Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Evet uzun süredir Kıvanç Tatlıtuğ ile uğraşıyorum gibi gözüküyor ama vallahi değil. Adam sürekli göz önünde o yüzden yapacak bir şey yok. Bir de üstüne üstlük uzun zamandır da motosiklet kullanıyor o yüzden ayrıca ilgilenmekteyiz. Marmaris, Bodrum hattında bol bol geziyor. Hatta öyle ki, İstanbul trafiğinde cirit atıyor. Ama meğer Kıvanç Tatlıtuğ'un A2 ehliyeti yokmuş. Hatta ve de hatta polis eğer motosikleti bağlamasa biz bunu öğrenemeyecektik. Çünkü yanlış bilmiyorsam Kıvanç, pazartesi ehliyetine kavuşuyor. Aradan, dereden, kıyıdan kurtulacaktı bu olaydan. Oysa ki, adam aylardır trafikte. Bu nasıl olacak anlamıyorum. Hiçbir polis Kıvanç'ı aylardır durdurup ehliyet sormadı mı? Ki çok kez trafikte kasksız kullanırken yakalandı. Fotoğrafları var. Hayır benim A2 ehliyetim var. Hatta öyle ki, motosiklet kullanmayı da iyi bilirim laf aramızda. Şu sıralar çalındığı için motosikletim yok ama kullanırken beni maşallah sürekli durduruyorlardı. O nasıl olacak ben onu anlamadım? Bilen birisi varsa beni aydınlatabilir mi?

        Ramazan bitmeden

        Bugün Kadir Gecesi. Sabaha kadar ibadetler yapılacak. Yaptığımız tüm ibadetleri, ettiğimiz tüm duaları Allah kabul etsin. Bana göre iyi düşünmek kimse hakkında kötü konuşmamak ve hatta kimsenin ekmek parası ile oynamamak en büyük ibadet. Bunu da bence her gün tekrarlayın. Tabii bugünle birlikte ramazan ayının bitmesine de sayılı günler kalacak. Ben derim ki, ramazan bitmeden, eşinizle, dostunuzla, ailenizle vakit geçirin. Bol bol iftar yemeklerine katılın. Çünkü ben öyle yapıyorum. Mesela yuvalama çorbası içmek için Hisar'daki Nezih Kebap Yuvalama'ya gidin. Biz geçen akşam HT Magazin ekibi olarak Tayfun Topal'ın misafiri olarak gittik. İnanın çorbayı içmeye doyamadım. Üç tabak rahat içilir. Ama daha sonra da bir şey yiyemezsiniz. Onu göze alamadığım için bir tabak çorba içtim ama müthişti. Daha doğrusu mezelerin, yemeklerin hepsi güzel. Bir perde pilavı var ki aman diyorum. Türk mutfağının ne kadar meşakkatli olduğunu bir kez daha fark ettiren bir mönüsü var. Bu arada bu lezzetler varken biz kadınların hala nasıl 90-60-90 olmaması bekliyor bu erkekler onu da hiç anlamıyorum laf aramızda ama neyse. Aradan dereden de söylemiş oldum. Daha bitmedi. Tabii ramazan ayı bitmeden Sultanahmet'e gitmek gerek. Sahura kadar dolaşmak gerek. Sultanahmet Köftesi için kuyruğa girmek gerek. Son günlerin en gözde mekanları arasında yer alan Huqqa ve Hüsnü Ala'da da güzel manzaraya karşı sahur yapmak gerek. Ve tabii bol bol güllaç ve hurma yemek gerek.

        Ramazan davulcusu meselesi

        Davulcu meselesi yıllardır tartışılıyor. Hatta öyle ki, "Ramazan davulcusu geleneklerimizin için önemli" buna ben de kesinlikle ama kesinlikle kabul ediyorum. Ama artık teknoloji o kadar ilerledi ki, saatlerimiz tıkır tıkır işliyor. Ve yine hatta öyle ki, annelerimiz, teyzelerimiz, büyük büyük annelerimiz geleneklere o kadar bağlı ki, ramazan davulcusu geçse bile yine de telefonla arayıp uyandırmayı ihmal etmiyordu. Şimdi bunların hepsi tamam. Bir de ramazan davulcusu olsun diyorsanız gece yarısı çocuğunuz uyanmasına, hatta kendinizin uyanmasına razı olacaksınız. Davulcu geçerken arabaların alarmların ötmesine de razı olacaksınız. Ve hatta mahallenizde çok fazla yabancı oturuyorsa camdan aşağıya kendini sallandırıp, "Bir aydır uyuyamıyorum" diye ağlamasını da görmezden geleceksiniz. Kısaca nasıl bu konu anlatılabilir bilmiyorum ama bu davulcu meselesi daha bitmez. Biz bu olayı uzun yıllar konuşuruz bence.

        Ve ağustos geldi...

        Bu aya "The Smurfs 2" izleyerek başlanabilir. Hatta öyle ki, kocaman da bir pop corn alınır. Bu hafta bir de İstanbul Modern'de Erol Akyavaş sergisine gidilir, hatta İstanbul Modern'in kafesinde oturup bir kahve içerken giden gemilere el sallanır. Ay ortasını az biraz geçince Sandra Block'un "The Heat" filmi ay sonunda ise gösterime girecek Steve Jobs'un hayatını konu alan "Jobs" kesinlikle izlenir. Hatta hatta izlenecek listemde çok film var. Bayramı da fırsat bilip bol bol film izleyip kitap okuyacağım. Kimse beni tutamaz. Ve bu hafta sonu da İTÜ Kampüsü'nde Pink Floyd grubunun vokalisti, besteci İngiliz müzisyen Roger Waters izlenir. Daha ne olsun. Dolu dolu bir ağustos bizi bekler. İyi gezmeler.

        Diğer Yazılar