Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe maçına gelene kadar Galatasaray için methiyeler düzülmüştü. Öyle ya... Sarı-Kırmızılı takım 8 maçta tek beraberlikle ligin zirvesindeydi. F.Bahçe ise genelde bugüne kadar “topa tutulmuştu”. Görülen tablo ve yapılan yorumlara göre G.Saray maçın mutlak favorisiydi. Ancak her zaman söylediğimiz gibi: Ezeli rakiplerin aralarında yaptıkları maçlara kesin yorum getirmek zordur.

        Dünkü maçın ilk 45 dakikasında G.Saray saha ve seyirci avantajıyla mücadeleye çok hızlı başladı. F.Bahçe ise böyle maçlara iyi konsantre oluyordu. Rakibine önde baskı yapan, orta alanı kalabalık tutan ve sakin olan taraf Sarı-Lacivertliler’di. Bu yarıda G.Saray kadar da pozisyon buluyordu. G.Saray’ı gerçek manada test edeceğimiz oyunun ilk yarısı, adeta kora kor ve kafa kafaya geçti. F.Bahçe’nin önde baskı yaptığı dakikalarda G.Saray oyun kurmakta zorlanıyor, çareyi uzun toplarda arıyordu. Muslera, her topu oyuna hatalı sokup rakibe pozisyon yaratırken, Kameni çok kritik toplara müdahale eden kaleciydi. G.Saray ümidini Belhanda, Feghouli ve Gomis’e bağlamışken, F.Bahçe’de takımı ateşleyen yine Valbuena’ydı. Janssen’in attığı sayılmayan gol ve devre biterken kaçırdığı pozisyon ilk yarının en çok tartışılanlarıydı.

        Oyunun ikinci yarısı da ilk devrenin kopyası gibiydi. İki takım da orta alanda yığılıp kaldılar. Oynamaktan çok oynatmamayı düşündüler. G.Saray’da hem tribünler hem sahadakiler 8 puan farka rağmen inanılmaz gergindiler. Anlaşılır gibi değil. Feghouli, Belhanda ve Gomis hiç patlama yapamadılar. Hatta Belhanda bir de hakemi aldatmaya yönelik hareketten kırmızı kart görünce G.Saray iyice bocalamaya başladı. Aykut Kocaman’ın son 20 dakikaya girilirken yaptığı hamleler de çok tartışılır. Janssen-Soldado değişikliği evet de sahanın en iyisi Valbuena’yı dışarı almak neyin nesiydi?

        Son 15 dakika 10 kişi oynayan G.Saray kapandı, F.Bahçe yüklendi. Yüklenmek ise sözde yüklenmeydi. Maçtan önce bu sayfalarda “F.Bahçe yenilmez” demiştim. Doğru çıktı. Ancak ben rakibin 10 kişi oynayacağını hesaplamamıştım. Son 15 dakika da olsa 10 kişilik G.Saray’ı elinden kaçıran F.Bahçe mi, Aykut Kocaman mıydı? O da tartışılır. Her şeye rağmen lige ve zirve yarışına havlu atmadığı için F.Bahçe karlı sayılır.

        KAMENİ

        Sezon başında Vardar maçında yediği gollerle takımının elenmesinde başrol oynayan Kameni, dün gece sahanın iyilerindendi. Çok kritik toplara müdahale eden F.Bahçe kalecisi yerini de sağlamlaştırıyor.

        SİNİR GAZI

        Dün 8 puan geride olmasına rağmen F.Bahçe sahada daha sakin taraftı. Bu tür oyunlarda F.Bahçe rakibini önce sinirlendiriyor. Sonra da istediğini elde ediyor. Gerçekten sanki bu takımın elinde sinir gazı var.

        Diğer Yazılar