Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aykut Kocaman’ın yenilenen Fenerbahçe’sinin ligin yenisi Göztepe karşısında favori olduğunu düşünüyorduk. Neden mi? Ev sahibi, en büyük destekçisi seyircisinden yoksundu. Takım, sahaya 9 yeni oyuncuyla çıkmıştı. Kaptan Sabri dışında sahada yerli oyuncusu yoktu. Oyuncular birbirlerini çok iyi tanımıyorlardı. İlk ciddi sınavlarını güçlü bir rakip karşısında vereceklerdi. Oyun başladı, daha ilk 5 dakika dolmadan Alper’in golüyle Fenerbahçe öne geçti. Erken gol sonrası ister istemez “Göztepe maça çabuk mu havlu atacak?” diye düşünmeye başladık. Sahada F.Bahçe’nin golle morallendiğini, ev sahibinin şaşkınlık yaşadığını gözlemliyorduk. Maçta ilk 10 dakika dolmamıştı ki Castro’nun F.Bahçe kalesine gönderdiği topu Volkan önce kontrol edip sonra elinden kaçırınca oyuna sadece denge gelmiyor, işin rengi de değişiyordu. Beklenmedik anda gelen ev sahibi golü, maçın gidişatını da değiştirdi. Göztepe cesaretlendi, F.Bahçe tedirgin ve kontrolsüz oynamaya başladı. İlk 45 dakika içerisinde F.Bahçe yine topla daha çok oynamasına rağmen pozisyon fakiri oldu. Alper Potuk’un adam eksilten dikine oyunu, Valbuena’nın hırsı, arzusu, duran top ustalığı ve de asistleri olmasa F.Bahçe’nin başına dün neler gelirdi, bilinmezdi.

        İkinci bölümde ev sahibi, ilk atağında Scarione ile golü de bulunca şaşırmamak elde değildi. Isla ısınma turlarında, Skrtel-Neustadter uyumsuz. İsmail Köybaşı dengesiz, Josef ve Mehmet Topal da etkisiz olunca F.Bahçe’de bir yenilik seyredemiyorduk. Sahada takımı tek ateşleyen ise Valbuena oluyordu. Bir duran top, adrese teslim orta ve Skrtel’in kafasıyla F.Bahçe oyunda denge sağlıyordu. Golden sonra Aykut Kocaman’ın hamleleri çaresizlik miydi yoksa kulübe yetersizliği miydi tartışılır. 5.5 milyon Euro’luk Van Persie çıkıyor, yerine genç Ahmethan giriyordu. Büyük ümitlerle alınan Dirar da yerini, hala gidecek mi kalacak mı belli olmayan Aatif Chahechouhe’ya bırakıyordu. Gel de bu işi anla, yorumla!

        Son 15 dakikada Valbuena adeta tek başına maçı almak için uğraştı. Ancak onun da gücü yetmedi. Özet: Bu takım, bu kadroyla ne Avrupa’da ne Süper Lig’de büyük hedefler kovalar. Göztepe de sakın ola ki dünkü beraberlikle havaya girmesin. F.Bahçe’ye de Göztepe’ye de bence ilk uyarı olmalı.

        Acele etmeyin!

        F.Bahçe, Sturm Graz’ı zor eledi. Lig başladı, ilk maça çıkıldı. Yönetim hala “4 transfer yapacağız” diyor. Acele etmesinler! Önümüzde daha çok günler var.

        Neustadter satılsın

        F.Bahçe’de Neustadter’e transfer teklifleri olduğu söyleniyor. Ben pek inanmıyorum. Eğer varsa, bir dakika düşünmeden satsınlar.

        Diğer Yazılar