Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eh tamam işte olan oldu. Ayarlar komple bozuldu.

        Artık sosyal medyada kim ne yapacağını şaşırdı.

        Şimdi de muhafazakar görüntülü bir kadın; hem de çocuğunun yanında!!!!. Sırf para kazanmak için tuhaf tuhaf görüntüler sergiliyor TikTok'ta. İzlerken sürekli, "Tövbe estağfurullah" diye diye bir hal aldım.

        Hiç "TikTok" hesabım yok. Ama arada birileri bana orada olan biteni yolluyor. Ağzım yarım metre açık kalıyor. Ki, öğlen kuşağına denk geldiğim zaman da sürekli "Tövbe tövbe" diyerek şaşırıyorum. Yani o derece artık aklım, dimağım almıyor.. Gerçek mi bu insanlar? Gerçekten aynı ülkede mi, aynı memlekette mi yaşıyoruz biz bu tiplerle. Kim hangi saygıya, örf ve adetlere göre yetiştirmiş bu insanları. Gerçekten anlamak mümkün değil.

        Bu TikTok'taki konuyla ilgili gün boyu okuduğum ve aldığım bilgilere göre sanırım kadın aslında kapalı da değilmiş. Ama gerçekten tam bilmiyorum. Fakat isterse kapalı olsun, isterse olmasın. Ben asla bu konuyla ilgilenmiyorum. Benim ilgilendiğim bir kadın çocuğunun yanında nasıl böyle tuhaf hallere bürünür. Ve nasıl bu mantıkta bir sosyal mecrada bulunur.

        Gerçekten aklım almıyor.

        İletişim uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak bu konuyla ilgili, kendi sosyal medya hesabından şöyle yazmış: "Ne yazık ki, çocuğu travma yaşatacak şekilde cinsel içerikli videolar çekmiş. Yalnızlık ve beğenilme arzusunun geldiği nokta!!! Ayrıca canlı yayından para kazanma durumu birçok insanı delirme noktasına getirmiş. Ara ara inceliyorum yüzde 99 akıl sağlığı yerinde olmayan insanlarla dolu. Para için soyunan, deli deli hareketler yapan, çocuklarını istismar eden, birbirlerine saldıran, insanlara şiddet uygulayan kişilerle dolu. Yaptığım incelemede şunu fark ettim bu platform köyünden göçüp şehre yerleşen, kendine bir yer bulamamış, aidiyeti olmayan, ailesiyle arası bozuk, travmalı, ciddi bir yalnızlık çeken insanlarla dolu. Görülme, fark edilme ve beğenilme arzularına cevap veren bir yer TikTok..."

        REKLAM

        Ki aynen ben de kendisi gibi düşünüyorum ve ekliyorum.

        Okumuş, kültürlü, bilgili insanların da sosyal alemde ne tuhaflıklar yaptığına şahit olduk, oluyoruz. İnsanımızın genelde "Beni görün" duygusu hakim. Herkes "Ben ben ben" diyor bilirkişi olmak istiyor.

        Çoğunluğun ciddi bir beğenilme arzusu var.

        O videodaki kadın durum böyle başlamış belli ki. Savcılığa verdiği ifadede de, "Kocamın kumar borcu vardı. O yüzden para kazanmak amaçlı yaptım" dese de belli ki evveliyatı var.

        Yazık gerçekten yazık. Bu sorunu asla çözemiyoruz ki, toplumumuzda daha eğitim seviyesini oturtamamışken sosyal medya ile tanışmamız gerçekten pek hayırlı olmadı.

        Bunu da yıllar geçtikçe daha da fazla hissediyoruz.

        Bakalım daha neler göreceğiz. Ki inşallah görmeyiz.

        Zavallılık

        Zavallılık
        0:00 / 0:00

        Bu tiplerden ziyade benim diğer en takıldığım konuda yaşı ilerlemiş, yaşlı teyze ve amcalarımıza yapılan söz de komik hareketler.

        Sırf izlenmek için.

        Sırf 'like' almak için.

        Sırf gündem olmak için anneanne, babaanne ve dedelerine yapmadık çirkinlikleri bırakmayan tipler bana nasıl geliyor biliyor musunuz? Zavallı, cahil, cüheyla...

        Gerçekten bu tipler zavallılar ve acilen tedavi olmalılar.

        Büyüme aşamasında bu düşüncedelerse büyüyünce evlenecekler, yuva kuracak üstelik çocuk büyütecekler. Vah ki ne vah!

        Bu tiplere izin verilmesin. Bu tipler evlenmesin.

        Bu tiplerin anne ve baba olması kesinlikle yasaklansın.

        Yeterli eğitimi, bilgiyi, birikimi ve saygıyı öğrenmedikçe bunlara evlilik, anne-baba olma izni verilmemeli. Daha büyüklerine nasıl davranacağını bilemeyen bir genç gerçekten yuva kuramaz. Anne ve baba hiç olamaz.

        Ki gördüğüm kadarıyla sosyal medya bunlardan geçilmiyor. Özellikle TikTok alemi.

        Geçen denk geldim. Yaşlı bir teyze yerde oturmuş hamur yoğuruyor. Sanırım torunu olan kişi de, (Çünkü sadece sesi duyuluyor) torunu koşa koşa geliyor elinde de bir mause (bilgisayarın kablosuz gösterme aleti) teyzeye uzatıyor telefonmuş gibi.

        Teyze de, telaşla alıyor konuşmaya başlıyor. Sonra bakıyor ki, telefon değil. O teyze nasıl oluyor size anlatamam. O an içim cız ediyor. Torununa öyle bir bakıyor ki; of ki ne of. Torun da dünyadan bi haber, onu paylaşmış bir de. Oysa ki, kadın orada bakışlarıyla beter ediyor torunu.. Ben de o an telefonun içine girip o teyzeye sarılmak istiyorum.

        Teyze nasıl üzülüyor ve siz de görüyorsunuz.. O yüzün şekli, ifadesi, bakışı. Of anlatamam. Bakışları gözümün önünden gitmiyor.

        Ve dudaklarında sadece, "Kurt kocayınca, köpeğin maskarası olurmuş" tadında bir laf çıkıyor. Ki az bile söylüyor.

        Şimdi eğer bir genç beni okuyorsa ki zannetmiyorum. Bu cümlelere, "Siz hiç genç olmadınız mı? Yapmadınız mı böyle şeyler" diyebilir.

        Yapmadık efendim.

        Bizler küçüklerimize saygı, sevgi, koruma, büyüklerimize de aşırı saygı göstermeyi öğrendik. Böyle büyütüldük.. En baş öğretmenlerimiz anne ve babalarımız bize bunu öğretti.

        Bizler çok özgür çocuklardık. Sokakta büyüdük. Koştuk, oynadık. Zıpladık, hopladık. Ama büyüklerimiz karşısında hiçbir zaman böyle şaklaban olmadık.

        Zavallı hiç olmadık.

        Bunu bir büyüğüne yapan büyümüş; yani ortaokul aşamasını geçip liseye doğru yol almış bir genç için diyorum şaklabandır. Büyüklere böyle şeyler yapılmaz.

        Hiç zannetmeyin bizlerin dönemleri de sütlü, ballı kaymak değildi. Siyasi olaylar, Türkiye dönemleri ki her dönem aynıdır. Anne ve baba ev de sürekli tartışmalar. Borçlar, senetler, bilmem neler. Of ki ne of. Şimdiki neslin asla çekemeyeceği, asla kabul edemeyeceği yıllar ve olaylar yaşadık çocukluğumuzda. Yani şimdiler gibi her dediğimiz de anında olmuyordu. Gece yarısı "Canım bilmem ne istedi sipariş ver" çocukları da değildik. Yeri gelir ekmek arası, peynir ile geçiştirirdik hayatımızı. Ama saygıyı elimizden bırakmadık. Böyle densizleşmedik asla.

        Sosyal medya alemi yoktu evet ama ekranlarda benim çocukluğumda da "Çinçin"ler vardı. Huysuz Virjin'ler vardı. Dansözler göbek atıyordu. Ne ahlakımız bozuldu, ne de dengimiz. Büyüklerimiz ile alay etmeyi bırak aklımıza bile getirmezdik.

        Lütfen çocuklarınıza ilk önce bunu öğretin. Ben denk geliyorum bazı anne ve babalara, "Ne yapalım söz dinlemiyorlar. Sosyal medyada görüyorlar" falan deniyor ya... Çok üzülüyorum o anne ve babalara.

        Geçiniz bunları.

        Zaman ayırınız

        Zaman ayırınız
        0:00 / 0:00

        Boran Kuzun, "Anladım ki, kendine zaman ayırmak çok önemli Kendine zaman ayırmakla yalnız kalmak arasında fark var. İnsanın bunu öğrenmesi zaman alabiliyor" demiş ki!!!

        Eh işte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.

        Önce kendinize zaman ayırın.

        Sonra anne ve baba olun. Sonra da onlara zaman ayırın. Çocuk sahibi herkes olur onu büyütmek, topluma yararlı biri yapmak öyle kolay mı yahu. O çocuğa zaman ayırmadıktan sonra, o çocuğu doğru düzgün bir eğitim vermedikten sonra dünyaya getirsen ne olacak ki!!! Bak böyle tuhaflıklar oluyor sonra. Öyle değil mi?

        Sürekli

        Sürekli
        0:00 / 0:00

        "Songül Karlı'nın son hali şaşırttı" başlıklarını görünce kendimi sürekli Songül Karlı'nın son haline bakarken görüyorum.

        Sonra da söyleniyorum;

        Yahu kadın zayıflamış.

        Kadın saçını boyatmış.

        Kadın güzel fotoğraf çektirmiş.

        Kadın güzel giyinmiş.

        Kadın güzelleşmiş işte.

        Yani bunda şaşıracak, "Son hali" falan filan diye son dakikalar yaratmanın ne manası var!!!

        Ya da böyle anonslamanın. Ya da ben neden sürekli o "şaşırttı" kelimesine bakıp o habere giriyorum. Ya da ne olması gerekiyor ki, daha fazla şaşırmayın. Ben anlamadım. Çıkamadım da bu haber başlığından.

        Diğer Yazılar