Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GEÇEN hafta "Altüst Muhabbetlerde Twitter fenomeni "mesutbahtiyar" olarak tanınan Fatih Aker yayına sakızla çıkınca birçok tepkiyi üzerine çekmişti. Biz "Sakin olun altı üstü bir sakız" dediysek de tepkileri engelleyemedik. Ve gecenin en dikkat çeken olayı tabii ki sakız olmuştu. Cumartesi akşamı dışarıya çıkmaya hazırlanırken CNN Türk'de yayınlanan 31. İstanbul Film Festivaline şöyle bir göz atayım dedim. Ödül töreni başladığı an kamera salondaki konukları göstermeye başladı. O da ne 3-5 kişi patlata patlata sakız çiğniyor. Ben, "Kesin mesutbahtiyar'dan sonra sakız moda oldu galiba" diye düşünürken ödül verilmek üzere ismi açıklanan yönetmen Zeki Demirkubuz da sakız çiğneye çiğneye sahneye çıktı. Üzerinde kot, siyah tişörtüyle sahneye çıkıp bir de üstüne üstlük sakız çiğnemesini öylece izledim. Ama itiraf etmem gerekirse sakız, Nuri Bilge Ceylan'ın kazağının önüne geçemeyecek. Kendisi de en önde izliyordu durumu.

        İstanbul'da gece hayatı

        YAŞ ilerledikçe "Eskinin tadı yok" sözünü sık sık tekrarlar olduk diyeceğim ama gerçekten İstanbul'da gece hayatı eskisi gibi değil. Tadı tuzu pek kalmadı. Gece hayatının raconlarını bilenler de artık yok. Mekâna alınmayan "Sen benim kim olduğumu biliyor musun?" diyerek çıkarıyor tabancayı. Ya da mekânın içinde kendisine karşılık vermeyen kızın başında bardak kırabiliyor. Tamam eskiden de çok acayip şeyler yaşanırdı gecelerde. Adı üstünde karanlık ve gece. Her şeye de hazırlıklı olmak gerek tabii. Ama eskiden kim kimlerden, kim ne iş yapar, kim daha güçlü, kimin arkası sağlam bilinirdi. Şimdi öyle bir durum yok. Kimin kim olduğu, kimin kuvvetli olduğu, kimin arkasının sağlam olduğu belli değil. Bana sıklıkla "Nereye gidelim, neresi daha güvenli, nerede daha çok eğleniriz" gibi sorular geliyor. İnanın bunun cevabı çok zor. Önemli olan kendinizi kaybetmeden, eğlencenin dozunu kaçırmadan eğlenmek. Ancak siz kendiniz kendinizi koruyarak keyifle eğlenebilirsiniz. Onun dışında her mekânda bir şey olabilir. Size sadece gecelerden ufak detaylar verebilirim.

        1- Cuma-cumartesi trafik yoğun olur.

        2- Yoğun trafikte gördüğünüz o lüks arabaların çoğu kiralık. Ferrari de kiralanıyor, jeep de.

        3- Mekânlarda loca kapatmak statü belirtisi.

        4- Loca fiyatları 1500 TL'den başlıyor.

        5- DJ kabininin yanındaki loca her zaman en iyi locadır ve fiyatı yüksektir.

        6- Cuma-cumartesi geceleri birçok mekân kapıda bilet keser.

        7- Yanında kız arkadaşı olan erkek, bilet kestirmek istemez. Çünkü gerektiği havayı bilet kestirince atamaz.

        8- Mekânın işletmecileri ile arasını iyi tutan müdavim gitmeden önce onu muhakkak arar, kapıdan karşılanmak ister.

        9- Birçok mekânda masaların üstünde turşular vardır. Neden? Çünkü turşu çok susatır ve daha çok içki içmenizi sağlar.

        10- Güvenmediğiniz ve bilmediğiniz mekânlarda bazı içkilerden uzak durmanızda yarar var.

        Şimdi moda diz estetiği

        BU kadınlardan korkulur. Bir dönem moda olan Kim Kardashian poposunun yerini şimdi de diz estetikleri aldı. Hollywood yıldızlarının dizlerinin fotoğrafını götürüp aynı dizi yaptırmak isteyen kadınlar var. Doktor Tunç Tiryaki son günlerde en çok yaptığı estetiklere bir de diz estetiği eklemiş. Şimdi efendim bu ameliyat şöyle yapılıyormuş. Diz bölgesinde oluşan yağ dokusu lokal anesteziyle yaklaşık 10 dakika süren bir liposuction işlemiyle inceltilebiliyormuş. Diz bölgesinde oluşan çökme ve sarkmalar için ise geçici dolgu ve mezoterapiyle istenilen görüntüye sahip olmak mümkün oluyormuş. Durum bu. Yakında estetik yapılmayacak yer kalmayacak sanırım.

        Diğer Yazılar