, ses rengi muhteşem.

        Bazı dizilerde de seslendirdiği şarkılar ile oldukça dikkat çekti. Konservatuar mezunu. Uzun yıllar Murat Boz'un vokalistliğini yapan Dicle Olcay, daha sonra Bengü ile çalışmaya başladı.

        Şimdi de, "Dur Sözünde" isimli bir yeni çalışma ile müzik dünyasında farklı konumlanmaya çalışacak.

        Şöyle ki, Dicle sahneye çok yakışıyor. Ve gerçekten güzel sahne yapıyor. Seveni, alkışı çok. Yakın zamanda adından fazlasıyla söz ettirir. Kızıl saçlarıyla, fiziği, yorumu, sahne performansı bir araya gelince muhteşem bir sahne ışıltısı oluyor. Dicle daha da dikkat çeker benden söylemesi.

        Seda Mete

        Seda Mete
        0:00 / 0:00

        Yıllar önce geç de olsa keşfettiğim muhteşem bir sesti Seda Mete.

        İlk sahneye çıktığı an, "Kim bu kız" demiştim bir düğünde. Sonra gözlerimi ayırmadım. Sonra bir gece, küçük bir mekanda izledim. Yine parlıyordu.

        Sonra yine bir düğünde gece sahneye çıktı. "Of" dedim. Yine "Farklı bir Seda" vardı karşımda.

        Her izlediğimde beni kendine hayran bırakıyor. Muhteşem bir yorumu var gerçekten. Yeni dönemin parlayan altılısının sarışın bombası.

        Ve çok iyi bir şarkıcı. Sezen Aksu'dan "Herkes Yaralı" derken bir başka. Harun Kolçak'ın "Kal Benimle"sinde bir başka.

        Sahnede giydiği renkli ve farklı kostümleri ile de oldukça beğeniliyor. Ben bayılıyorum. İzleyin benim gibi düşüneceğinize eminim.

        Ayla Balyemez

        Ayla Balyemez
        0:00 / 0:00

        İlk single çalışması "Aşk Olsun" ile listelere hızlı girmişti Ayla Balyemez.

        Sonra müzik dünyasına "Dumbala" dedi. Müzik hayatına 2004 yılında başlamış Ayla. Hem davetlerin, hem de eğlence mekanlarının aranılan isimleri arasında en başları çekiyor.

        Güçlü bir sesi ve enerjik sahnesi performansı var. Kıpır kıpır. Bengü'nün vokalistliğini yaptığı dönemlerde de dikkat çekiyordu. Türkiye'nin birçok farklı mekanında rast gelebilirsiniz Ayla'ya da diğer isimler gibi.

        Çünkü gerçekten bu son yılların parlayan altı güzeli Türkiye'yi karış karış geziyor. Ayla'da onların en başında.

        Eda Önder

        Eda Önder
        0:00 / 0:00

        Simge Sağın'a, Özlem Başar ile birlikte vokal yapan Eda Önder'i ilk Alaçatı'da izlediğimde, "Zeynep Bastık"ı gördüm sanki dedim.

        Amaaaa daha kimsenin adını duymadığı, bilmediği yıllar yıllar önce Gizli Kalsın sahnesindeki Zeynep'ten bahsediyorum.

        İlk sahneye çıktığı günlerden.

        Bir anda Eda'yı orada gördüm.

        Geçen akşamda izledim. Biraz daha kendini geliştirirse neden olmasın. İkinci bir Zeynep Bastık çıkabilir o küçük sahneden. Unutmayın çalışarak, doğru insanlarla yol alarak her şey mümkün.

        Önemli olan "Ben oldum" demeden her gün daha yeni başlıyor gibi şevkle çalışmak, öğrenmek ve kendini geliştirmektir en önemli olan.

        Eda'nın da bu anlamda yıldızı parlıyor. Seveni ve izleyeni bol. İzlemediyseniz ajandanıza ekleyin derim.

        Diğer Yazılar