Hanımlar biraz rahat
Türk erkeklerinin hayran olduğu bir ırkın kadınlarının yaşadığı yere gidince Türk kadınlarının erkekleri çok daralttığına şahit oluyorsunuz. Rus kadınlarının yaşadığı yer St. Petersburg'da bazı olaylara şahit oldum. Malum vize kalkınca Rusya'ya akın akın Türkler gitmeye başlamış. Belli ki, hepsi kafa dağıtmaya gelmiş. Ama maşallah ellerinden telefon düşmüyor. Çünkü Türkiye'den sevgili ya da eşleri hepsini kontrol altında tutuyor. Kimisi, "İş gezisine Venedik'e gidiyorum" demiş, kimisi de "İtalya'ya gidiyorum" demiş. Ama nafile. Erkekler sürekli telefonda dert anlatıyorlar. Hayır anlamadığım bir şey var çapkınlık her yerde yapılacak bir şey değil mi? Yani unutmayın hanımlar telefonda konuşurken yani siz erkeğinizi daraltırken onun gözü oynaşta olabilir. İsteyen anahtar deliğinden bile yapar çapkınlık. Yani bu kadar sıkboğaz etmeyin diyorum. Biliyorsunuz 'yasak' olayı daha da cazip hale getirir. Düşünün ki, size yalan söyleye söyleye Rusya'ya gelmişler. Genelde mekânların tuvaletleri unisex olduğu için çok konuşmalara şahit oldum. Bir erkek telefondaki karısına ya da sevgilisine "Hayatım ne oldu şimdi neden gerginsin. Durup dururken kavga çıkarıyorsun" diyerek söyleniyordu. Bazı erkeklerde "Benim eşim burada olduğumu bilse kıyameti koparır. Buraya gelmemi hiç istemiyor" diyor ama gelmiş. Yani istediklerini hep yapıyorlar. Biraz daha sakin takılsanız bunlar olmayacak. Bakınız Rus kadınları pek rahat. Hem de hiç tahmin etmediğiniz kadar. Benden söylemesi. Bir kere ses tonları çok yumuşak. Yani her zaman sakinler. Daha birinin yüksek sesle konuştuğunu bile duymadım. Ve çok güzeller. Haberiniz olsun. Biraz daha sakin.
Erkekler ne ister?
■ İlgi, alaka istiyorlar ama bu ilgiye anne şefkati de diyebiliriz. Malum hiçbiri "hayır" demiyor bu duruma.
■ Cinsellik konusunda eşi ya da sevgilisiyle her şeyi konuşabilmek ve paylaşabilmek arzusu içindeler.
■ Cep telefonlarının kurcalanmasını istemiyorlar.
■ Erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmek isterler.
■ Sosyal medyada oynaşmaya bayılıyorlar.
■ Kadınların çok fazla dır dır etmemesini isterler.
■ Aldatılmamak ister ama kendi arada küçük çapkınlıklar yapmak ya da gizli bir sevgilisi olsun ister.
■ Sıkıldıklarında gitmek isterler.
Biz uçmayı beceremiyoruz
Hande Yener'in Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki konserinin fotoğraflarını görünce ister istemez aklıma yıllar önce Gülben Ergen geldi. O da konserinde 'Uçacaksın' şarkısını söylerken uçmuştu. Keşke artık daha yaratıcı şeyler yapsalar. Ya da uçacaklarsa daha muntazam yapsalar. Mesela Hande Yener'in beyaz kostümündeki siyah kemer, uçarken tavandan sarkan ipler falan çok kötü gözüküyor. Hatırladığım kadarıyla Gülben Ergen'in sarkan ipleri de fenaydı. Yani bu işi yapamıyoruz. Artık kabul edip daha başka fikirler peşine düşsek. Madonna da uçuyor, bir başka tarafa konuyor. Ama biz onlarda böyle kötü ve basit görüntüler görmüyoruz. Bakınız Justin Bieber 'Believe' turnesine kapsamında İstanbul'da vereceği konserde kanat takıp uçacakmış. İnanıyorum ne ip, ne kordon ne de bir bağlantı ucu göreceğiz. Yani adamlar bu olayı çözmüş. Bizde eksik olan şeyler var. O yüzden bizim yapabileceğimiz ölçülerde uçmak en doğrusu sanki. Ne dersiniz?
Her şeyimiz internet olmuş
YURTDIŞINDA vakit geçirdiğiniz zaman çok sık telefon ile konuşamıyor hatta internet bağlantısı bile yapamıyorsunuz. Artık telefon hatlarının kendi özel yurtdışı paketleri var. Her şey çok daha kolaylaştı ama yine de Twitter'a yaz, Instagram'a fotoğraf koy, Vine'a altı saniyelik kamera görüntüsü yükle derken aldığınız paketi de fazlasıyla aşıyorsunuz. O yüzden de free Wi-Fi St özelliği olan yerler daha kıymetlidir ve dört günlük St. Petersburg gezimizde şunu anladık ki eve free internet gerekli. Şehirde bu olay çözülmüş. Müze, kafe, restoran derken free internet olmayan yer yok. Bu güzel bir şey. Ama bizim ülkemizde hâlâ bu sorun. Mesela tüm dünya vatandaşlarının gelip geçtiği Atatürk Havaalanı'nda Dış Hatlar'da uçuş saatinizi beklerken oturduğunuz Kitchenette'te internet bağlantısı yok. Uçuş saatime çok az kalmış, gazeteye yazımı yollamam gerekiyor. İlk bulduğum yere oturuyorum. Bilgisayarımı açıyorum ama internete bağlanamıyorum. Telefonum sağ olsun hemen bağlanıp yazımı gönderiyorum ama havaalanında ve Kitchenette'te böyle bir şeyin olmaması akıl alır gibi değil. Oraya oturan turistler de benim verdiğim tepkiyi verdiler.
Siz uyurken
■ XXXX 03.00 locada üç Rus erkeği oturuyor. Yanlarına birazdan kalabalık bir grup geldi ama adamlardan birisi sorun çıkardı. Yanlarına kimseyi istemedi.
■ BUDDHA BAR 01.00 iki Rus kadın tuvalette ellerini yıkıyor. Rusça konuştukları için anlamıyorum. Ama o kadar sert konuşuyorlardı ki kavga mı ediyorlardı normal bir konuşma mıydı çözmek mümkün değildi.
■ ST. PETERSBURG HOLIDAY OTEL 04.00 iki kadın bir adamın koluna girmiş odaya çıkarmaya çalışıyor. Adam yarım saat içinde tek başına lobiye kaçtı, kadınlar hep gelip aldılar. Adam çok sarhoştu.